Poddavsnitt 40: Hudterapeuten Carolins bästa gravidtips

  • | Yasemin

Se hit alla gravida som önskar hudvårdstips, ja alla ni andra också såklart! Veckans poddavsnitt handlar just om hudvård under graviditeten och vi har såklart med oss vår kollega Carolin som är hudterapeut, gravid och som delar med sig av sina tips och knep nu under graviditeten.

Hudvårdsintresset kommer från Carolins mamma, när hon bodde hemma så brukade de lägga ansiktsmasker och sitta med härliga fotbad men det var mormor som tipsade om att bli kosmetolog och sedan rullade det raskt vidare till en hudvårdsutbildning. En bra hudvårdsrutin är A och O och det viktigaste är att man ser hudens signaler och anpassar produkterna utifrån hudens kondition och behov.

Carolin med två av sina hudvårdstips för gravida

Hydraflora Probiotic Essence och 10% Azelaic Acid Booster är två bra tips om du vill hålla huden balanserad

Några av Carolins produkttips:

Produkter mot ovälkomna finnar under graviditet: Paula´s Choice: Azelaic Acid Booster, By Wishtrend Sulfur 3% Clean Gel och Clear Shield Patch och SKINCITY skincare Azelaic Clearing Second Concentrate.

Tips för att motverka bristningar, torrhet och klåda: Elemis Japanese Camellia Body Oil Blend + en bra bodylotion

Vid svullnad använd stödstrumpor dagligen som också är skön att massera trötta ben med: Instant Refreshing Gel 

Carolin med japanese camellia body oil blend

Favoritoljan mot torrhet, svullnad och bristningar

Carolins 3 favorittips till en balanserad hy

Hydropeptide – Hydraflora Probiotic Essense

Underbart ansiktsvatten som balanserar genom probiotika som stärker hudens mikrobiom. Huden känns återfuktad och balanserande effekt och förebygger orenheter och plitor.

Medik8 – Liquid Peptide

Återfuktande serum fullmatad med peptider som stärker hudens kollagern, har en plumpande och rikligt återfuktande effekt. Passar även kring ögonen om man vill jobba bort fina linjer.

Paula´s Choice – Omega+ Complex Moisturizer 

Måste Carolin välja en produkt från Paula´s Choice så blir det denna. Härligt fluffig konsistens som ger huden både fukt och näring och reducerar snabbt torrheten och stärker hudens barriär. Räddaren i nöden när det börjar bli kallt!

Produkterna som ska med till BB

Hydropeptide – Hydroactive Cleanse Micellar Facial Cloths

Effektiva rengöringsservetter som är hudvård och rengöring i ett. Behöver inte sköljas av, innehåller peptider, antioxidanter och ger mycket fukt.

HYGGEE – All-In-One essence

Allt-i-ett produkt som är en toner, serum och creme i ett med mycket fukt så huden ändå känns återfuktad och fräsch.

Carolin och Paula´s Choice Omega+ Complex Moisturizer

Bästa återfuktaren om man frågar Carolin

Hitta en bra träningsmetod som passar dig under graviditeten. Att röra på sig är bra men anpassa träningen efter vad kroppen klarar av. Gummiband är ett hett tips! Bästa avkopplingen är att bada i badkaret med avkopplande musik men också att bara sätta sig och ta några djupa andetag. Det gör att du lättare och snabbare varvar ner och du skapar en inre ro.

Glöm inte att lyssna på Hudspecialistpodden som ni hittar på Spotify och Podcasts. Alla produkterna som Carolin tipsar om hittar ni HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.