Mina favoritmasker

 • | Yasemin

Nu vill jag verkligen tipsa om mina favoritmasker, kan inte hålla mig längre. Masker använder jag året om men extra mycket när det är kallare ute, det är då huden är i extra behov av omvårdnad och också då den ballar ur som mest.

Yasemin med PTR Thermal water heat mask, Biological mask och Mellow moisture mask

Mina tre livräddare just nu! Thermal Water Heat mask, Biological Mask och Mellow Moisture mask

SKINCITY skincare Mellow Balm Moisture mask

Jag är galet kräsen när det gäller fuktmasker. Vissa kan kännas lite intetsägande och lätt tråkiga, att man bara känns återfuktad för stunden men sen inget mer. Jag har testat så galet mycket fuktmasker och en stående favorit har länge varit Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique men nu har den faktiskt fått sig en utmanare. Jag har sagt det förr och det tål att upprepas: Mellow Moisture mask är faktiskt helt GALET bra! Varför? Jo men just för att man känner sig så väldigt mjuk och återfuktad länge, inte bara för stunden utan även dagen efter. När jag var som torrast i huden och den utsattes för både sol, saltvatten och stark vind så sov jag med masken och huden var som ny dagen efter. Älskar dess cremiga, rika konsistens som likt ett duntäcke sveper in huden med fukt och massor av näring. När den når kroppstemperatur så smälter den och blir ett med huden. Ren magi för fnasig och torr hy helt enkelt!

När använder jag denna? När huden känns torr, fnasig, stram, livlös och i behov av mycket fukt!

Mellow Moisture Mask

Carita Biological Mask

Denna har varit min favorit i 7 år nu. Hur ska jag beskriva den.. som ett instagramfilter på tub! Den gör ju ALLT, den lugnar och är aktiv på samma gång. En sammetslen mask som triggar hudens egna spänst och trollar bort alla små linjer i huden. Man blir så mjuk och plumpad på en gång. Huden blir balanserad, ser frisk och fräsch ut och känns som siden. Känslan kan inte förklaras på ett enkelt vis, man måste testa själv för att fatta. Innehåller bland annat Kalcium som triggar cellförnyelsen och havsmineraler som håller huden balanserad och frisk. Man vill ju skydda hudens DNA från yttre på verkan och de gör man med denna. Ska man bara ha en mask och vill jobba på det mesta så är det denna man ska ha!

När använder jag denna? När huden känns slapp, när man vill jobba mer på spänst och linjer, innan festen, för att få huden plumpad under makeupen.

Carita kommer att försvinna ur sortimentet så är ni sugna på märket så är det bäst att passa på denna vecka (v.9)!

Carita Biological Mask

Hungarian Thermal Water Heat Mask från Peter Thomas Roth

Ok, detta är nykomlingen i min mask-garderob! WHAT a mask! Här har vi också en multifunktionell mask. Den öppnar upp porer, motverkar fina linjer och rynkor, ger huden nytt liv och lyster, ger jämnare struktur och hudton. Det jag gillar bäst med denna mask är att den blir varm när man tillsätter kallt vatten. Känslan av att direkt kastas in i en spa-behandling och effekten av masken låter inte vänta på sig. Efteråt känns huden ren, len och med fin lyster.

När använder jag denna? När huden känns livlös, trist, glåmig och ur balans, om du har börjar få små plitor i huden och vill öppna upp porerna, få jämnare hudton och en klar hy.

Yasemin håller upp Hungarian, Thermal Water Heat mask

Tillsätt kallt vatten och massera masken efter att den fått ligga på i 3 minuter och det uppstår värme som öppnar upp porerna.

Yasemin håller i Thermal water heat masken, Biological Mask och Mellow moisture mask

Har du inte redan testat dessa så gört´!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Mina favoritmasker”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Chatarina skriver:

  Jag undrar om du kommer ihåg en kombination av bla dermaceutic mask 15, som Annica skrev om för ganska länge sedan. Jag minns bara att det var tre olika krämer eller masker som hon fick tips av ifrån en väninna till henne. Jag skulle så gärna vilja veta vilka det var

  • Yasemin skriver:

   Hej Chatarina,

   Jag har försökt finna vad du letar efter men är lite osäker på vilket du menar dessvärre. Minns du vilken effekt de gav så kan jag kika efter alternativ 🙂

   Kram/Yasemin