Poddavsnitt 31: Salongsbehandlingar

  • | Yasemin

Idag går vi loss på lite olika behandlingar på salong och kliniker. Vi har som så ofta en lyssnarfråga som lyder:

”Hej och tack för en superinspirerande podd! Jag skulle vilja att ni tar upp och pratar om olika behandlingar man kan göra på salong. Kan ni tipsa om salonger också vore det ett stort plus! KRAM”

Både Sara och jag har ju testat lite olika behandlingar genom åren men långt ifrån alla 🙂

Vi tänkte att vi skulle ta upp några och prata lite kring våra egna personliga erfarenheter också.

Först och främst: I princip alla behandlingar passar kvinnor OCH män. Uppsök salong för konsultation innan behandling så du får rätt behandling mot rätt behov. på SHR.nu finns alla auktoriserade salonger listade i hela Sverige.

LPG maskin

LPG-maskinen som är kropps-slaggets värsta fiende

LPG:

Sara har ganska nyligen startat med LPG-behandlingar och hon är verkligen såld! LPG är kortfattat en djupgående ”mekanisk” bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen, lossar slaggprodukter och vätska som sitter i bindväven. Behandlingen boostar produktionen av kollagen och elastin vilket ger en spänstigare och slätare hy. Det finns även LPG-behandlingar för ansiktet, som vid återkommande behandlingar ger ett lyft.

För vem: Celluliter, ökar cirkulation, slapp hy & svullnad

Dermapen/microneedling:

Här jobbar man med sterila engångsnålar skapar en s.k kontrollerad skada i huden. Man kan ställa in nåldjupet i huden utifrån vilka behov huden har och vad man vill jobba på. Har man exempelvis djupgående ärr man vill minska kan man behöva gå ner lite djupare i huden för att ge huden möjlighet att läka på nytt och bygga upp en ny och fastare hud. Behandlingen ökar hudens egna produktion av kollagen.

För vem: Akneärr, rynkor, fina linjer, förstorade porer, upphöjda ärr.

Dermapen Cryo:

Denna behandling gör det möjligt att på några sekunder, på ett säkert och väldigt effektivt sätt ta bort hudförändringar med hjälp av kyla. Behandlingen är säker, snabb, effektiv och smärtfri. Behandlingen känns lite som ett stick när frysningen pågår.

För vem: Fibrom (små mjuka hudflikar), pigment och vårtor

Hudslipning (microdermabration)

Detta är en behandling för den som vill  föryngra huden i ansiktet. Försiktigt slipar man huden och ta bort det tjockare ojämna yttre skiktet.  Man kan likna det vid att ett mycket fint sandpapper  lätt slipar det översta hudlagret med hjälp av mikropartiklar, eller en diamantbestyckad stav, som stimulerar kollagentillväxten. Jag (Yasemin) har testat detta flera gånger och älskar hur fräsch, len och mjuk huden känns efteråt.

För vem: Pigmentfläckar, acne, pormaskar, grov hy, linjer och rynkor.

Klassisk ansiktsbehandling:

Denna klassiska behandling känns lite undanskuffad av alla avancerade behandlingar men skulle säga att detta är en storfavorit som passar alla. Gammal som ung, man eller kvinna, eller de som vill ha en effektiv behandling i avkopplande miljö. Man får hela spektrat från rengöring, peeling, porrengöring, massage och mask. Allt utifrån hudens behov eller vad man önskar fokusera på. Detta är ett perfekt komplement till hudvårdsrutinen hemma och utan tvekan en tacksam present att ge någon man tycker om.

För vem: Alla!

Saras luftfuktare

Saras luftfuktare för en mer balanserad hy

Djuprengörande behandling:

Twist på klassisk ansiktsbehandling. Grym till tonåringen som börjar få finnar eller akne. Här ingår oftast rengöring- peeling- portömning- mask = allt för att öppna upp och tömma porer. Därefter läggs produkter för att lugna huden. Detta är ofta en lite billigare behandling.

För vem: Porer, milier, acne, pormaskar

Kemiska peels AHA:

Här finns det många märken och salonger/kliniker som erbjuder kemiska peels. En personlig favorit är SkinCeuticals där man väljer styrka på syran baserat på dina önskemål och din hudtyp. Detta är det mest effektiva om du vill dra igång cellförnyelsen i huden. Under behandlingen appliceras en anpassad styrka av exempelvis AHA-syra under ett visst antal minuter. Man anpassar helt behandlingen efter syralösningens koncentration, hudtyp och hudens reaktivitet mot behandlingen. För bästa resultat bör behandlingen göras som en kur på 4-6 gånger med 2-4 veckors mellanrum. Undvik denna behandling om du är gravid, använder annan retinolprodukt, har öppna sår, nyligen gjort IPL behandling. Alltid solskydd på!

För vem: Trött och glåmig hy, pigmenteringar, grov hy och orenheter.

De flesta behandlingar kräver stor erfarenhet av behandlaren = kolla upp din klink/salong noga!

Quickfix på lunchrasten

Sara har testat en härlig behandling hos Babor som har olika behandlingar: hydration, glow, lifting eller SOS. Dessa är på ca 25min så de är perfekta under lunchtimmen eller för lite extra lyx en lördag. Här ingår rengöring, mask, massage + avslutande produkter. Väldigt prisvärd behandling.

För vem: Alla, för dig som är på språng.

Skinceuticals Antioxidantbehandling 30min. Ytterligare en behandling som snabbt kan klaras av på lunchrasten. Här har vi en lystergivande och härlig behandling som förebygger och skyddar huden mot fria radikaler och förtida åldrande. I behandlingen ingår oftast: rengöring, peeling (utan syra), applicering av antioxidant, skräddarsydd mask samt avslutande serum och creme.

För vem: För dig som är på språng, perfekt glow-giver innan fest eller kanske bröllopet?

LED-mask Priori för hemmabruk. Detta är framtiden som genom innovativ ljusterapi och 48 små dioder (med två minilampor i varje där den ena lyser med rött ljus (633 nm) och den andra nära infrarött (830 nm) skapar dominoeffekten i huden som ökar celltillväxten, sårläkningen, vävnadens syresättning, ökar blodcirkulationen och dränerar huden från slagg och Dämpar svullnad. Snabb och intensiv behandling på 10min.

För vem: Alla! Extra grym som hemmabehandling efter kemiska peels för dess reparerande effekt.

Heat By: Här kombineras infrarödbastu med LED-ljus terapi. Två i ett – helt underbart! Temperaturen är inte lika intensiv som i en bastu då den ligger på ca 45-55 grader och upp emot 70. Här får man ökad cirkulation, reducerar stress och muskelsmärta, en ökad cellförnyelse, vilket är magiskt för huden, samt härlig detox-effekt. Det finns olika ljus för olika ändamål. Sara väljer alltid rött LED-ljus som främjar kollagenproduktionen 🙂

För vem: Alla. Ej gravida och ammande.

Gua Sha

Saras Gua Sha

Hemmabehandlingar:

Man kan lyxa till det lite extra även hemma:

Gua Sha eller Face roller . Gua sha är ett verktyg som oftast är i sten (jade eller rosenkvarts) och har sitt ursprung i den kinesiska medicinen och har använts i tusentals år i Asien. Stenarna i sig sägs ha hudförbättrande egenskaper. Sara använder sin Gua Sha flitigt främst för dess fina dränerande och svalkande effekt men också för att huden känns mer klar och mjuk.

För vem: Ej för den med mycket känslig hy eller akne.

The Face Roller är anpassad för både kropp och ansikte. Här har vi en sex-kantig roller som är designad med 24 turmalinstenar som stimulerar blodcirkulationen, ger lyster,  hudstrukturen förbättras, stimulera hudens elasticitet och man hjälper huden att dräneras. Perfekt till spänd nacke då man stimulerar underliggande muskulatur.

För vem: Passar de flesta hudtyper, förutom inflammatorisk acne eller rosacea.

Yasemin med The Face Roller

Ånga huden och följ upp med mask. Denna klassiker tror jag få har undkommit. Jag minns själv när jag var i tonåren och skulle ånga huden. Snabbt och intensivt skulle det vara så man drog igång en kastrull med vatten så det verkligen stormkokade. Snabbt från plattan för att inte missa den minsta lilla ångan och snabbt ner med huvudet och på med handduken för att koncentrera upp ångan mot ansiktet. Denna intensiva hetta är inte optimal och inget jag rekommenderar. Ta det lite lugnare när ni gör detta. En lätt ånga räcker och öppnar effektivt upp porerna. Börja med att rengöra, peela lätt och ånga. Efter ångan kan du applicera en mask och spetsa gärna till din fuktmask med ett serum med exempelvis C-vitamin så får du än mer effekt. Effektivt och lite extra lullull i mysig hemmamiljö.

För vem: Alla. Känslig hy bör ånga utan handduk och med lätt ånga!

Luftfuktare – Sara har testat detta ett tag nu och tycker verkligen sig se skillnad på en mer lugn och välmående hy. Vinterhalvåret drar med sig torr inomhusluft vilket resulterar i stressad, torr och mer reaktiv hy. En luftfuktare ger rummet en bättre luftfuktighet och huden blir därmed inte lika torr. Saras tips om eteriska oljor ger rummen en avkopplande eller uppiggande atmosfär.

Luftfuktaren hittar ni HÄR!

Lyssna gärna på poddavsnittet så får ni höra mer om behandlingarna. Hudspecialistpodden finns på Spotify eller där poddar finns.

Fortsätt gärna att maila oss på podd@hudspecialisten.se 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 31: Salongsbehandlingar”

  • (4) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Ranveig Lie skriver:

    Hei! Hvilket fint podavsnitt, ble sugen på flere behandlinger. Jeg funderar på om Priori led maske kan brukes på rød, tørr og irritert hud? Har litt rosacea, og er bare rød med sprengte blodkar 🙂

  2. Elin skriver:

    Hej Yasemin,
    Vilket bra inlägg om olika typer av hemma/spa behandlingar.

    Jag har funderat på om jag med melasma kan använda LED-maskerna för hemmabruk? En hudterapeut avrådde mig en gång från att göra IPL behandling för detta då det fanns stor risk att det först blev fina resultat, men kan triggas igång senare. Då det också hade med våglängden att göra undrar jag om LED masken skulle kunna trigga också?

    Handlar dig en fin avslutning på veckan och en trevlig helg?

    • Yasemin skriver:

      Hej Elin,

      Kul att du gillar inlägget, i podden pratar vi lite mer om varje behandling. Masken triggar inte pigmentering, det är UV-strålarna som gör det så masken kan du använda för dess fina reparerande effekt. Var bara lika noga med solskyddet som om du skulle gjort en annan behandling mot pigmenteringen när du vistas ute 🙂

      Trevlig helg!
      Kram,
      Yasemin