Poddavsnitt 156: Vi öppnar frågelådan

Så kul med alla era frågor till podden. Vi hade ju en frågelåda öppen på instagram för en tid sedan och det vällde in frågor. Otroligt kul! Samtliga frågor och svar finns med i avsnittet på Hudspecialistpodden.

Frågor från instagram

Några av alla toppenbra frågor!

Svar till frågan om akne:

Använd milda och återfuktande produkter när du går under aknemedecinering. Lägg aktiva produkter åt sidan. Huden blir ofta torr när den går under behandling. Glycerin, urea, ceramider är exempel på ingredienser du ska kika efter om huden är riktigt torr och behöver näring. Håll dig till en liten rutin och ha tålamod!

Svar gällande bästa rengöringen: 

Antar att det är den lite löddrande känslan man vill åt här och då är SkinCeuticals Soothing Cleanser ett grymt tips. Passar alla och är sådär löddrande och härlig som jag misstänker att du är ute efter.

Saras tips är Hyggee – pH Hyaluron Gel Cleanser!

Frågan om tips till reaktiv hy:

Jobba lugnande, lugnande lugnande. Håll dig till en liten rutin. Mixtra inte med rutinen genom att byta ut eller addera flera produkter. Byt heller inte produkter ofta. Använd det huden klarar av och när huden lugnat sig kan du addera en ny produkt i taget.

Frågan om pigmentering och graviditet:

SOLSKYDD, undvik solen är prio ett!

Kika in Saras blogginlägg “Huden under graviditet – Hudspecialisten” så får du massor av tips. C-vitamin kan du satsa på och en serie som är jättebra är PowerBright från Dermalogica (utan syra och a-vitamin) som istället jobbar med Niacinamid och shiitake-svamp för att jämna ut hudtonen.

I rampljuset

Sckincity Skincare produkter i ny outfit

Skincity Skincares kroppssortiment har nu bytt skrud och följt efter sortimentet för ansiktet. Sååå snygga och smarta förpackningar, vassa formuleringar och lätta namn.

Skincaring BBFs för kroppen

Leave-On-Lotion 🤍 Retinoate Lotion 

Två favoriter med nya namn och ny kostym men med samma fantastiska innehåll som tidigare.

Leave-On-Lotion (tidigare AHA/PHA Body Recurfacer). Perfekt för envisa tillstånd såsom keratosis pilaris, torr eller pigmenterad hud. En lätt lotion  – hela 10% AHA- och 10% PHA-syror som förnyar hudtexturen och jämnar ut hudtonen. Just att den innehåller en så hög halt av lactobionic syra och gluconolactone (PHA) gör den riktigt grym som fuktbindare  i huden.

Ett utmärkt val att följa upp med är sedan Retinoate Lotion (tidigare Active Body Emulsion) som nu är med pump! Denna bodylotion återfuktar, reparerar och förnyar tillsammans med aktiva ingredienser som niacinamide och retionate (A-vitamin). Retinoate Moisturiser är lätt & smidig i sin formula och absorberas snabbt av huden, men trots dess lätta textur förser den huden med näring & fukt från bland annat sheasmör & glycerin! YUMMY!

Shower Oil 🤍 In Shower Body Buff

Shower Oil har under flera år varit min ständiga följeslagare i duschen och nu hittar vi den med en uppdaterad och ännu ljuvligare, något mildare doft. Produkten kommer nu i pumpförpackning – hur bra och smidigt! En len duscholja med sötmandelolja, havrekärnolja och E-vitamin som skonsamt rengör och återfuktar utan att lämna någon oljig hinna.

In Shower Body Buff i ny snygg blå färg är tillsammans med oljan den bästa tänkbara för att stimulera cirkulationen, cellförnyelsen och som bonus får du en härlig massage. Börja med borstens långa strån vilket ger en skonsam exfoliering. Gå sedan över till sidan med små, korta knoppar för att stimulera cellförnyelsen.  Fokusera gärna lite extra på områden så som överarmar, baksida lår och mage för att förebygga och reducera celluliter.

Shower Power Peel 🤍 Intense Treatment Spray 2% BHA – NYHET!

Farväl akne, plitor och keratosis pilaris

Shower Power Peel vet vi är en storfavorit. En trippelaktiv duschpeeling som exfolierar huden, stimulerar cellförnyelsen och tar fram lystern med hjälp av AHA- och BHAsyror samt små korn av cellulosa. Den fettlösliga salicylsyran (BHA) löser upp talg och gamla hudceller djupt nere i porerna, alltså ett utmärkt val för att minska finnar/plitor/akne. Peelingens cremiga formulan förvandlas till ett mjukt skum vid kontakt med vatten och har en frisk doft av citrus. För oss som gillar multiprodukter är denna en höjdare att addera till din kroppsrutin 1-2tillfällen/v. Vid regelbunden användning motverkar den även besvär av keratosis pilaris och inåtvände hårstrån som kan uppstå efter rakning eller vaxning.

Och till NYHETEN…

Nu kommer vi till vår nya stjärna – Intense Treatment Spray 2% BHA.

Det här är riktig problemlösare när det kommer till envisa finnar, tilltäppta porer och ojämn struktur. En intensivt verkande och exfolierande kroppsspray i lättabsorberande formula som löser upp talg och gamla hudceller. Hemligheten är 5% glykolsyra och 2% salicylsyra som tillsammans med zink och trollhassel hjälper till att balansera talgproduktionen samt motverka och förebygga igentäppta porer. Här finns även skyddande antioxidanter från tasmansk peppar, centella och allantoin för att lämna huden silkeslen, återfuktande och jämn.

Spraya ett tunt lager på rengjord hud och fokusera på områden med finnar och plitor för att ge dem en riktig match. Med sin smarta sprayfunktion kan du även lätt nå ryggen.

Samtliga produkter som nämns i avsnittet hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 156: Vi öppnar frågelådan”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna skriver:

    Ni pratade om AHA och niaciamid i kombination. Nåt serum ni kan rekommendera med niaciamid?