Min SKINCITY skincare rutin

 • | Yasemin

När nyheten för två år sedan landade att Skincity skulle lansera ett eget märke och att arbetet med att ta fram produkter och formulera ingredienssammansättningar var satta i verket slog mitt hudvårdshjärta ett par extra slag. Min första tanke var – ÄNTLIGEN!

Yasemin med sin SKINCITY Skincare rutin

Jag älskar ju att blanda produkter men det är några nyvunna kompisar från SKINCITY skincare som kommer få följa mig i många år framöver.

Vi har ju såklart fått testa produkter när de kom farande från labben, alla tänkbara formuleringar och konsistenser har passerar och alla har fått tycka till. Hela företaget var involverade och varje produkt har fått stå pall för en hel del ris och ros tills vi slutligen landade i en fantastisk serie produkter som skulle heta SKINCITY skincare.

Min hy är ganska normal, varken blandad eller torr och aldrig någonsin fet. Däremot känner jag av yttorrhet och jag älskar rikare formuleringar och konsistenser. Mina problem består som bekant mest av linjer, tappad spänst och pigmentering. Nu har jag fått skräddarsy men egen rutin, här är mina SKINCITY skincare-produkter!

Rengöring och exfoliering

Precleanse: Mellow Balm Cleanser Denna underbara mjuka balm blir en lätt mjölk när man tillsätter vatten. Jag kan helt ärligt säga att jag inte alltid är kompis med balmer eller oljerengöringar. Vissa tycker jag är svåra att skölja av och för mig med yttorrhet är det viktigt att jag inte känner mig torr vid rengöring. Eftersom den innehåller barriärbyggande lipider, Sheasmör, mangokärnolja och squalane så finns det inte en chans för huden att inte bli mjuk och återfuktad och den är också lätt att skölja av.

Rengöring: Soft Foaming Cleanser Jag gillar ju när det löddrar så denna är given hemma hos mig. Denna är helt fri från SLES, SLS och sulfater. Det som gör att denna goding löddrar är tensider utvunnet ur kokosnöt. Vad sägs om Green Caviar (en havsalg rik på mineraler) C- och E-vitamin redan i rengöringssteget?

Toner: Luminous Licorice Toner. Jag fullkomligt ÄLSKAR den fylliga och lena formulan som denna toner har. Bland ingredienserna finner man Probiotika, PHA kamomill, centella asiatica och lakritsrot. Alla jobbar de med att lugna, mjukgöra reparera hudens barriär och inte minst gynna hudens mikroflora vilket resulterar i en väl balanserad och välmående hy.

Exfoliering: Skin Cell Resurfacer innehåller en cocktail av 10% AHA/PHA och 1% BHA. Denna känns kan jag säga, det pirrar och sticker lite. Efter att ha vant in den i huden ca 2ggr i veckan har jag ökat upp användandet till 4-5 dagar i veckan.

Skin Cell resurfacer

Denna måste jag nog ändå säga hör till mina top 3. Superhärlig lotionkonsistens och man känner verkligen att det är drag i den.

Mina serum

Serum 1: First Concentrate.  Nu kommer vi till nyckeln i hela rutinen. Guldkornet som alla ska ha i sin rutin. Varför? Den innehåller allt man kan önska sig. Ta t.ex 10% niacinamid, glycerin, hyaluronsyra, lakritsrotsextrakt, C-vitamin OCH retinoate. Ja ni hajjar.. 🙂

Serum 2: Barrier Building Second Concentrate, nu pratar vi kärlek. Denna torrolja är som balsam för både hud och själ. Det är sådana här konsistenser som jag älskar. Här matar vi huden med viktiga lipider från vegetabiliska oljor. Huden blir som silke, mjuk och lugn. Tänk vad denna kommer göra magi i cremer och masker som behöver extra näring framöver 😉

Serum 3: Correcting Second Concentrate – nattserumet! Maxat med allt en mogen hy kan önska. A-vitamin (Hydroxypinacolone Retinoate), lakritsrotextrakt,  arbutin (reducerar pigmenteringar) och resveratrol. Jag vill ha full effekt på tappad spänst, mina linjer och pigmenteringarna och det får jag här.

Correcting second concentrate

Gillar att Correcting Second Concentrate är som en lotion, är verkligen svag för det 🙂

Creme och mask

24h creme: Det är något med rika cremer och 24H Rich Emulsion har precis den underbara konsistens man kan önska sig. Den är väldigt återfuktande men inte som en fet creme utan som en rik emulsion. Den är balmig och härlig, som en mousse fast i cremeform, en näringsrik dröm med niacinamid, A-vitamin och antioxidantrika växtextrakt.

Nattbehandling: Total Repair Retinoate Treatment har jag som en nattbehandling. Det fina med denna är att trots den aktiva form av A-vitamin (Hydroxypinacolone Retinoate) som finns i behöver man inte vänja in den. En dunderkur för den mogna huden men faktiskt perfekt även till en hy med finnar, pormaskar och förstorade porer eftersom den också innehåller BHA som man utvunnit ur örtplantan Plantago Lanceolata.

Mask: Maskernas mask hörrni, Mellow Moisture Mask. Om ni ska ha en fuktmask hemma så är det utan tvekan denna. Det är en creme men när den legat på huden ett tag så smälter den av kroppstemperaturen och blir som en balm. Jag har nog aldrig någonsin känt mig så återfuktad under så lång tid som med denna. Ceramiderna, hyaluronsyran och mangokärnoljan måste ha hästkrafter i denna mask för herrejösses sådan effekt de har.

Yasemins rutin med SKINCITY Skincare

Ni måste verkligen testa och jag vill veta ALLT om vad ni tycker om produkterna 😀

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 svar till “Min SKINCITY skincare rutin”

 • (32) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Barbro Meijer skriver:

  Undrar om det är hos er jag köpte en solkräm 50+i våras??
  KCeutic???
  Vänliga hälsningar
  Barbro

 2. Emma skriver:

  Hej
  kan du skriva morgon rutinerna för sig och kvälls ruterna för sig?

  • Yasemin skriver:

   Hej Emma,

   Självklart! 😀

   Morgon:
   Soft Foaming Cleanser
   Luminous Licorice Toner
   First Concentrate
   Barrier Building Second Concentrate
   24H Rich Emulsion

   Kväll:
   Mellow Balm Cleanser
   Soft Foaming Cleanser
   Luminous Licorice Toner
   Skin Cell Resurfacer ca 2-3ggr i veckan
   First Concentrate
   Correcting Second Concentrate
   Total Repair Retinoate Treatment

   Ett par ggr i veckan eller vid behov så boostar jag huden med Mellow mask 😀

   Kram,
   Yasemin

 3. may-britt skriver:

  Hej.
  Jag har den här hemma Total Repair Retinoate Treatment .
  Men har inte vågat pröva det ännu, sedan så efter att jag fick hem den har det salicylsyra.
  Jag kan reagera på salicylsyra
  Men vet inte om den innehåller så mycke som sin PC när det var den jag reagerade på?
  CORRECTING SECOND CONCENTRATE måste den vändas in?
  Hur ofta i vecka är smart ved invändningar?
  Kram

  • Yasemin skriver:

   Hej May-Britt,

   Total Repair Retinoate Treatment tycker jag att du ska prova men inte använda ihop med en separat exfoliering med salicylsyra så här inledningsvis. Den i sig innehåller inte salicylsyra så har du känslighet mot det så behöver du inte oroa dig för det. Det är aldrig fel att vänja in produkter i huden om man har en känslighet. Correcting Second Concentrate kan med fördel vänjas in och då varannan eller var tredje natt men det är inget måste.

   Kram,
   Yasemin

   • Anonym skriver:

    Hej.
    Jag fattar inte det står ar den har det .
    grund av sitt innehåll av örten Plantago Lanceolata – en naturlig källa till salicylsyra som hjälper till att lösa upp 

    ????
    Kram

    • Yasemin skriver:

     Hej,

     Det är en mildare form av salicylsyra som inte är lika intensiv som exempelvis Paula´s Choice BHA. Exfolieringen finns givetvis i produkten men i en mildare form. Är du allergisk mot salicylsyra så skulle jag avråda dig att använda den men om du basa misstänker att du kan reagera på ingrediensen då du reagerat på BHA från PC så tror jag inte att du kommer reagera på samma sätt av denna 🙂

     Jag var nog lite otydlig i mitt tidigare svar.

     Kram,
     Yasemin

 4. Anonym skriver:

  Hej! Skulle det gå bra att kombinera Correcting med Soft calming second concentrate efter First concentrate kvällstid? I vilken ordning i så fall?Eller är det bättre att varva dem varannan kväll? Jag vill gärna använda Correcting för jag upplever att jag har fått fina resultat men det verkar som att jag kört på lite för hårt då huden nu känns lite skör. Jag använder First och Enlightening dagtid. Har blandad hud med pormaskar i t-zon, fina linjer, yttorr och allmänt något känslig.
  En till fråga..Kan man använda Mellow mask i lite mindre mängd som sin nattkräm? Ska jag i så fall ha serumen innan? Går det bra att använda Total repair retinoate på samma sätt? (Dock inte tillsammans med Correcting) Eller blir det för aktivt?

  • may-britt skriver:

   Hej.
   Jag har lite känslig hud kan jag bruka SKINCITY SKINCARE

   SOFT CALMING SECOND CONCENTRATE under SKINCITY SKINCARE

   CORRECTING SECOND CONCENTRATE på natten?

   Jag brukar FIRST CONCENTRATE på dagen.
   Undrar o när får ni inn TOTAL REPAIR RETINOATE TREATMENT igjen?
   På en känslig hud är denna bra på natten 24H BARRIER EXTREME CREAM eller passer denne bättre 24H RICH EMULSION ?
   Jag bruker PC kam 30 på dagen för solen.
   Kram

   • Yasemin skriver:

    Hej May-Britt,

    det går jättebra att ha Soft Calming under Correcting om du behöver mer lugnande ingredienser, de kan utan problem kombineras med varandra. Total Repair Retinoate Treatment är på väg, lite försenad leverans men håller tummarna att det inte dröjer 🙂

    Barrier Extreme är grym om man har en skadad hudbarriär, om huden är extremt torr, känslig, eksem osv. Kan varmt rekommenderas för dina lugnande och reparerande egenskaper. Skulle säga att den är snäppet vassare på käsnlig hy om man jämför med Rich Emulsion.

    Kram,
    Yasemin

 5. Lena skriver:

  Om man har mer blandad hud, yttorr och förstorade porer hade du valt andra serum eller så då?

 6. Malin Andersson skriver:

  Hej Toppen så glad för alla tips för oss med mognare hud. Tack. Mvh Malin

 7. Anki skriver:

  Hej,
  Gjorde ett hudtest och fick dessa 3 serum rekommenderade: first concentrate, second concentrate och enlightening concentrate från Skincity skincare. Du pratar dig varm för correcting second concentrate. Borde inte correcting second concentrate passa mig som har mogen hy med pigmenteringar och förstorade porer? Eller krockar den med enlightening concentrate?

  • Yasemin skriver:

   Hej Anki,

   Correcting och Enlightening kan kombineras, lägg Correcting på natten och Enlightening på dagen! Tycker absolut att du ska testa 🙂

   /Kram

   • Anki skriver:

    Tack för svar . Hur gör jag med second concentrate? Blir kanske lite mycket med 4 olika serum? Vad tycker du?

    Tack för en bra blogg!

    • Yasemin skriver:

     Både Correcting och Enlightening är second concetrates. Vilken är den tredje du har? 🙂

     • Anki skriver:

      I hudtestet blev jag rekommenderad first concentrate, Rich Moisture Second Concentrate och enlightening concentrate = 3 serum. Som du säger kunde correcting second concentrate vara något för mig som har pigmenteringar och förstorade porer. Men 4 serum känns lite väl mycket, tycker du inte?. Har ännu inte köpt Rich Moisture Second Concentrate så frågan är om jag ska välja den eller correcting, vad rekommenderar du?

     • Yasemin skriver:

      Jag rekommenderar dig att välja Correcting om du vill jobba mer på den mogna huden. Den ger faktiskt fint med fukt också 🙂 Avvakta med Rich Moisture Second concentrate så länge.
      Kul att du gillar bloggen och lycka till med din nya fina rutin 🙂

      /Kram

 8. Susanna skriver:

  Hej! Jag har använt Skincity Skincare i fyra veckor nu. Efter en vecka fick jag en utrensning som la sig efter ett par veckor och nu börjar jag se en fin positiv förbättring av huden. Jag använder Soft foaming cleanser på morgonen och båda rengöringarna på kvällen, tonern och First Concentrate. Ett par dagar i veckan varvar jag Skin Cell Resurfacer med Correcting Second Concentrate. Alla produkter känns jättebra. Inatt använde jag Total Repair Retinoate Treatment för första gången och huden var verkligen jättefin på morgonen, fräsch och fin lyster. Jag har blandad hud med en del pormaskar på näsa och haka, yttorrhet och en del fina linjer och fåtal pigmenteringar. Jag använder en dagkräm med spf från Paula’s Choice och Barrier repair från PC på kvällen. Efter First Concentrate kan jag känna mig något stram i huden så jag tänkte att jag kanske ska ha ett till serum dagtid? Jag blir snabbt blank i t-zonen under dagen men jag upplever att plitor och finnar har blivit färre och hudstrukturen har blivit finare med denna rutin.

 9. Josefin skriver:

  Har mellow mask, second moisture concentrate och 24hour rich creme. ÄLSKAR allt. Men är sugen på att prova first concentrate, correcting serum och skincell resurfacer. Hur funkar det att använda skincell resurfacer följt av correcting serum på kvällen? Lite osäker på ingredienserna osv. Big no-no eller go!?
  Tack för bästa bloggen

  • Yasemin skriver:

   Hej Josefin,

   Kul att höra vad du använder och att du gillar produkterna! Serumen tycker jag absolut att du ska lägga in och det går fint att kombinera Skin Cell Resurfacer och Correcting serum. Tänk bara på att vänja in exfolieringen i början, det är drag i den 😉

   Lycka till!

   /Kram

 10. LK skriver:

  Hej Yasemin,
  Först av allt – din hy är magisk!! Tack för ett mkt intressant inlägg.
  Är mycket sugen på att testa SC Skincare och kanske byta ut några av mina trotjänare från PC. Om jag precis som du vill få bättre spänst, motverka fina linjer och få mer fukt/glow – vilka produkter rekommenderar du då? Är det serumen i första hand?
  Kanske borde göra ett nytt hudtest…? 😉

  Skall förbi er butik i MoS idag och kan klämma & känna ordentligt på allt.

  Kram!

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Tack, vad gullig du är, Ja man ser verkligen skillnad på huden! 😀
   Nu kanske du redan varit i MoS och känt på produkterna men skulle i första hand rekommendera de jag använder eftersom de ger mycket fukt, stärker huden och jobbar på linjer och rynkor. Total Repair Retinoate treatment är ett måste i alla fall 😉

   /Kram

 11. Erika skriver:

  Vad använder du för solskydd då denna serie saknar det?! /Erika

 12. Kristin skriver:

  Hur lägger du upp användningen av Correcting concentrate resp Total Repair? Jag har förstått att de inte ska användas tillsammans.