Poddavsnitt 101: Livscykel, hudvård och mogen hy

 • | Yasemin

Idag gästas podden av en alldeles speciell gäst nämligen Saras härliga mamma Mikaela Von Schrenk.

Saras mamma mikaela med neccessärer

Bara de viktigaste favoritprodukterna fick följa med till poddstudion.

Man känner ju nästan att man känner Saras mamma efter allt Sara berättat om henne. Mikaela jobbar som sjuksköterska och har ett enormt hudvårdsintresse och man förstår varför Sara landade i att bli hudterapeut.

Vi får höra hur Mikaelas hudvårdsintresse startade, om Decleorminnen från Saras barndom och om hur Mikaela tycker att huden ändrats genom åren och efter klimakteriet. Mikaela berättar också om hur hon slutade sola för ca 4 år sedan efter att ha fått hudförändringar och att hon nu helt undviker solen och är noga med högt solskydd.

Huden har påverkats och blivit torrare efter klimakteriet och det är extra viktigt att ge extra omsorg och tid på huden. Hudvårdsmålet är att minska och reducera linjer men utan att stressa huden. Snälla och vårdande produkter är viktiga och givetvis är doft och konsistens avgörande.

Mor hudvård

Mikaela visar glatt upp sitt badrumsskåp.

Mikaelas all time high

Om vi ska lyfta några av de absoluta favoriterna så är det dessa som Mikaela har som sina must-haves.

Absolute Silk Micro Mousse Treatment

En riktig storfavorit som det alltid står en extra flaska av i badrummet så inte risken blir att den tar slut.

Overnight Transformation Complex

Magisk ”akutcreme” nattcreme när huden behöver extra omvårdnad efter en dag framför skärmen då huden känns extra torr.

Global-Repair Essence

Klappas in i huden när den känns extra stressad efter en dag vid datorn.

Daily Hydro Drops Facial Serum

Huden blir så mjuk och återfuktad av dessa magiska droppar. Blivit lite av en favorit. Ren lycka bara av att titta på flaskan 🙂

Multivitamin Power Firm

En favorit sedan 10 år och hjälper till att reducera linjerna kring ögonen.

Eye Booster Concentrate

Man får direkt uppstramande effekt, skön och behaglig. Man ser verkligen att linjerna försvinner och ett stort plus är att den är så dryg.

Mikaelas alla produkter

Sensai är helt klart dominerande i Mikaelas rutin

Mikaela avslöjar även hur många kokeshis hon samlat på sig genom åren och lyxen av att ha ett handfat och en hudvårdshörna i sin walk-in-closet.

Sara och Mikaela i poddstudion

In och lyssna på detta härliga avsnitt på Hudspecialistpodden där det bjuds på en hel del skratt

Alla härliga produkter som nämns i podden hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 101: Livscykel, hudvård och mogen hy”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Eva-Maria skriver:

  Hej och tack för ett inspirerande avsnitt och vilken härlig mamma du har !
  Nästa inköp blir Dr Levys Eye Booster … fast det kommer att svida i plånboken. Men som kvinna som har passerat de 50 så är bara det bästa nog.
  Jag vore mycket glad om ni skulle bjuda in Hilde Karlsson ”barahilde” på Instagram som gäst någon gång. Hon är en mogen kunnig kvinna med skinn på näsan och en stor favorit när det kommer till trovärdiga inlägg rörande hudvård. Ett tips från mig!

  • Yasemin skriver:

   Hej Eva-Maria,

   Ja visst är Saras mamma underbar! 🙂
   Eye Booster är en riktigt effektiv ögonprodukt och en bra investering om man vill stötta huden och öka spänsten. Hoppas du kommer trivas med den!

   Tack för tips på gäst, det är helt klart noterat 🙂

   Kram

 2. Mirja skriver:

  Det var mycket bra produkter. Vissa av dom jag använder som DR Levys Booster för ögon och hud. Det går verkligen åt mycket lite av bägge. Jag är nöjd med bägge.Ska köpa senare vissa av produkter som nämdes. Men vad jag kämpar med är labial veck. Jag vill får dom mindre framträdande. Jag använder mycket till natten – många olika serum + A- vitamin cremer + vissa lifting effekt,som Sensai Deep lift filler, och Dermalogica nightly lip treatment. Jag trodde att Babor liftning serum och cremer och mask skulle vara bra. Men nu får jag börja använda dom till natten för att cremen rullar i huden , fast jag klappar in det.och har bara Babors lifting serum och Dr Levys booster under. Det går inte lägga makeup för något som rullar som små korn. Jag tycker jag ser sur ut med mina labial veck. Nöjd med huden och ögonen.Har ni något förslag? Eller har nogon hittat produkt som biter i problemet.

  • Yasemin skriver:

   Hej Mirja,

   Ja visst är det mycket härliga produkter, kan verkligen hålla med! Dr.Levy Booster Serum är ett av de mest effektiva på linjerna så den skulle jag säga att du fokuserar mest på. Att det rullar på huden kan bero på att vissa av produkterna inte riktigt gifter sig med varandra så där skulle jag säga att du testar att fokusera på en i taget nu ett tag 🙂

   Lycka till!
   Kram