Poddavsnitt 70: Glow-food med Maria Ahlgren

Nu ska vi prata kost, hälsa, glow och balanserad hy. Hur mycket påverkas huden av det vi äter och vilka frukter och grönsaker ska man satsa på om man vill hjälpa huden inifrån? Till vår hjälp har vi bett Maria Ahlgren, författare till böckerna beautyfood och destination beautyfood, som tillsammans med oss djupdyker i kost och beautytrender från all världens hörn.Maria Ahlgren håller i ett smoothieglas

Hudvårdskulturer

Kärleken till hudvård har vi gemensamt länder emellan över hela vårt klot, men skillnaden hur vi använder och vilken relation vi har till hudvård är stor. Vi får bland annat höra om hur hudvårdskulturen skiljer sig mellan Sverige och Japan och hur trenderna varierar mellan de stora beautymetropolerna Korea, Paris, Seoul och Los Angeles.

Vi pratar en hel del om resorna Maria gjort, hur kosten skiljer sig mellan länder i olika kulturer och hur man själv kan höja intaget av superfoods i sin kost. Ju mer färgrik maten är desto bättre, det har vi koll på, men vi får också veta mer om vad grönsaker, bär, frukt och baljväxter mm innehåller så man lättare vet vad man stoppar i sig.

Marias gröna supersmoothie

Recept på Marias gröna supersmoothie (2 glas):

Babyspenat 30g

Kokosvatten 3-4dl

Gurka en  bit på ca 10cm

Lime, saft från ca 1-2st

Matcha 2tsk

Mynta 1 näve

Fryst mango 1 pkt

Mixa och njut!

Maria Ahlgren i förkläde med text the beauty chef

Marias hudvårdsfavoriter

Clarins Dry Touch Sun Care Cream

Favoritsolskyddet som absorberas snabbt och såklart har ett högt UV-skydd. Det bästa är att den funkar perfekt under makeup!

SKINCITY skincare Intense Treatment Pads

Marias något känsliga hy uppskattar padsen och hjälper huden hållas fri från plitor. Huden känns återfuktad och fräsch med den härliga lyster man vill åt.

Maria Ahlgren pratar i podden

Vi pratar även om skönhetsbovarna i kosten, Marias egna hudvårdande budord och så tipsar hon om universalmedlet mot bekymmersrynkan, receptet heter: kaffe, banan och choklad.

Missa inte detta härliga och otroligt inspirerande avsnitt. Tack för alla underbara tips Maria! Sara och jag kommer äta färska bär, edamame bönor och grillad sparris hela sommaren!

Produkterna hittar du samlade HÄR!

Har tips på kul ämnen du vill att vi tar upp är det bara att du mailar oss: podd@hudspecialisten.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 70: Glow-food med Maria Ahlgren”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Catharina skriver:

    Åh vad kul med Maria som gäst! <3
    Tack för härligt avsnitt!