Poddavsnitt 144: Sara är gravid!

 • | Yasemin

Vi går rakt på sak och vad hela poddavsnittet handlar om så here it is: Sara är gravid! 

Sara visar upp sin gravidmage i poddstudion

I april är det dags! yeeey!

Ett helt avsnitt om hur nippriga vi är över Saras graviditet, gravidkrämpor, hormoner, hudens berg och dalbana, stressen av vad man ”bör och inte bör göra”. Vems råd ska man lyssna på i en värld där man matas av råd, tips och information från det vi slår upp ögonen på morgonen tills det vi går och lägger oss. hur gallrar man i bruset som förstagångs- .. andra- eller tredjegångsgravid för den delen

Jag minns min första graviditet med William (22år sedan nu) som om det var igår. I början var supernoga med allt men sedan släppte jag alla hysteriska råd jag fick från allt och alla och bara valde det som kändes mest sunt och passade mig. Kosten var jag noga med, iaf det man inte skulle äta. Fanns ju inga sociala medier att bombas av så det var livsmedelsverket och kompisar som var källorna.

Gravidhudens berg och dalbana

Tidigt i graviditeten var huden orolig och känslig. Sen kom de omtalade gravid glowet och allt kändes tiptop! Huden var så jämn, fin och läpparna kändes fylliga men sen kom kylan och det blev hudkaos. Vid vecka 17 kom perioral dermatit och huden blev helt plötsligt jättekänslig och torr. Sara har haft PD innan men denna gången blev det ännu värre. Detta är verkligen inte alls ovanligt med alla hormoner som kör rally genom kroppen.

 

Saras hudvårdshjältar under graviditeten

Firmly Yours Dry Body Oil 

Absorberas snabbt, lätt doft och boostar huden med fukt, näring peptider och antioxidanter. Perfekt för att hålla huden smidig och mer elastisk för att förebygga bristningar.

Ole Henriksen Firmly Yours Dry Body Oil  

Skin Recovery Enriched Calming Toner 

Lugnade och svalkande toner. En fullpoängare om man har en känslig och reaktiv hy. Sara gillar denna så mycket att hon även har gjort den till en mist. Innehåller fuktbindande och lugnande ingredienser, växtoljor och antioxidanter, allt för att reducera rodnad.

Skin Recovery Enriched Calming Toner

Soft Calming Serum

Intensivt lugnandefuktserum och tusan vad bra den är på Saras perioral dermatit. Den jobbar verkligen lugnande och stärker huden och ger effekt på en gång. Den där stramande och kliande känslan som en torr och känslig hud lätt ger är inte alls närvarande. 

Mellow Moisture Serum

Serumet som jag också är helt besatt av. Denna hjälper också till att hålla huden återfuktad och så fort huden känns extra stram så är denna en riktigt superhjälte.

Sara vid badrumsskåpet

Saras hudvårdshjälte nu när huden är stressad av alla hormoner är Soft Calming Serum

The Eyes Cream

Ögoncremen som är så snäll och skonsamt mot huden kring ögonpartiet. En fuktgivande och stärkande ögoncreme och innehåller ingredienserna CBD, hyaluronsyra, squalane och vitamin E. 

C5 super boost Moisturizer

C5 Super Boost Moisturizer

Nya c-vitamin cremen från Paula´s Choice med  5% c-vit ger superfin lyster. Den har en ganska lätt konsistens, ger trots detta mycket fukt. Huden känns både fräschare och strålar mer genom att den ger så superfin lyster. Huden kan kännas lite glåmig under graviditeten och denna gör vilken trött hud som helst både gladare och piggare. Passar superfint på Saras känsliga hud. 

BB-väskan är ”nästan” packad och klar….

Alla produkterna som nämns finns samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Poddavsnitt 144: Sara är gravid!”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Åsa skriver:

  Grattis! och ett riktigt härligt poddavsnitt!

  God Jul o Gott Nytt År ❤

 2. Ranveig skriver:

  Gratulerer så mye Sara! Dette blir stort for deg 🙂 Gleder meg til høre mer om graviditeten, fødselen og mammalivet 🙂 God jul!

 3. Catharina skriver:

  Stort grattis och lycka till Sara! 😀