Mina resultat med Sapienics produkter

Jag har fått sååå många frågor om hur det gått med min Sapienic-rutin. Frågor som vad jag tycker om produkterna, vilka resultat jag fått, om jag inte saknar en större rutin och räcker det verkligen att skölja av ansiktet med vatten? Så nu känner jag att jag bara måste dela med mig om hur jag upplever min rutin.

Makeup remover, prime lipids phase 1 och Prime serum phase 2 på klippa med vattenstänk

Min supertrio

Ok here we go!

Det känns som att man tar ett steg närmre naturen när man använder produkterna. Man får känslan av att man backar i historien och öppnar nya vägar för huden att hitta tillbaka till sig själv och dess egna ursprungliga funktioner. Jag gillar filosofin och upplägget.

Vilka produkter använder jag?

Makeup Remover

Denna är en favorit! Tycker den är grymt bra på att rengöra och jag får faktiskt bort Sensai 38 mascara också. Huden känns lugn och återfuktad. Jag masserar in den på torr hy och sedan sveper jag av den med fuktad svamp. Eftersom jag har lätt till yttorrhet så sköljer jag inte av den, annars kan man göra även det som ett sista svalkande steg.

Makeup Remover mot skog

Prime Lipids Phase 1

Här gäller det att anpassa mängden efter hur torr man är. Jag märker hur huden suger åt sig och blir lugn och väldigt balanserad. I början tog jag på tok för mycket lipids än vad huden behövde vilket resulterade i att det dök upp en och annan plita på olika ställen. Det korrigerade jag snabbt genom att ta mindre av lipids och mer av Primer Serum Phase 2…

Prime Serum Phase 2

.. som är ett lätt serum men oj vad härlig den är att lägga som steg 2 i rutinen. Många har frågat hur känslan av lipiderna först och serumet efter känns på huden och hur de kan passa allt från en torr hy till en hud som lätt blir oljig. Det är detta som är så fiffigt förstår ni, för är du en torris så tar du mer lipids och mindre serum, är du fet i huden så gör du tvärtom. Hur smidigt som helst, så växlar huden mellan torrhet och mer normal hy behöver du inte köpa nya produkter utan bara anpassa mängden i kombinationen av dessa två. Smart va?

Yasemin och katten Doris med Sapienics produkter

Är man i naturen med sin hudvårdsrutin så får man räkna med sällskap. Här har vi Doris!

Probiotic Mist

Denna är min dagliga mist på skrivbordet och det känns som att jag mistar på en cocktail av livsviktiga ämnen på huden. En riktigt boost av probiotika för att säkerställa hudens balans. Man hjälper huden att stötta den viktiga mångfalden av mikrober. Det som är trist är att den tar slut så snabbt… kan också bero på att jag nästintill är besatt och mistar på mängder av gånger per dag…

Mina resultat då?

Jag är supernöjd. Först var det som sagt en del plitor som poppade upp men det var innan jag fattade grejen med att justera mängden av lipiderna. När jag hittat den balansen så var det som en helt ny värld som öppnade sig. Jag kan ärligt säga att ena delen av mig trodde att jag skulle få fnatt när jag bara skulle använda dessa 4 produkter, inte göra rent på morgonen och inte använda syror, c-vitamin eller retinol. På andra axeln satt en glad röst som tjoade att: ”ÅH vad skönt med en så liten rutin, detta ska ju bli superspännande att testa och se vilka resultat det ger! Självklart ska du gå all in och INTE rengöra ansiktet på morgonen med annat än med vatten. Kör hårt!”

Jag gick all in och nu när jag använt produkterna sedan mitten av mars så kan jag säga att jag gillat dem hela vägen.  Huden känns lugn och inte alls lika känslig. Ovälkommen torrhet eller eksemutslag vid ögonen har jag inte känt av alls på samma vis som tidigare. Jag älskar konceptet och mest av allt.. min hud uppskattar verkligen produkterna.

Sapienic mist mot skog

Detta är till dig..

… som har känslig hy eller problem med finnar, kanske har en hud som känns obalanserad, irriterad, stressad. Om du vill ha en liten rutin som stärker upp huden så ska du spana in Sapienic. Till dig säger jag också: Du måste testa!

När produkterna lanserades på Skincity så skrev jag om Sapienic och deras fina produkter. Vill du kika på vad som kan passa dig så är det bara att kicka HÄR!

Vill du fördjupa dig i hudens mikrobiella mångfald och veta mer om märkets bakgrund och filosofi kan du lyssna på Hudspecialistpodden avsnitt 53 eller kika in HÄR! Superspännande!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 svar till “Mina resultat med Sapienics produkter”

 • (16) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maja skriver:

  Och hur gör man med rengöring på kvällen om man inte använt smink men ändå vill tvätta bort spf och liknande som kan täppa till under natten?

 2. Maja skriver:

  Hej! Hittade detta inlägg nu, hoppas det är ok att jag kommenterar nu så sent efteråt.
  Jag är sugen på att testa på dessa produkter men väldigt rädd att det ska göra min hy ännu värre och osäker om det passar min hud.

  Jag har sebboroisk dermatit med utslag på båda kinder, näsvingar och i pannan. Har tydlig rodnad över utslagen och lite brännande känsla och klåda, dock ingen fjällning. Har alltså en överproduktion av talg i dessa områden där svampen lever, samtidigt som jag blir yttorr på vissa områden.
  Har alltid fått höra att jag ska undvika feta krämer samt oljor sedan jag jag fick seborre diagnosen men blev nu rekommenderad denna duo av en av era terapeuter så blev fundersam.

  Kommer dessa produkter hjälpa min seborroiska hud (och isåfall hur) eller kommer det endast öka talgproduktionen och göra att jästsvampen trivs ännu bättre? Just nu överproducerar min hud talg på utslagen samtidigt som på vissa områden så är jag väldigt torr.

  Förlåt för lång kommentar. Super tacksam för svar! Kram

 3. Lou Åberg skriver:

  Hej! Kul att du testat! Jag älskar dessa produkter och njuter att att marinera huden i dessa produkter om natten. Nu på sommaren är även oljan/serumet toppen i solen- samt såklart misten som är helt beroendeframkallande. Vi har även produkterna på vår yogastudio Loma Studio i Visby om någon har vägarna förbi och vill känna på produkterna.

  • Yasemin skriver:

   Hej Lou,

   Visst är produkterna härliga! Tack att du delar din erfarenhet 🙂 och jag håller med, misten är verkligen beroendeframkallande 😀

   Trevlig sommar!

   Kram

 4. Åsa skriver:

  Hej
  Blir inte klok på vad jag ska tro om detta märke och varför ni på Skincity tar in ett märke som det här. Det rimmar ganska illa med detta citat från er hemsida. ”Vi söker alltid efter varumärken som har sin bakgrund i salong eller klinik, med en nöjd kundbas och väldokumenterade resultat, där vi också väljer bort att fokusera på trender”.
  Detta märke om något känns som en trend…..????

  • Yasemin skriver:

   Hej Åsa,

   Sapienic är inte det enda märke vars filosofi bygger på att stödja den mikrobiella balansen i huden och jag skulle inte vilja kalla det en trend utan snarare något vi alla bör sträva mer efter. Fokus är alltid den egna huden och vad den behöver. Alla har vi olika hudar och olika önskemål och om inte Sapienic känns tilltalande eller passar den egna huden så finns det många andra fina märken som gör det 🙂

   Kram

  • S skriver:

   Känns nästan som ett hån det du skriver, läs längre ner i min kommentar (Sara) så får du en vanlig dödlig kunds upplevelse med märket. Detta är inte en trend – det är framtidens hudvård som egentligen bygger på det mest naturliga. Ta reda på fakta innan du flummar med massa konspirationsteorier.

 5. Beautiful Psycho skriver:

  Förstår jag det rätt att du på kvällen använder make up-removern, lipids och serum och på morgonen enbart lipids och serum efter att du sköljt ansiktet med bara vatten?

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Precis, det är så jag använt produkterna och det är också så man ska använda dem 🙂 Brukar mista med Probiotic Mist efter att jag sköljt ansiktet, sedan tar jag lipider och serum 🙂

   Kram

 6. Molly skriver:

  Ska du fortsätta med detta framöver?
  Grattis till er som har en hud som klarar denna rutin. Min hud blev helt trasig, fortfarande inte återhämtad (ca 3 månader)
  Gillar få produkter i en rutin. Letar vidare
  Känslig, reaktiv allergihud

  • Yasemin skriver:

   Hej Molly,

   Jag kommer absolut att använda produkterna mellan varven. I mitt jobb så krävs det att jag provar nytt men kommer garanterat återgå till dem som bas när huden säger ifrån.
   Tråkigt att huden inte uppskattade produkterna. Gällde det samtliga eller någon enstaka? En känslig hy kan såklart reagera på vad som helst och även om dessa är anpassade för en skör hy så kan man såklart inte gardera sig helt om det finns ingredienser som huden inte klarar av.

   Har du testat Synchroline Sensicure- eller Rosacure-serie? Där har du också en liten rutin anpassad för känslig hy.

   Vill du ha hjälp att hitta rätt får du gärna bolla med mina duktiga kollegor, maila i så fall till: info@skincity.se

   Lycka till!
   Kram

 7. Sara skriver:

  Kan bara instämma. Jag har haft kronisk rodnad i så många år och röda ärr av acne samt yttorrhet men alltså Sapienic har tagit bort ALLT detta. Och då har jag ändå haft Neostratas serie för känslig hud i flera år samt även Exuviance, Paulss Choice och en del från Sapienic. Men Sapienic sopar banan med alla andra för min egen del, för min huds behov. Jag är så LÄTTAD att aldrig mer behöva känna ”åh nu är huden lite yttorr” och så ska man samtidig kämpa med plitor mitt i det. Nu är min hud totalt fri från acne, inte minsta rodnad och aldrig tillstymmelse till yttorr. Nästan för bra för o va sant för alltså kom igen, det är bara 4 produkter jag har?! Haken är att misten är både odryg och dyr. Jag hoppas aldrig ni tar bort detta märket ur ert sortiment för de är verkligen inte likt något annat jag testat och då har jag levt med acne och kronisk rodnad och yttorrhet sedan jag var 13 till 33 års ålder och nu är den ett minne blott.

  • Yasemin skriver:

   Hej Sara,

   Underbart att höra, vilken resa du gjort! Väldigt kul att du delar 😀
   Misten är man ju smått beroende av och jag hade önskat att den fanns i större förpackning haha, men det blir väl för tungt för handleden att hålla i en literstor flaska 😉

   Så kul att höra om dina resultat!
   Kram!

  • S skriver:

   * OBS: ”….och en del från SkinCeuticals” skulle de stå i början.

 8. Anna-Karin skriver:

  Jag upplever precis samma. Ibland ngn plita då jag tagit för mkt lipid men mjuk skön hy som strålar på ett helt annat sätt än tidigare.