Så behandlade William sina röda aknemärken – före/efter

 • | Yasemin

Ni är många som hört av er och undrat hur det gått för sönerna efter aknebehandlingarna och just frågan om de blivit av med sina röda akneärr har varit dominerande. För er som inte läst inlägget om akneresan så hittar ni det här!

William håller upp Azelaic Acid Booster och Azelaic Clearing second concentrate

Kan dra bakgrunden lite kort… resan var ganska intensiv. En anpassad hudvårdsrutin hjälper många gånger men i Williams fall var det läge att låta en hudläkare kika på huden. Tiden gick och aknen blev bara mer och mer intensiv. William hade svår akne i hela ansiktet och det var stora kluster av akne som var inflammerad på panna, kinder, käke och haka. Endast näsan var fri från akne. Eftersom aknen började lämna efter sig djupa ärr valde vi att snabbt kontakta en hudläkare som fick göra en bedömning. Det blev en behandling med Isotretinoin som varade i 8 månader och läkarkontrollerna var täta under hela den perioden så de kunde hålla koll på huden, hans värden, eventuella biverkningar och hans mående. Huden svarade väldigt bra på behandlingen och efter den värsta utrensningen i början så vände det sakta men säkert till det bättre.

Vägen till jämnare hudton

Så fort aknen börjar ge med sig blir de kvarvarande röda märkena extra tydliga och det är just där och då många funderar på att börja jobba på att bli av med dem. Mitt råd till alla som går på behandling är att vänta tills den är avslutad innan man börjar jobba på hudtonen, detta var även läkarnas råd under behandlingstiden. Huden har en fantastisk läkningsförmåga och mycket av det röda lägger sig med tiden om man är noga med fukt och spf. Här ska man givetvis rådgöra med sin läkare hela vägen.

Ett par månader efter avslutad behandling kunde man se att det började blekna lite men det röda fanns ändå kvar. Williams känsla var iver och otålighet, när han äntligen blivit av med aknen så ville han såklart slippa alla röda märken som påminner om dessa. Vi började behandla med 10% Azelaic Acid Booster från Paula´s Choice. Morgon och kväll lades ett tunt lager över större delen av ansiktet där ärren fanns. På med mjukgörande creme och sedan solskydd på dagen för att skydda huden. När vintern kom ca 6 månader efter avslutad behandling kunde man se tydligt hur de röda märkena gett med sig och hur hudtonen börjat jämnas ut.

Azelaic Acid Booster och Azelaic Clearing second concentrate

10% Azelaic Acid Booster

Detta serum var det han använde mest i början. Ett effektivt serum i cremeformula som jobbar både på att mota bort finnar och inflammationer, jämna ut ojämn hudtextur men som också är effektiv på att reducera röda ärr. Det är en snäll men aktiv sammansättning som även passar en känslig hy. William har lite känslig hy och efter behandlingen var huden extra skör och reaktiv. Kombinationen av azelainsyra, salicylsyra (bha) och lugnande ingredienser ger en klar, jämn och välmående hud.

Clearing 10% Azelaic Acid Serum

Här har vi serumet som tog över när 10% Azelaic Acid Booster var slut. Även här har vi antiinflammatoriska azelainsyran som med hela 10% jobbar på finnar och akneärr.  Här finns även extrakt av Reishin-svampen och även lakritsrot som båda hjälper stöttar Azelainsyran i att jämna ut hudtonen. För att lugna huden under finns centella asiatica och bisabolol. Detta serum passar likt 10% Azelaic Acid Booster för känslig hy. Serumet har fått en ny kostym och förpackning men innehållet är detsamma.

Spontant så skulle jag säga att båda är bidragande till det fina resultatet men att en av dem självklart räcker.

Resultatet då?

Ja vad säger ni…?

Akneärr före och efter på william

Då och nu. Jag har tyvärr ingen tydligare bild från tiden med aknen och på bilden till vänster hade han startat sin behandling och den värsta aknen och rodnaden hade börjat lägga sig och läkt ut. Aknen var extremt ilsken, omfattande, täckte hela ansiktet och lämnade stora djupa ärr. De röda områdena på vänster bild hängde kvar länge. Det som finns kvar nu är några av de djupare ärren men de röda märkena är borta. Resultatet är verkligen så fint och William är väldigt nöjd.

Ni som brottas med röda märken och ärr, ge inte upp och ge det tid! Låt huden göra sitt naturliga jobb med läkningen och behandla huden sedan när den behöver extra stöd. Glöm inte solskyddet om ni vill bevara resultaten, där var William väldigt nitisk och det är han väldigt tacksam för idag.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Så behandlade William sina röda aknemärken – före/efter”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Thea skriver:

  Så fint! 🙂
  Är själv intresserad av antingen någon av dessa krämer för att behandla mina akne ärr, men har du någon spf du kan rekommendera?

 2. Stéphanie skriver:

  Så fint att du delar detta med oss (:

 3. Lisen skriver:

  Otroligt! Vilka resultat!
  Kör själv med 10% Azelaic Avis Booster och hoppas på samma fina resultat för ärren på mina kinder.

 4. Maria skriver:

  Wow vilket resultat! Vad använde William för andra produkter och ska han fortsätta med azellaic?

  • Yasemin skriver:

   Hej Maria,

   Han har slutat med båda serumen och ska jag vara ärlig så var det det fuktcreme som fanns tillgänglig som fick ge huden fukten. Använd en creme du trivs med och som känns bra. Som solskydd har det främst varit Ultrasun och Coola 🙂

   Kram

 5. Johanna skriver:

  Snälla – skulle du kunna tipsa om en hudläkare du tycker vara bra!! Har samma problem med min son och vill hjälpa.

 6. Sofia skriver:

  Men wow vilka fina resultat William fått! Tack för att du delar med dig