Poddavsnitt 127: Ute är det nya inne

  • | Yasemin

Vi gillar verkligen begreppet att “ute är det nya inne”! Tänk att lyfta ut de små hudvårdsstunder i naturen, men kan vi inte ta det ett steg längre? Att vi inte bara lyfter ut hudvårdsrutinen i friska luften utan faktiskt tar oss en titt på märken vars produkter härstammar från naturen?

Både Sara och jag skulle nog vilja använda mer eko än vi redan gör. Det känns på något vis så bra för sinnet och själen. Tänk då lyxen av att sitta ute med sin ekorutin.

Saras favoritprodukter EKO

En superduo känd som glow getter:

Tata Harper Resurfacing Mask + Regenerating Cleanser – Resurfacing Mask är en lystergivande exfoliering som är effektiv på ett skonsamt sätt. Huden blir mjuk plumpad och får ny lyster och den kallas ju för askungemasken av en anledning. Den magiska kombon är ju att applicera Regenerating Cleanser under – wow vilken effekt! Låt verka 5min och du har fått en salongsbehandling hemma!

Saras askungeduo från Tata Harper

Neal´s Yard Remedies Multi Vitamin & Mineral Boost 

Sara äter inte alltid kosttillskott men i perioder då man känner att kroppen behöver boostas kör hon ofta en kur. Likt nu efter sommaren när man kanske inte gett kroppen den bästa kosten så adderar jag nu MULTI VITAMIN & MINERAL BOOST. Dessa tillskott innehåller näringsämnen och vitaminer likt A, B1, B2, C, D, zink, selen, Biotin, jod, grönt te, vetegräs som hjälper till att upprätthålla en god hälsa. Folsyra, järn bidrar till minskad trötthet. Zink och biotin är ju även kända hjältar för huden. Känns som hela näringskedjan!

Royal Body Cream från Maria Åkerberg

En lyxig, uppstramande och näringsrik kroppscreme som är berikad med antioxidantrik havtornsolja och stärkande eteriska oljor från bland annat neroli och rosmarin. Med sitt välgörande innehåll gör den huden väldoftande, sammetslen och reparerar hudbarriären. Perfekt inför hösten!

Yasemins tips!

Evolve Gentle Cleansing Melt 

Superhärlig rengöringsbalm med ekologisk bambubolja som är rik på näring. Tycker denna känns så snäll och lugnande på huden vilket behövs efter sommarens väderskiftande. Man känner sig så återfuktad och mjuk. Liten behändig burk och väldigt dryg.

Sapienic Probiotic Mist

Alla vill väll stötta hudens barriärfunktion. Denna härliga mist som innehåller 10 miljoner levande probiotika (goda bakterier) och denna kommer i två delar. En liten flaska med pulver som full med Bacillus Coagulans som är bakterier i en sporform och sedan har vi misten som innehåller 1 miljon inaktiva Lactobacillus-bakterier per ml. Allt för att gynna tillväxten av hudens goda mikrober. Ett givet val på skrivbordet, vid sängen, på resan mm. Likväl som man äter lunch så vill såklart huden också ha sin måltid!

Fortsätt att maila oss till podd@hudspecialisten. Inga frågor är för stora eller för små!

Alla produkter som nämns i podden finns samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.