Poddavsnitt 91: Framtidens hudvård med Dr.Levy

 • | Yasemin

Känslan av att vara starstruck lägger sig som en slöja över poddstudion. Sara och jag gästas nämligen av en av de största inom avancerad hudvård och är känd som en av världens pionjärer inom icke-kirurgiska estetiska behandlingar: dermatologen och innovatören Phillip Levy och hans son Julien (CEO) som 2012  släppte de första produkterna under märket Dr.Levy Switzerland.

Julien Levy testar produkter

Julien testar produkterna och konsistenserna: ”Min hud uppskattar korta rutiner och lätta konsistenser. Detta är ett märke för alla och går utmärkt att kombinera med andra märken”

Inte som vilket hudvårdsmärke som helst…

Vi får givetvis ta del av historien bakom märket men får oss en riktigt intressant förklaring till hudens stamceller, hur det fungerar och hur man faktiskt kan påverka huden genom rätt ingredienser. Att veta exakt vilka ingredienser som triggar dermala stamceller är framtiden inom hudvård och något vi kommer se mer av. 2009 upptäcktes de dermala stamcellerna som faktiskt gav startskottet till att Dr.Phillip Levy skapade sitt eget märke. Den första produkten som kom till var Booster Serum.

Julien och Dr.Pillip Levy under poddinspelningen

Julien och Dr.Phillip Levy under inspelningen av podden

Samtalet med Julien och Phillipe är otroligt intressant och och det är svårt att få med allt i ett poddavsnitt. Vi valde att dela upp det i två för att i andra avsnittet kunna dyka djupare in i hur detta med stamceller fungerar. På ett enkelt, lekfullt och effektfullt sätt förklarar Julien hur det fungerar och är man inte redan såld på märket så blir man det garanterat efter dessa två avsnitt!

DR.Levy produkter

Booster Serum var den första produkten som togs fram och sortimentet har nu vuxit till 7 produkter. Vill man börja med en produkt så är serumet the one!

Detta ÄR avsnitt för den inbitna hudvårdsnörden men också oerhört intressant för alla som är nyfikna på märket eller som är intresserade av hudens funktion. Det är för alla som vill jobba på linjer och rynkor, få jämnare hudton och en mer klar hy. Kort och gott ge huden maximala förutsättningar att återfå sin ursprungliga spänst. Nästan som att huden får sig en liten resa bakåt i tiden, eller som Dr.Levy säger: ”Du kanske inte minns hur du såg ut när du var 20 men dina celler minns”.

De magiska resultaten!

Före och efterbild med DR.Levys produkter

Åsa fick genom Skincity möjligheten att testa en rutin med Dr.Levy och på kort tid kunde man se tydliga och helt fantastiska resultat på struktur och hudton. Det är endast 2 (!!) månader mellan bilderna.

Nu vill verkligen inte missa dessa två avsnitt. Sätt er och njut och inspireras av ett superavsnitt på hudspecialistpodden. Fortsättningen kommer nästa vecka 🙂

Vill ni inspireras så kan ni läsa allt om Åsas fantastiska hudvårdsresa HÄR!

Vill ni läsa på mer om några av produkterna så kan ni kika på mitt tidigare inlägg.

Hela sortimentet finner ni via denna länk!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Poddavsnitt 91: Framtidens hudvård med Dr.Levy”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Undrar lite hur det fungerar i kombination med andra märken. Om jag använder Paulas Choice 2% liquid BHA blir det för mycket syra då med Dr. Levy rengöring?

  Om jag använder Booster serum & boosterserum för ögonen på dagen, kan jag fortfarande använda min Obagi 20% Cvitamin innan som booster?

  Funderar också på Dr. Levy peeling. Använder idag PTR Pumpkin enzym mask & Dermaceutic Mask15. Kanske blir det för mycket?

  • Yasemin skriver:

   Hej Maria,

   Rent generellt kan man säga att dr.Levy kan kombineras med alla andra märken men när det gäller syraprodukterna så kan man vara lite aktsam. JObbar du med BHA Liquid så skulle jag säga att du bör vänta med 3Deep Cell Renewal Micro-Resurfacing Cleanser.

   Obagi 20% kan du använda med Booster Serum. Här är det två produkter man gärna vill få ner i huden som steg 1. Skulle satsa på Booster serum till natten och C-vitaminet på dagen.
   Gällande exfoliering så har du har två aktiva exfolierande masker, lite beroende på hur ofta du använder dem så kan jag tänka att det blir ganska kraftfullt med även Radical3 Reboot Pro Peel. Eftersom du har din BHA kan det bli för intensivt så där skulle jag satsa på en av dem i så fall. Var uppmärksam på huden så du inte jobbar för intensivt med dina exfolieringar.

   Lycka till, hoppas du kommer trivas med Dr.Levy!

   Kram

   • Maria skriver:

    Tack för snabbt svar! Svårt att få in alla härliga produkter i sin rutin. På kvällen använder jag Verso Retinol serum, ögonserum & Nourishing creme. Blir nog Dr. Levy på sommaren istället för retinolen. Älskar morgonglowet jag får av Obagi 🙂

 2. Anna skriver:

  Rengöringen är det bästa jag provat. Fått så fin hud av den.

 3. Maria skriver:

  Så spännande märke och poddavsnitt! Skriver upp på listan att köpa efter examen 😉
  Det var ett tag sen du skrev om din rutin! Skulle gärna läsa om din vinterrutin, masker och kroppsprodukter. Ett 2021 bästa rengöring, syra, essence, olja, serum, ögonkräm, dag-&nattkräm, mask, kroppsprodukt etc. hade varit väldigt kul att läsa om och vad du hoppas/ser fram emot på i produktväg till 2022 Skulle också vara spännande att läsa om produkter som är så nära en saliongbehandling som möjligt samt om du gör/gjort någon/några behandlingar som du rekommenderar 🙂