Poddavsnitt 53: Så stödjer du hudens mikrobiella mångfald

Sapienic sticker verkligen ut i mängden och i onsdags skrev jag ett blogginlägg om märket men jag känner att det inre riktigt räcker. Vi måste veta mer! Därför bjöd Sara och jag i veckan in Christopher Genberg, General Manager på Sapienic, för att få en riktig genomgång i mikrobiell mångfald och vilken hudvårdsrutin som är den bästa… eller näst bästa 😀

Christopher Genberg i poddstudion

Christopher ger oss utan tvekan både en och två tankeställare

Sapienic vänder upp och ner på allt vi lärt oss genom åren och ger oss ett nytt sätt att se på hur man kan jobba med hudvård.

Sapienic hela produktsortiment

I sortimentet finner du 8 produkter, no more, no less, och alla behövs inte i din rutin. Vad sägs om att endast ha två?

Märket med alla som tänker ”less is more” och som vill ha en balanserad, välmående hy som så mycket som möjligt påminner om den hud vi människor hade för flera tusen år sedan. En tid då, enligt forskningar som gjorts idag, huden inte drabbades av eksem och känslighet i samma utsträckning som idag.

Märkets filosofi skapar så många följdfrågor som hur och varför. Ett banbrytande märke som öppnar upp ögonen för ett helt nytt sätt att tänka när det kommer till hudvård.

Några av frågorna som vi lät Christopher svara på:

 • Varför har ni valt namnet Sapienic och vad är Sapienic Acid?
 • Hur kom du på idén med att starta ett hudvårdsmärke som går helt mot strömmen?
 • Ni säger att ni är världens nästa bästa hudvårdsrutin. Vilken är den bästa?
 • För 8000 år sedan var människans hud friskare än någonsin enligt er. Hur vet man det?
 • Ni har ingen rengöring i erat sortiment. (förutom makeup-remover) och inga cremer. Bara där blir man nyfiken. Varför?

Samtalet med Christopher och höra Sapienics vision, filosofi och bakgrunden till hur märket kom till är väldigt spännande och intressant. Det blir verkligen en tidsresa och det som känns så spännande är just minimalismen men att man ändå maximalt ger tillbaka den mikrobiella balans som huden är i behov av, och detta genom att bland annat tillföra Sapienic Acid som efterliknar hudens egna sebum.

Makeup remover, prime lipids och Prime serum

Om man ska börja med tre produkter är detta Christophers tips:

Makeup-Remover

Innehåller bland annat aloe vera och kaolin för lugnande och balanserande effekt. Tar effektivt bort makeup och föroreningar som fastnat på huden och används till kvällen. Vid vattenfast mascara rekommenderas dubbel rengöring med denna.

Prime Lipids Phase 1 

Nu steppar vi upp till en mer mogen hy. Denna olja med sebum och berikad med Ximenia olja ökar upp hudens elasticitet och lägger sig som ett skyddande lager mellan cellerna. En reparerande, skyddande och stärkande olja för en hy där spänsten behöver extra stöd. Används som steg 1 före Prime Serum Phase 2.

Prime Serum Phase 2

Även denna är för den mer åldrade huden. Pro- och prebiotika, logmolekylär vegetabilisk hyaluronsyra och sebum minskar ålderstecken, återfuktar, reparerar och stärker huden. Denna är väldigt fin till en hy med akne eller rosacea. Används som steg 2 efter Prime Lipids Phase 1.

Yasemin, Sara och Christopher ute bland träden

Avsnittet är fullmatat med allt du vill veta om pro- och prebiotika samt hur du skapar en välmående hy med hjälp av en liten men maxad rutin. Ska ni lyssna på ett poddavsnitt idag så är det detta 😀

Hudspecialistpodden hittar du på Spotify och där poddar finns. Alla produkter finner du HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 53: Så stödjer du hudens mikrobiella mångfald”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anonym skriver:

  Hej.
  Har inte riktigt bestämt mig för att satsa på Sapienics hudvård ännu men är mycket intresserad och gillar deras enkla rutin och koncept. Men jag vill gärna fortsätta att ha retinol och c vitamin kvar i min rutin då jag fått mycket fina resultat av dom på min mogna hud. (60 år)
  Är det något som jag skulle kunna använda tillsammans med Sapienic eller förstörs verkningar av deras innehåll då? Om inte så hur ska jag då lägga upp rutinen med Sapienic och Retinol + C vitamin
  (använder Medik8)? Kan man även inkludera syra 1 kväll i veckan?
  Mvh Susanne

  • Yasemin skriver:

   Hej Susanne,

   Jag förstår att du är sugen på Sapienic, jag har ju själv gått all in sedan en vecka och det känns verkligen så bra i huden. Det klart att det går att kombinera dem men jag skulle nog ändå avråda, just för att huden ska kunna bibehålla den naturliga floran och mikrobiella balansen. Rent krasst kan retinolet dra nytta av Sapienic för ökad effekt men förmodligen kommer inte Sapienics produkter till sin rätt ihop med syror och retinol. Jag skulle testa 3 månader med Sapienic under sommaren om inte annat, då man ändå brukar göra en paus med retinol och syror 🙂

   Kram,
   Yasemin

 2. Ulrica skriver:

  Hej,
  Efter att ha lyssnat på den intressanta podden så blir jag lite förvirrad ca 33min in i programmet där Christopher säger att man ska använda boostern först, sedan olja/lipid och sist serum….i beskrivningen står det däremot att boostern ska användas mellan oljan och serumet. Vilket ger bäst resultat? Jag fick hem mina produkter igår och har nu använt dem 2 gånger och allt känns positivt. Doftar ljuvligt och perfekt att man själv kan skräddarsy hur mycket fukt och fett man önskar. Är positivt överraskad!

  • Yasemin skriver:

   Hej Ulrica,

   Vad kul att du känner dig pepp på Sapienic och att du känner dig nöjd med produkterna. Man kan faktiskt använda booster både som första produkt men också mellan lipids och serum. Inget är rätt eller fel. Prova dig fram för att känna själv vilket som känns bäst för dig 🙂

   Lycka till och hör gärna av dig längre fram så jag får höra vad du tycker och vilka resultat du fått 😀

   Kram,
   Yasemin