Poddavsnitt 89: Vinterhudens 10 måsten

  • | Yasemin

Nu är vintern här med ett kallare och torrare klimat som verkligen påverkar huden. Man upplever generellt huden som torrare, mer stram, känslig, kanske mer plitor eller som jag själv just nu, som en saharaöken!

Hur får man då huden att överleva de kalla vintermånaderna som ständigt växlar i temperatur med allt från torrhet, känslighet till finnar?

Produkter från Dr.Barbara Sturm, Skincity skincare och Neal´s Yard remedies

Vinterhudens 10 måsten 

1. Punktbehandling  

Spot Treatment 01 från Sturm 

Spot Treatment 01 är formulerad med ett aktivt komplex av Tea Tree-olja, Zinc Oxides och Macular Biofluids. Denna produkt hjälper till att minimera och dämpa akne, finnar och rodnad. Den finns i flera nyanser och har en lite täckande effekt.

2. Se över rengöring  

Sensitive Comfort + Hydrate Micellar – Cleanser Neals Yard Remedies

Perfekt för alla, men framförallt en vinterreaktiv hy. Den har en mjuk, gel-konsistens som avlägsnar smuts och makeup utan att irritera huden. Innehåller återfuktande hyaluronsyra och havreextrakt för att på bästa sätt balansera huden och minska rodnad. Förvara gärna produkten svalt eller i kylskåp för att stärka dess svalkande och inflammationsdämpande effekt.

3. Lugnande serum  

Ett lugnande serum kan alla ha och speciellt när det blir kallare ute. Att stötta huden för att minimera irritation är bara en fördel för att huden inte ska stressas. Perfekt också att ha under fuktmask eller som intensivbehandling de dagar huden känns reaktiv.

Produkter från Neals´yard, skincity skincare och dr.barbara sturm

4. Addera mer fukt för att reducera och förebygga yttorrhet  

Justera rutinen generellt. Känn efter om det är läge att addera fuktserum, kanske en fuktmask, essence water eller investera i en fuktmist för att motverka yttorrhet.

5. Addera mer näring

Känns huden stram? Dags att se över hela hudvårdsrutinen. Vet man med sig att man blir torr varje år är det bra om man startar i tid. Mer näringsrika cremer med glycerin, sheasmör eller vårdande oljor för att mjukgöra huden men gärna även ceramider som bygger upp hudens yttre barriär.

6. Glöm inte läpparna

Panthenol Ceutic – Dermaceutic

Bästa intensivbehandlingen för riktigt torra fnasläppar. Hög dos av reparerande och skyddande ingredienser och du kan såklart ha den vid svidande torra näsvingar, på armbågar eller andra torra partier.

7. Peela varsamt 

Moisture Glow Pads – SKINCITY skincare

Såklart kan man peela huden även på vintern, välj en mildare variant om du har en känsligare hy.  Moisture Glow pads innehåller mild PHA-syra och antioxidanter samt extrakt av alger och lila ginseng som stärker produktionen av kollagen och gör den motståndskraftig med mer lyster. Torrheten blir som puts väck!

8. Maska på  

En självklarhet va? Fukt fukt fukt!

9. Ta vara på kroppen  

Duscha och bada mindre. Satsa på ett serum till kroppen om du behöver det lilla extra. Kan varmt tipsa om att göra en kroppsinpackning på salong. Det är bland det bästa som finns för kropp och själ!

Sara med Sensai Treatment Gloves

Vi kan inte leva utan Sensai Treatment Gloves!

 10. På med vantarna  

Cellular Performance Treatment Gloves – Sensai  

Att gå utan vantar på vintern är som att be om torra händer. En sån enkel åtgärd är det minska man kan göra för de stackars utsatta händerna. Maxa med handskar till natten med en närande handcreme, eller varför inte en intensivt återfuktande mask? Lite gott kan man allt unna sina handsingar!

Extratips: Tvätta mössan och halsduken  

Håll halsduken och mössan fräsch hela vintersäsongen så minskar du utslag på hals och kring hårfästet!

yasemin i poddstudion med sin brutna fot

Såhär glamouröst är det att podda med bruten fot

 Alla produkterna hittar du samlade HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 89: Vinterhudens 10 måsten”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Filippa skriver:

    Har ni något tips på ett kroppsserum?