Poddavsnitt 114: Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?

Denna vecka har vi besökt Lena SkinCeuticals och fick våra hudar scannade. Så intressant att svart på vitt få veta hur huden huden egentligen mår och vad som döljer sig under ytan. Det visade sig faktiskt vara en del…

Lena Engman

Lena Engman tar emot oss i Loreals lokaler i Bromma där vi ska få huden scannad.

Det som är kul att se är hur tydligt solskyddet visar sig i scannern. Det gick inte att slarva. Solskyddet är det som är lila på bilden nedan.

Sara i scannern som visar vart hon har solskydd

Här syns de underliggande pigmenteringarna tydligt och vart Sara missat med rengöringen (hårfäste, över ögonen och vid munnen).

Vad menas med hudscanning och kan man göra det var som helst?

Man kan se skanningen som ett hjälpmedel för att se hudens kondition här och nu och hur man kan hjälpa och stötta huden. Det är ju idealiskt när det kommer till pigmentering, talgreglering och fukttillförsel. Det som var kul var att man också såg de torra hudcellerna på huden, såg nästan lite ut som en stjärnhimmel när man såg sig i spegeln.

Både Sara och jag konstaterar att man gärna vill ha en scanner hemma för att se hur noga man applicerat sitt solskydd innan man lämnar hemmet.

I vårt fall innebar scanningen att vi fick oss både en bekräftelse på det vi gör bra i hudvården. Det fina är att det är en liten hjälp på traven för att ytterligare ringa in hudvårdsrutinen.

Yasemin i scannern med fullt solskydd

2h efter applicering visar sig solskyddet sitta ganska bra ändå men jag har å andra sidan applicerat ganska mycket. Vid näsan har glasögonen skavt bort en del. Scannern visar tydligt om man är skyddad inför dagen, både Sara och jag vill ha en scanner hemma.

Sara vet att hon har pigmentering mellan ögonbrynen men Lena såg underliggande pigmentering på kinderna vilket Sara inte sett något av alls. Hon fick dock MVG i betyg kring ögonen, det syntes att alla ögonmasker, serum och cremer gett resultat.

Själv har jag en hel del pigmentering spritt i hela ansiktet. Kul att man kunde se talgproduktionen och känsligheten och det gick minsann inte att fuska med att säga hur duktig man är på att exempelvis peela. Jag tror det fanns 5 torra gamla hudceller i hela mitt ansikte.

Produkterna som Sara och Yasemin ska byta till

Så justerar vi rutinen…

Yasemin:

Jag kommer att ändra om lite i min rutin helt klart. Lena tyckte att jag skulle byta till Phloretin CF istället för CE Ferulic eftersom den är ännu mer effektiv på pigmenterad hy. Och nu är jag också inne på att använda en djuprengörande lermask lite oftare eftersom det var synligt att det fanns en högre talgproduktion. Balancing Sulfur Mask har jag hemma som jag älskar, den måste jag bli bättre på att använda. Rengöring är ju också ett viktigt steg; Cleansing Complex är exfolierande och djuprengörande gel som innehåller både Salicylsyra och Glykolsyra. Då jobbar jag också på att öppna upp porerna och fortsätter hjälpa huden att milt exfolieras. I övrigt kändes det inte som att det var så mycket jag behövde ändra på, jag är nog ganska on point!

Sara:

Jag kommer fortsätta dubbelrengöring och tänka ännu mer på att rengöra hårfästet också. Mitt tips är bästa Confidence in a Cleanser från It Cosmetics. Denna härliga rengöring blir till skum, är dryg, tar bort all makeup (även vattenfast). Den innehåller hyaluronsyra, kolloidalt havre och ceramiderför att hålla huden balanserad.

Jag kommer fokusera mer på fukt och näring då jag var yttorr. Dock, när jag adderar för mkt näring får jag lätt plitor så det gäller att hitta den rätta balansen. Självfallet ska jag fortsätta med c-vitamin och solskydd i sommar för att reducera och förebygga pigmenteringarna.

Lena Yasemin och Sara vid skannern

Skannern, Lena, jag och Sara i en något grynig bild 🙂

Ett av våra favorittips är att faktiskt använda en oshibori så man verkligen får bort allt från huden. Det gör det lätt att få bort allt vid hårfästet. Ett annat tips är hårband för att undvika rengöring eller mask i håret.

Precis som Lena nämner i inslaget så  kan man scanna huden på utvalda salonger och kliniker som har SkinCeuticals. Ett fint hjälpmedel för att möta upp hudens behov här och nu.

Vill du veta mer om SkinCeuticals antioxidanter så kan du läsa om dem i ett tidigare inlägg: Välj rätt antioxidant för din hy

Alla produkter som nämns i podden hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 svar till “Poddavsnitt 114: Hur ser huden ut på djupet & hur skyddar du den?”

 • (5) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lina skriver:

  Hej,
  Heter hudscannern något speciellt som man ska leta efter hos deras olika återförsäljare?
  Deras återförsäljare i Göteborg verkar mest vara laser och kirurgi kliniker utan vanliga ansiktsbehandlingar eller något för ansiktet som inte innefattar sprutor, knivar, laser eller liknande enligt hemsidorna. Så undrar om det är något annat ord än hudscanner man ska leta efter.
  Mvh
  Lina

 2. Suzanne skriver:

  Vad heter den krämen från Elemis Superfood ni pratade så gott oss i början av avsnittet?