IT (is not only) Cosmetics

  • | Yasemin

It Cosmetics förknippar nog de allra flesta främst med makeup. Eftersom det är ett märke som är hybrid mellan makeup och hudvård vore man frågande om de inte hade även hudvård men fundera över det behöver man inte särskilt länge. Hudvård har de i sitt sortiment, och väldigt fina produkter. Några av er har frågat vad jag tycker om IT-cosmetics hudvård och jag tänkte dela några av de produkter jag verkligen gillar.

It cosmetics produkter

Konsistenserna är så härliga i samtliga av It Cosmetics produkter och de är otroligt dryga!

Confidence in an Eye Cream konsistens

Confidence in an Eye Cream Ögoncreme är jag fortfarande väldigt dålig på att använda. Jag var näst intill hopplös faktiskt men jag har blivit bättre men tycker det är svårt att hitta en ögonprodukt som känns precis så återfuktande jag vill och samtidigt inte känns tung. När jag testat olika ögoncremer så har de jag alltid faller för tre gemensamma nämnare: ceramider, avocado och squalane.

Confidence in a Cream – är superhärlig i konsistensen. För den som vill jobba med fukt, fasthet och jämnare hudton är detta ett jättebra alternativ! Jag skulle säga att den passar bäst till en normal/torr hy eftersom den är lite rikare i konsistensen. Den reducerar även vidgade porer och doften gillar jag, den har liksom en ”trygg” doft!

It cosmetics produkter på handduk

Produkterna har bytt lite utseende men innehållet är detsamma!

Confidence in a Cleanser – Kan man säga att en rengöring är som en trestegsraket? Jag tycker att denna är det. Den är som en gel, känns nästan balmig och i kontakt med vatten blir den lite mjölkig och börjar löddra. Jag är så otroligt känslig mot att känna mig stram efter rengöring, gillar inte alls den känslan. Confidence in a Cleanser känns väldigt återfuktande. Jag klappar gärna in ett riktigt fuktgivande essence water efter och låter huden vila någon minut så är den sedan redo för resten av produkterna.

confidence in a cleanser

Confidence in a cleanser är mjölk/cremig och är idealisk för en torr hy

Bye Bye Makeup Melting Balm – multifunktionalitet är ju något jag verkligen gillar! Här har vi en superhärlig rengöringsbalm som är väldigt effektiv på makeupen men den kan också användas som mask. När jag har den som mask låter jag den verka ca 10 min och sedan fuktar jag en mjuk liten handduk med varmt vatten och sveper av dem. Man blir helt galet mjuk i huden. Den innehåller C-vitamin och nyponolja som ger huden massor av fukt och man får verkligen den silkeslena känslan. Som rengöring använder jag den i hela ansiktet, även kring ögonen. Gillar också den milda fräscha doften. Jag skulle säga att denna passar alla.

Bye Bye makeup burk

Jag älskar verkligen att tipsa om bra produkter från olika märken. It Cosmetics förknippas i första hand med makeup och därför är det extra härligt att kunna dela mina bästa tips från märket när det kommer till de hudvårdande produkterna. Sammanfattningsvis så är dessa produkter något som passar de allra flesta och känslan i huden är verkligen mjuk, sammetslen och att den känns lixom fuktplumpad! Dofterna är fräscha men milda. Konsistenserna sköna. Produkterna dryga. Förpackningarna väldigt frikostiga. Snygga och stilrena i badrummet! Gillart´! 🙂

Vill du läsa mer om IT Cosmetics och makeup så kan du läsa mer om Johannas fina tips: IT Cosmetics (hudspecialisten.se)

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.