Poddavsnitt 167: Skincare Priorities

Vi kan väl reda ut hur man ska tänka med sin hudvårdsrutin inför sommaren. Varje år kommer frågan vad man bör och inte ska använda. Är det bara att köra på precis som vanligt eller hur ska man tänka? Vi plockade ett av flera lyssnarmail med samma fundering:

Hej tjejer!

Först vill jag gratulera sara till kommande bebis och önska lycka till! Kul att Emelie är med i podden nu, jag har haft lite kontakt med henne på Skincity för ett tag sedan när jag hade problem med min hy. Ska bli kul att lyssna på hennes fina råd och tips! Men nu kommer jag till min fråga, jag har alltid haft problemhy och jag tycker det blir värre på sommaren. Det känns som att det är solskyddet som ställer till det (speciellt på panna, käkarna och hakan) men vet såklart inte säkert. Jag vill bara ha en lugn och balanserad hy någon sommar, känns som att jag aldrig haft det och är så frustrerande. Kan ni ge mig tips hur jag ska tänka eller göra? Kram till er båda/Sofie

Emelie med NCEF shot från Filorga

Våra tips är dubbelrengöring till kvällen. Starta med en oljebaserad först för att rengöra huden ordentligt. Man kan tänka att man återapplicerat solskydd varannan timme hela dagen och sedan inte rengör huden ordentligt på kvällen så kan bidra till fler finnar/plitor.

Ett annat tips är ett serum som jobbar på finnarna, eller en mask som antingen punktbehandlare eller talgreglerare för hela zonen där man har överaktivitet av finnar. Sedan är det läge att kika efter ett alternativt solskydd, kanske prova flera? Ett tips är: CLEAR Ultra-Light Daily Hydrating Fluid SPF 30

dr levy radical reboot pro peel

Vi pratar även om facemapping, hur man kan se över huden och inrikta sina produkter till olika områden i ansiktet. Att man måste justera sin rutin lite utefter de olika behoven.

Både Emelie och jag är en minimalister på sommaren. Emelies hud är väldigt yttorr, vintern är en tuff säsong precis som för många andra. När sommaren kommer blir den direkt mer balanserad och återfuktad pga att luftfuktigheten blir högre och då passar det perfekt att korta ner rutinen. En av Emelies sommarfavoriter är Filorga NCEF shot. Detta är en 10-dagars behandling med ultra-koncentrerad NCEF som ger fin effekt på rynkor, porer och förlorad spänst. Produkten jämnar även ut hudtonen och ger massor med fukt och lyster. Den har även en smart märkning på pipetten som gör att man vet hur mycket man ska ta. Den är magiiii!

Radical3 Reboot Pro Peel

Nyheten för mig denna sommar är Radical3 Reboot Pro Peel. Finns ingen så effektiv peeling som denna. Knäpp med fingrarna och du har sammetshy på nolltid. Effekten trollas fram av AHA, BHA, enzymer, naturliga och biologiskt nedbrytbara små cellulosapärlor! Sedan har man såklart aloe vera och hyaluronsyra. Dr.Levy gör aldrig något halvdant utan levererar 200% i varje produkt. Kan ärligt säga att detta är den bästa ever! Kommer ha naturlig summerglow hela sommaren!

Kan vi inte bara snacka lite brynfix också…

refectocil

Det som många gör under sommaren är att färga brynen, det gör i alla fall jag och det gör så himla stor skillnad. Man ser piggare ut, men slipper fylla i och fixa brynen dagligen och man kan bada och vara ute utan att vara rädd för att brynen ska bli förstörda eller försvinna. Här kan man mixa olika nyanser för att få till rätt färg och intensitet. Emelie blandar Natural Brown och Light Brown. Jag själv har tre nyanser då jag är rödlätt och vill neutralisera Naural brown, Light brown och Graphit grå. Refectocil hittar du HÄR!

MTM Vitamin E & Hyaluronic Highligher Duo

Ett tips för snygg markering. raka kanter och att färgen inte ska sätta sig kring brynen är att använda vaselin. Emelie tipsar om MTM Vitamin E & Hyaluronic Highligher som är grym att använda istället för vaselin om man inte har det hemma. Grymt bra tips!

Lyssna på hela avsnittet på Hudspecialistpodden som du hittar där poddar finns. Alla produkter som nämns i avsnittet hittar du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.