Ny innovativ LED-mask från Priori

 • | Yasemin

Priori hör inte till de märken som ständigt lansera nya produkter. Det gör att när de väl släpper en nyhet så är det otroligt genomtänkt och givetvis med gedigen forskning och flera tester i ryggen.

Yasemin har Prioris LED-mask över ansiktet

Ok, jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska börja för denna mask är verkligen high-tech! Jag känner mig lite som en space-woman där jag ligger i behandlingsrummet hos Marie som är utbildningsansvarig på Priori. Jag har fått äran att testa denna mask och jag var grymt taggad när jag väl kom fram.

Så här funkar masken

Här har vi alltså en mask med innovativ ljusterapi som är baserad på kliniska tester och med erfarenheter från både medicinska och estetiska branscher. I masken finns 48 små dioder med två minilampor i varje där den ena lyser med rött ljus (633 nm) och den andra nära infrarött (830 nm). Lampornas placering och styrka ger en bättre spridning i huden vilket gör att man får igång processen i hela huden och inte bara rakt ner där lampan lyster. Här har man valt just dessa våglängder för den fina effekten på hur de stärker bland annat kollagenet och elastinet i huden. Ljuset, intensiteten, tiden behandlingen pågår och serumet som läggs under masken ger tillsammans den specifika och maximala effekt man eftersträvar för att skapa dominoeffekten i huden som ökar celltillväxten, sårläkningen, vävnadens syresättning, ökar blodcirkulationen och dränerar huden från slagg och dämpar således även svullnad.

Behandlingen med masken tar 10 minuter innan den per automatik stängs av och det häftigaste är att man initialt tror att det kommer att bli varmt, men det blir det inte. Detta gör att även en väldigt känslig hy eller rosaceahy kan använda denna mask. För att huden ska få maximal effekt lägger man ett serum under masken. Recovery Serum DNA fx 221 är vattenbaserad vilket leder ljuset bättre ner i huden. Serumet i sig har en fantastisk förmåga att få huden att hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd samtidigt som det skyddar och reparerar hudens celler. Serumet passar väldigt fint även på brännskador, nya ärr och reducerar pigmentering väldigt effektivt.

Marie Lundberg står i förgrunden, bakom ligger Yasemin i masken

Duktiga och proffsiga Marie lät mig få känna och klämma på masken i behandling

LED-maskens baksida där man ser alla 48 lamporna

Masken med alla 48 dioder

Vad får man för resultat?

Jag älskar ju att stapla allt i punktform så här kommer alla fantastiska effekter av masken:

 • Reparerande och sårläkande (masken är idealisk efter injektioner, laser och kemiska peelingar)
 • Reducerar rynkor
 • Jämnar ut hudtonen
 • Hjälper huden att dräneras från slagg och dämpar svullnad
 • Ökar hudens spänst
 • Dämpar rodnad på djupet
 • Passar rosacea, akne, mogen hy, svullnad, tappad spänst och förstorade porer
 • Ökar absorbtionen av hudvårdsprodukterna och är idealisk att ha som hemmabehandling 3-5 ggr i veckan.

Det bästa är nog ändå att effekten av masken finns kvar i huden i 48h

LED-masken framsida

Framsidan av masken

Masken har en liten sladd med en kontakt där på och avknappen sitter. Den är helt portabel och och inte ansluten till något under behandling. Själva materialet är av silikon, en lite tjockare silikon som nästan känns som gummi och som genom sin tyngd sluter sig kring ansiktet när du ligger ner. Jag vill dock alltid att allt ska sitta supertight så Marie fick fästa den lite extra bakom nacken. Rengör genom att torka och sedan sprita av.

Yasemin ligger i LED-masken med Prioris produkter i bakgrunden

Känner mig som en kombination av något från star wars och transformers 😀

Jag gillar konceptet och tror stenhårt på denna teknologi som ju är framtiden. Innovativa lösningar som komplement för att hemma eller i behandling enkelt hjälpa huden att åldras liite långsammare och hjälpa huden att bibehålla sin spänst så länge det går. Självklart bygger all hudvård på att man har en bra daglig rutin men med denna mask kan du få intensiv salongsbehandling i hemmet. Kan man dessutom dämpa ilsken rodnad eller stödja hudens läkningsprocess efter en kemisk peel så är det ytterligare ett stort plus. Användningsområdet är stort och jag tror att vi kommer få se fler av liknande masker framöver.

Masken kommer in i oktober till Skincity.se så håll ögon och öron på helspänn! 😀

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Ny innovativ LED-mask från Priori”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Elisabeth skriver:

  Hej,
  Jag undrar om ni säljer priori masken, eller om ni enbart gör behandlingar

 2. Tom skriver:

  Hei !
  Er denne masken 100 % fri for blått lys og uv- lys ? Har en fra Talika og fikk panikk da jeg oppdaget at den utstråler blått lys.

  Mvh Tom.

 3. Anonym skriver:

  Be finns den här salongen? Skulle gärna vilja boka tid hos dem? 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Det är Prioris utbildare Marie som gjort behandlingen på mig. Den kommer nog finnas i behandling på salonger där man jobbar med Priori och för hemmabruk 🙂

   Kram,
   Yasemin

 4. Malin skriver:

  Spännande! Vart finns den att köpa? Såg den inte på Skin city? Å vad kostar den?