Obagi – vägen till vitamin C

Jag har fått önskemål från flera av er läsare om att skriva om Obagi Medical och framförallt om C-vitaminprodukterna.  För Obagi handlar hudvård om så mycket mer än att korrigera olika hudtillstånd och att förebygga. Det handlar om att stödja huden genom att frigöra hudens naturliga process och potential. Produkterna är uppbackade av över 30 års klinisk erfarenhet och utvecklade med vetenskapligt stöd. Banbrytande innovation med förståelse förhudens biologi och kunskap om hudens funktion på cellnivå gör det möjligt att utveckla produkter som har en sund inverkan på huden.

Produkterna är framtagna för att minimera förekomsten av för tidigt åldrande av huden, hudskador, akne, hyperpigmentering och solskador.

Ett par droppar guld till huden

Obagi har tre aktiva C-vitaminserum anpassade till olika hudtyper och behov. De viktigaste fördelarna att ha en antioxidant i rutinen:

 • Hjälper till att försvara hudbarriären och ljusa upp, förnya och minska tecken på tidigare synliga hudskador
 • Förbättrar huden genom att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor
 • Stärker hudens försvar mot fria radikaler och miljöpåverkan

Tre olika Obagi Professional C serum

Professional-C Serum 10% – Normal, yttorr & torr hy

Ladda upp och sätt en guldstandard i rutinen genom detta fina serum. Denna dagliga antioxidant med 10 % L-askorbinsyra neutralisera fria radikaler och miljöpåfrestningar som man dagligen utsätt för. Denna är främst för en normal, yttorr till torr hy.

Professional-C Serum 15% – Blandhy

Högpresterande C-vitamin för de flesta hudtyper som stödjer hudens grundskydd hela dagen.

Professional-C Serum 20% – Normal, fet och mogen hy

Högkoncentrerat C-vitamin antioxidantserum som absorberas snabbt av huden vilket gör att den passar bäst för normal till fet hud.

Obagi Professional C 10 och 15

C-vitamin + SPF = oslagbar kombo

Obagi Professional C Suncare

Professional-C Suncare

Denna bredspektriga spf skyddar mot UVA- och UVB-strålar men här har vi ett solskydd med en tvist.
Denna dubbelfunktionella spf kombinerar nämligen SPF 30 i en 10 % L-askorbinsyraformulering. Detta är en riktig multitasker i en vattenfri formula som passar utmärkt som primer och anpassad för alla hudtyper.

Jag har tidigare skrivit om Professional-C Serum 20% som du kan läsa om: Sommarens reflektion: Obagi C-vitamin 20%

Om du inte redan haffat ett bra c-vitaminserum till rutinen så är det läge att göra det nu. Det är aldrig för sent att börja med en antioxidant! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Obagi – vägen till vitamin C”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linnea skriver:

  Hej,
  Först, tack för en bra blogg & podd! 🙂
  Har tampats med PD sedan i vintras och har krämen Finacea och nu är det mer eller mindre borta. Dock har jag pausat med allt som är aktivt sedan februari. Vågar jag försiktigt vänja in ett C-vitamin serum och isf vilket?
  Har tidigare år använt från bla. PC, Klairs och Sunday Riley men är osäker på vad som kan fungera nu och som inte triggar PD’n. Saknar c-vitamin nu till sommaren.

  Ha en fin dag!

  • Yasemin skriver:

   Hej Linnea,

   Tack, vad kul att du gillar både blogg och podd 🙂
   Jag skulle rekommendera den på 10% från Obagi men att du undviker området kring munnen. Vänj in om huden är reaktiv. Detta serum passar de allra flesta hudtyper men det är ett aktivt serum så det lönar sig att vara aktsam och lite extra försiktig om huden är känslig.

   Kram 🙂