Poddavsnitt 149: Den tredje hudvårdsrutinen

  • | Yasemin

Vad är den tredje hudvårdsrutinen? Vi tänkte reda ut det i detta avsnitt men vi börjar med ett lyssnarmail.

Hej Sara och Yasemin! Tack för en underbar podd, jag har lärt mig så mycket. Vad jag uppskattar är att ni gör hudvård lätt att förstå. Jag kan annars lätt känna att vi “vanliga” inte riktigt är inbjuda till att djukdyka i hudvårdensvärld. Till min fråga – Jag undrar hur man ska tänka vid träning med sin hudvård och även makeup. Jag tränar ofta på förmiddagen, ska man gå göra en morgonrutin både före och efter träningen? Och när jag går ut på kvällen med huden, behöver jag tvätta ansiktet igen då? Jag gör nämligen min rutin tidigt på kvällen efter ni tipsat om de så inte allt går till kudden haha. Tack för svar! // Ida

micellar water och Klairs Illuminating supple blemish cream

Och de här är ju en jättebra fråga verkligen – förstår att de kan vara svårt att veta vad som egentligen gäller.

Det finns många tillfällen där man kan behöva peta in hudvården. Låt oss gå igenom några vanliga scenarion:

Träning

Inget är egentligen rätt eller fel. Här gör alla olika och vad som passar bäst, om man gör rutinen innan eller efter träningen etc men om man utgår från Idas exempel och träna förmiddagen så räcker det fint med ett micellärt vatten innan och rutinen efter. Tips där är Elementrē  Micellar Water som är smidig, sveper lätt bort makeup, fräschar upp och passar att ha som on the go-rengöring i alla sammanhang. Passar även kring ögonen utan att det irriterar.

Tränar man på eftermiddagen = rengör gärna huden och här kan man behålla ögonmakeupen, här är alla olika. Vi får ofta frågor om vad man kan använda för bas för aknehy. Alla känner sig inte bekväm med att blotta huden på gymmet och där kan man använda en foundation som är hudvårdande och låter huden andas. Sara har ett supertips: Illuminating Supple Blemish Cream från Klairs. En BB-creme som återfuktar, skyddar med spf och ger en fin naturlig täckning. Passar alla även känslig hy. Finns endast en nyans.

Själv använder jag micellar water och en återfuktande creme de mornar jag ska träna förmiddag för att bara fräscha upp huden och lägger sedan rutinen efter mitt pass. Jag har då essence, serum och creme med mig i väskan.

illuminating supple blemish cream nyans

Tips: Mixa Illuminating Supple Blemish Cream med en bronzer för att möta upp din hudnyans om den känns för ljus.

Promend ute

Tänk enkelt här – solskyddet är såklart ett måste dagtid men inget måste på kvällen. Jag minns kunden som var så orolig över hur hon skulle göra efter hundpromenaden då hon varit ute i ösregn och det kändes som att hela hudvårdsrutinen spolades bort. Applicera fuktcreme när du kommer in om du känner att huden känns torr. Annars kan jag tycka att lite regnvatten inte gör någon skada på huden. Är det på kvällen så är det väl mysigt att göra kvällsrutinen när man kommer in och sedan koppla av tills det är dags för sängen?

Flygresan

De här pratade vi om för några avsnitt sedan. Varken Sara eller jag gillar mixtra med hudvård på flyget. Vi har en mist på sin höjd, eftersom tillgången till vatten är begränsad så känns det bökigt att hålla på med mask etc.

Skillnad är det däremot om man mellanlandar! Då kan man gå bananas om man inte har en flight att passa. Vad sägs om ett litet survival kit med fuktmask och rengöring. Det är väl toppen att ta tillfället i akt för lite skin care om tiden finns innan nästa plan!

Kvällsdejten

Ska jag på fest då behöver jag ”börja om” från scratch och då går jag loss på rengöring och hela rutinen innan makeupen. Då kommer helt klart makeupen att bli bäst, snyggast och sitta mest effektivt. Ett sånt där quick fix med make på make funkar inte på mig. Då ser jag både plastig och kakig ut!

Sara däremot klarar inte av tre hela rutiner per dag. Ingen makeup på dagen och sen maxar hon för kvällen. Men beror på, förr när Sara skulle på en första dejt gjorde hon garanterat en tredje rutin.

Tänk på att inget är rätt eller fel, man gör det som passar en själv och den egna livsstilen.

Produkterna som nämns i podden är samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.