Poddavsnitt 32 – Vuxenakne, Rosacea och Perioral Dermatit med hudläkaren Margareta Frohm Nilsson

  • | Yasemin

Dagens avsnitt gästas äntligen av  Margareta Frohm Nilsson som är medicinsk doktor och specialist i dermatologi, driver Hudläkargruppen på Riddargatan i Stockholm och är överläkare på hudkliniken Karolinska Sjukhuset.

Margareta Frohm Nilsson

Vi har verkligen längtat efter att fördjupa oss i hudsjukdomar i podden och vi tänkte därför att vi skulle ta del av Margaretas expertis och stora dermatologiska kunskaper och starta  med tre av de vanligaste hudsjukdomarna: vuxenakne, rosacea och perioral dermatit.

Frågorna vi tar upp är ständigt återkommande från våra kunder och vetskapen kring vad som händer i huden vid rosacea, vad akne beror på, om perioral dermatit är ärftligt,  vad skillnaden är på vuxenakne och rosacea samt hur man kan behandla de olika sjukdomarna är ganska liten hos de allra flesta och därför bjöd vi in Margareta till samtal och för få svar på alla frågor.

Vi kan ju inte låta bli att fråga efter Margaretas favoritprodukter också. Precis som oss testar hon mycket och använder väldigt många olika märken men det är vissa krav hon har på sina produkter: de ska vara snabbabsorberande och lätta men väldigt återfuktande. Att tre av hennes ständigt återkommande produkter är från SKINCITY skincare blev vi såklart extra glada över att höra 😀

Margareta Frohm Nilsson med två favoritprodukter från SKINCITY skincare

Margaretas favoriter:

SKINCITY skincare Rich Emulsion

Här har vi en näringsrik 24h-creme för en normal till torr hud. Den är ändå förhållandevis lätt i konsistensen trots sitt namn. Här trollas torrhet och stramhet bort och istället byggs hudens yttre försvar(hudbarriären) upp. Rik på Omega-fettsyror, squalane och ceramider och berikad med niacinamid, A-vitamin och antioxidantrika växtextrakt stärker huden, bygger upp hudbarriären, ökar spänst och ger en mjuk, följsam och välmående hy.

SKINCITY skincare Light Emulsion

Denna creme är lättare än Rich emulsion och mer anpassad för en hy som är normal/blandad/fet. Ingredienserna består bland annat av hyaluronsyra, PHA-syra, ceramider och squalane. Här bygger man upp en balanserad och hälsosam hud. A-vitamin och aqntioxidanter finns även i denna creme sim givetvis öven den stärker hudens försvar och motstånd samtidigt som den fördröjer den naturliga åldersprocessen.

SKINCITY skincare Mellow Balm Cleanser

Detta är en rengöring som också kan användas som precleanse. Den passar superfint som makeupremover eller som ensam rengöring för en hud som känns torr, reaktiv, stram och känslig. Alla kan verkligen ha denna fina balm eftersom den kan användas på flera sätt. Sheasmör, mangokärnolja och squalane ger verkligen den närande, lugnande och återfuktande känsla. Man känner sig verkligen inte torr av denna vilket gör den som en grym vinterrengöring.

Lyssna gärna på detta matnyttiga och fullproppade avsnitt. Man blir verkligen aldrig fullärd som hudterapeut och efter detta avsnitt känner både Sara och jag att vi nu kompletterat kunskapen kring dessa tre hudsjukdomar ytterligare 😀

Glöm nu inte att lyssna på detta fulladdade avsnitt på Hudspecialistpodden, som du hittar på Spotify och där poddar finns.

Produkterna finns samlade HÄR!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.