Poddavsnitt 153: Therese Lindgren om psykisk ohälsa

  • | Yasemin

Podden gästas av influencern, författaren, entreprenören, idésprutan och djurvännen Therese Lindgren. Therese öppnar upp om sin psykiska ohälsa, sociala fobi och hur hon lyckats ta sig upp när det känts som tyngst.

Yasemin, Therese och hunden Chanel

Härliga Therese hade med sig sin gulliga lilla hund Chanel höll oss sällskap i studion

Psykisk ohälsa drabbar fler och fler och när det gäller flickor och kvinnor så är psykiska besvär vanligare än hos killar/män. Enligt folkhälsomyndigheten svarade 11 procent av kvinnorna och 5 procent av männen att de har svåra besvär (år 2022). Ser man till lätta besvär såsom oro, ångest, ängslan så är andelen större där 41% av kvinnorna och 30% av männen angett att de lider av detta.

Oro, ångest och dålig självkänsla går ner i åldrarna och Therese berättar öppet om sin egen resa, vad som hjälpt henne, hur man kan söka hjälp om man känner att man mår dåligt, hur den sociala fobin påverkat hennes vardag och vad man som anhörig kan göra för att stötta. Therese är även ambassadör för och engagerad i Suicide Zero.

”Therese är Sveriges största influencer och kallas för digital storasyster av sina följare”

Therese med padsen

Therese 3 must haves

Självklart passade jag på att fråga Therese om tre produkter hon inte kan vara utan…

Intense Treatment Pads

Padsen som blivit en av Therese storfavoriter. Huden känns jämn och padsen har gjort under på porerna och de är inte alls lika framträdande. 2% BHA exfolierar och och stöttar hudens motstånd mot finnar och plitor.

First Concentrate

Härligt serum som stärker hudbarriären, ger jämnare hudton och ger den där extra fukten som huden behöver. Tillsammans med padsen ha de givit jättefina resultat på porerna.

Cica Buildable Base Foundation

Vill man ha en riktigt fin och naturlig makeup där man inte känner sig sminkad utan bara naturligt fräsch så är denna grym! Ger fin lyster och man kan bygga upp täckningsgraden efter önskemål.

Produkterna finns även samlade HÄR!

Glöm inte att du kan maila Sara och mig på podd@hudspecialisten.se 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.