Poddavsnitt 35: Eko och vegan

  • | Yasemin

Hej alla EKO och veganvänner!  Idag, på podden, pratar Sara och jag lite kring vegansk och ekologisk hudvård och ger några heta tips på produkter vi tycker är sååå fina och våra nyvunna favoriter. Vi får mellan varven önskemål om att ta upp just ekologisk hudvård och det är så kul att intresset för veganskt och ekologiskt är så stort.

  • Vi tar bland annat upp några av alla certifieringar och märkningar som man vanligen ser på ekologiska produkter.
  • Sara tydliggör också skillnaden mellan cruelty-free, ekologiskt och veganskt.
  • Vi pratar även kring hur mycket ekoprodukter vi har i våra egna rutiner och ger lite tips på några av våra favoriter från Neal´s Yard Remedies.

Bee lovely Body Butter

Neal´s Yard Remedies Bee Lovely Body Butter

Min favorit utan tvekan. Bee Lovely Body Butter är en rikligt återfuktande och lugnande kroppscreme. Rik och härlig konsistens, superfin doft, fräsch och lätt med inslag av honung. Innehåller 89% ekologiska ingredienser såsom bland annat kokossmör, sheasmör, honung och apelsinolja. Perfekt inpackning för en torr och fnasig hud.

Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Neal´s Yard Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Sara tycker mycket om Sensitive Replenish + Balance Moisturiser som är en lugnande och balanserande ansiktscreme anpassad för känslig hud. Den är väldigt lätt i konsistensen och absorberas snabbt av huden. Skyddar den känsliga huden mot inflammationer och hjälper till att bygga upp den naturliga skyddsbarriären. Minskar även rodnad och reaktivitet. En fin sammansättning av havreolja som lugnar och är rik på E-vitamin, linolensyror & ceramider mjukgör huden och ser till att man slipper fuktförlusten.

Close Shave Cream

Neal´s Yard Close Shave Cream

Close Shave Cream är mjuk och cremig och gör rakningen följsam och skonsam mot huden. Det fina med denna är att den har en djuprengörande effekt genom röd lera, verkar sammandragande av äpple och mjukgörande av olivolja. Funkar lika fint att användas av män som av kvinnor vid rakning av ben och armhålor.

 Yasemin med favoriten Body Butter Saras favorit i bakgrunden: Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Frankincense Intense Beauty Boost är Saras sista fina tips om du vill stärka huden inifrån. Det är ett kosttillskott med frankincense (åldersförebyggande) och vitamin C som och är perfekt som komplement till en bra hudvårdsrutin. Främjar kollagenbildning och biotin och zink hjälper till att hålla huden frisk och sund. Selen och zink hjälper även hår och naglar att hållas friska och välmående. Tillskottet är veganskt och innehåller 60 kapslar.

In och lyssna på Hudspecialistpodden som du hittar på Spotify och där poddar finns.

Alla produkter hittar du samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.