Poddavsnitt 78: Trendspaning – Back to basics

  • | Yasemin

Trenderna i år är tydliga. Hela 2021 handlar om att landa i en rutin som stärker huden, lite av meditationshudvård.

Trenderna är många

Gua-sha, massagestenar och faceyoga blir mer och mer vanligt. Att jobba mer inriktat utifrån specifika ingredienser för att få upp spänst och slätare hy utan kirurgiska ingrepp är också en trend som är här för att stanna. Just cellkommunicerande komplex och ingredienser som retinol, bakuchiol, peptider och ceramider ihop med en face roller för att öka cirkulation och jobba dränerande samtidigt som huden matas med aktiv hudvård.

käkben gua sha

Trenden med gua sha bara ökar

Insidan har alltid betydelse

Det inre välmåendet är så viktigt. Att man gör saker man tycker om, stressar ner och ser över sin kost. Anpassad hudvård och ett harmoniskt inre. Helheten är viktigare än dignande badrumshyllor.

Eko

Suktan efter naturen och att bli mer beläst om ingredienser, växter, kallpressade oljor. En härlig nyhet är Neal´s Yard Remedies nya serie för känslig hy som Sara testat och fallit pladask för. Intensivt lugnande och med doftfri formula. Favoriten är Sensitive Soothing Daily Serum. Perfekt för den reaktiva huden.

LED

Ljudterapi med LED eller IR-ljus är också något som fler och fler söker sig till för dess lugnande effekt och de fina effekterna de har på att stödja hudens spänst. Priori LED-mask är ju en favorit för alla från känslig hy till en tålig hy som går på kemiska behandlingar. Foreos UFO får vi inte glömma, kyla och värme tar hudvården till helt nya nivåer.

Superfoods

Mata huden med härliga superfoods, som en mumsig ”smoothie”, genom produkter som innehåller höga halter av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Elemis har en hel Superfood-serie.

Minimalistisk hudvård

Minimalismen är här. Vi är redan kända i Sverige för vår minimalistiska design. Nu tar vi och lyfter in det tänker i badrumsskåpet också. Få, anpassade och väl utvalda produkter är det nya heta.

Sara tipsar även om Augustinus Bader The Face Oil som innehåller TFC8, ett kraftfullt komplex av ingredienser som även finns i kroppen exempelvis vitaminer och aminosyror. Man får en förstärkt hudbarriär och ett fint stöd till hudens mikrobiom.

Detta och mycket mer pratar vi om i poddavsnittet som ni hittar på Spotify eller där poddar finns.

Produkterna hittar ni även samlade HÄR!

Glöm inte att maila Sara och mig: podd@hudspecialisten.se. Vi svarar på allt!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.