Poddavsnitt 43: Allt om SKINCITY skincare med produktutvecklaren Sofia Mellström

 • | Yasemin

Vi älskar att ha gäster hos oss i poddstudion och idag har vi fått finbesök av vår egna kollega, produktutvecklare och mästare på ingredienser – Sofia Mellström. Hon leder produktutvecklingsteamet på Skincity för de egna varumärkena SKINCITY skincare, SKINCITY essentials och MAKETHEMAKE.

Hela avsnittet handlar såklart oavkortat om SKINCITY skincare och vi pratar också om SKINCITY Essentials fina stick-kollektion. Hudspecialistpodden hittar ni på Spotify eller i poddappen i din mobil.

Sofia Mellström i poddstudion

Duktiga och härliga Sofia har massor av kunskap kring ingredienser och brinner verkligen för SKINCITY skincare

I större delen av sitt liv har Sofia jobbat i hudvårdsbranschen och har sedan 2006 jobbat som hudterapeut både hos återförsäljare, inom labb, hos tillverkare och jobbat med produktutveckling för flertalet varumärken. Sofia har många strängar på sin lyra och älskar verkligen sitt jobb.

Tankarna om ett eget varumärke inom Skincity väcktes för flera år sedan av Skincitys grundare Annica Forsgren Kjellman, men först för 3 år sedan började det verkliga jobbet att sätta fart. Filosofin bakom SKINCITY skincare är baserad i Skincitys önskan att få hjälpa kunderna med huden och att få en bra rutin där huden hålls i balans. Genom all kunskap vi har på Skincity kunde vi gemensamt skapa produkter baserade på önskemål från våra kunder.

Våra underbara lyssnare engagerar sig sååå i podden och efter önskemål från Amanda som mailade oss valde vi att bjuda in Sofia:

Hej, tack för en riktigt bra podd! Jag blev inspirerad av avsnittet med Cliniccare och skulle tycka det var kul om ni hade ett liknande avsnitt med ert egna märke SKINCITY skincare. Kram Amanda

SKINCITY skincareprodukter

Produkterna

Självklart pratar vi om alla fina produkter. First Concentrate är ju storsäljaren i märket, stjärnprodukten som fungerar som ett multiserum. Matad med favoritingredienserna niacinamide, havreolja, A, B, C och E-vitamin.

Sofias absoluta favorit av alla Second Concentrates är Clearing Second Concentrate med 10% Azelaic Acid. Just azelainsyran är ju helt fantastisk genom sina många fina effekter. Dels har den anti-mikrobiell verkan vilket hjälper både rosaceahy och en acne-benägen hud om man effektivt vill  jobba på pigmenteringar. Den har också fantastisk effekt på ärr efter akne. Sedan har vi ju också den lätt exfolierande effekten som har effekt på porerna och som pricken över allt så är det också en väldigt effektiv antioxidant. En magisk sammansättning i en härlig konsistens.

Heeej, grym podd tjejer! Jag använder First concentrate och Light emulsion men är nyfiken på fler produkter och undrar vilka som passar mig som har blandhy, är känslig, har lite pigmenteringar på kinderna och får finnar vid mens. Kan ni hjälpa mig? Kram Linnea

Sofias tips: En exfoliering Intense Treatment pads där får du effekten av BHA som löser upp tilltäpptheterna och Total Repair Retinoate Treatment för att steppa upp rutinen ytterligare. En fin duo som jobbar på hudtonen.

Sara, Sofia och Yasemin i poddstudion

Basrutin

Är man ny på märket och vill ha en lätt och liten basrutin så är dessa produkter Sofias rekommendation

Beroende på hudtyp så välj Soft Foaming Cleanser eller Mellow Balm Cleanser. Sen säger jag First Concentrate och avsluta med en Emulsion som passar (Light Emulsion eller Rich Emulsion).

Produkter för Rosacea, eksemhy, känslig hy, Perioral Dermatit

Milky Moisture Toner och/eller Barrier Extreme Cream som är en bra och mild start när huden är väldigt reaktiv. Vartefter barriären stärks kan man sen addera Azelaic Clearing Second ConcentrateochPeptide Strength Second Concentrate.

Bästa basrutinen till Aknehy?

Nykomlingen

Triple Treatment Exfoliating Mask lanserades i november och är en riktig askunge-behandling. Syra, korn och enzymer förvandlar huden till ett fantastiskt resultat. Som en storstädning. Sen blir man så glad av den vackra färgen! (aprikos).

Sofia glad i poddstudion

Skillnaden mellan SKINCITY skincares olika exfolieringar

Skin Cell Resurfacer – Exfoliering med 10% AHA/PHA och 1% BHA. Det här är toppen för den torra hudtypen som behöver bli av med yttersta lagret av torra och döda hudceller. Gör även underverk på en trött och glåmig hud.

Moisture Glow Pads – Mild exfoliering med PHA o har framför allt fokus på fukt. Passar en torr, normal/mixad hudtyp

Milky Moisture Peeling – Använder sig av enzymer i första hand som är lite snällare i sin exfoliering och passar därför den känslig hudtypen.

Intense Treatment Pads – Exfoliering med 2% BHA som löser upp tilltäppta porer. Passar utmärkt för normal/mixad och oljig/acnebenägen hudtyp. Sen är min erfarenhet att fler kan använda BHA än AHA, så även en känslig hud kan prova dessa pads.

Sofia med sin favorit Azelaic Second Concentrate

Produkter som Sofia gärna använder utöver SKINCITY skincare

Skincity Essential Coffee Grain Exfoliator Stick

Medik8 r-Retinoate Youth Activating Cream

Medik8 Crystal Retinal 10

Instytutum Powerful Retinoil

Paula´s Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment

Elemis Peptide4 Plumping Pillow Facial

Hela avsnittet är ett härligt sprakande samtal kring produkterna, olika ingrediensers verkan på huden och förhoppningsvis ger detta en lättare vägledning till vilka produkter du kan kika efter om du är nyfiken på märket. Det bästa av allt, Sofia avslöjar flera härliga nyheter som släpps under våren! Skynda in och lyssna 😀

Alla produkterna hittar du samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Poddavsnitt 43: Allt om SKINCITY skincare med produktutvecklaren Sofia Mellström”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Kattis skriver:

  Hej!

  Kan man använda produkter med HPR när man är gravid? Jag tycks minnas att ni sagt förut att just HPR är säkert vid graviditet.

  Kramar

 2. Kattis skriver:

  Hej!
  Kan man använda produkter med HPR när man är gravid? Jag tycks minnas att ni sagt förut att just HPR är säkert vid graviditet.

  Kram

 3. Malin skriver:

  Hej!
  Jag undrar varför ni slutade sälja den andra Leave in exfolieringen från scsc med 2% BHA OCH 5%AHA ? Kommer inte ihåg namnet på produkten men flaskan var likadan som skin cell resurfacer som nu innehåller mindre Bha och mer aha!
  Mvh Malin

  • Yasemin skriver:

   Hej Malin,

   Clear pore resurfacer håller på att uppdateras, i dagsläget vet vi inte exakt när den kommer men kan varmt rekommendera dig att spana in Intense Treatment Pads som innehåller 2% inkapslad salicylsyra, zink PCA, azelainsyra och niacinamid som tillsammans jobbar intensivt på porer, pormaskar, ärr efter akne och finnar 🙂

   Kram,
   Yasemin

 4. Emma skriver:

  Hejsan!
  Tack för en magisk podd, tack vare er så har jag verkligen hittat hem med min egna hud, samt. Jag vet äntligen vad jag vill bli när jag blir stor.
  Ni är så härliga!
  Jag måste bara få fråga, eran intro melodi, finns den som helt melodi/låt? Den gör mig så glad!

  • Yasemin skriver:

   Hej Emma,

   Vad gullig du är 😀 Tack! Så kul att du funderar på att bli hudterapeut, antar att det är det du siktar p? 😉

   Vårat intro är från en jingel-bank 🙂

   Kram,
   Yasemin

 5. Anna skriver:

  Hej, jag undrar om kan jämföra Rich moisture second concentrate med Rich moist soothing serum från Klairs? Vad är skillnaden på dessa? Gillar båda men undrar just över skillnaden. Undrar också om ni kan rekommendera något mot ytliga blodkärl, jag har fått sådana runt näsan.

  • Yasemin skriver:

   Hej Anna,

   De är två väldigt fina serum med hyaluronsyra men med lite olika innehåll i övrigt. Båda passar en hy som är i behov av extra fukt men sammansättningen skiljer dem en aning. Rich moisture second concentrate innehåller niacinamide, PHA och jobbar lite mer på porerna än vad Rich moist soothing serum gör. Båda passar en känslig hy. Soft Calming Second Concentrate är mer stärkande och lugnande och skulle nog rekommendera den i kombination för att lugna huden ytterligare.

   Kram,
   Yasemin