Så håller du fukten i fokus med Obagi

 • | Yasemin

Min hy gillar inte svensk vinter. Jag gör det men huden gör det inte. När jag tror att huden är i ordning så tappar den det fullständigt och jag måste börja treva och testa, laborera och börja om. Torr och sträv.. igen!

Yasemin med Obagi Moisture Rich Cream på huden

Finns inget som får huden att bli så mjuk som en riktigt närande, återfuktande och härligt rik creme

Jag måste vara på tå hela vintern. Lyssna på huden och inte ignorera de signaler jag får om att huden vill ha mer fukt. Signalerna är tydliga! Jag får stramhet, huden börjar flagna på små små områden runt näsvingar och vid hårfästet och viss rodnad uppkommer här och där. Och det värsta, klådan! Det slår aldrig fel att det pirrar irriterat och man känner konstant att man vill klia och vara där och peta. Nästa steg blir att det poppar upp små plitor och jag får mer tilltäppta porer. När signalerna kommer är det oftast lite sent men det brukar hjälpa att jag adderar en mask eller lägger till ett rikare serum så vänder det. Har jag väntat för länge så måste jag byta ut creme, serum och rengöring och jobba extra mycket med fuktmask. Så ju snabbare jag är på bollen desto mindre justering behövs.

Hjälp av Obagi

Jag har tidigare tipsat om några favoriter från Obagi men jag tror nog inte att jag tidigare avslöjat vilka två produkter som mjukgör och stärker upp huden när den börjar gå bananas?

Obagi Moisture Rich Cream och Daily Hydro-drops

För detta torra klimat är detta en riktig superkombo!

Daily Hydro drops och pipett

Små små pärlor av hibiskusolja jobbar närande mjukgörande på huden. Älskar dessa droppar, kolla bara på dessa små guldkorn!

Obagi Moisture Rich Cream och Daily Hydro-drops

Daily Hydro Drops Facial

Här har vi en av favoriterna som jag skrivit om förut (Höstpreppa huden med lyster). Detta serum är perfekt att lägga till när det börjar kännas lite stramt, känsligt och reaktivt i huden. Man vill inget hellre än att stärka upp barriären när huden börjar krackelera. Få den intakt och helt tät så man slipper den där strama trista känslan. Daily Hydro Drops Facial är berikad med B3-vitamin och hibiskusolja och den senare är det man ser som gul/guldiga droppar. Huden blir verkligen mjuk, skön, följsam och känns jämnare. Hudens spänst blir bättre så linjer reduceras men jag skulle inte säga att den är specifikt för en mogen hy. Denna passar alla. Det jag också gillar är lystern man får och att den glow huden får ser så naturlig ut. Man både känner sig och ser väldigt fräsch ut. Konsistensen sen, den magiska känslan när dropparna ”poppar” på huden och smälter in i huden. Så galet lyxig känsla.

Hydrate Luxe

Motar jag Olle i grind i god tid så behöver jag som sagt inte ändra kurs helt på rutinen utan det räcker då med småjusteringar. Hydrate Luxe är en reparerande nattcreme som ger just det fuktbalans huden törstar efter. Den är lite rikare i konsistensen men känns aldrig tung. Berikad med härliga ingrediensen sheasmör  och peptider hjälper den till att stärka upp fuktdepåerna i huden och samtidigt också bygga upp och stötta upp den viktiga hudbarriären som håller huden intakt och förhindrar fuktförlust. Detta är en creme som alla kan ha och självklart funkar den även att ha dagtid.

Gentle Cleanser

En sista sak… rengöring är A och O. På vintern är det mest rengöringsmjölk som gäller för min hud, allt annat har en benägenhet att kännas uttorkande. Men jag är egentligen mest förtjust en gel eller foams när det kommer till rengöringar. Det är känslan helt klart. Jag tycker om när det löddrar lite men det är inte helt lätt att hitta den kombon till min hud, dvs en löddrande rengöring som gör att min hud känns återfuktad efteråt. Det är en utmaning helt klart. Gentle Cleanser är en rengöringsgel och är jag inte supertorr utan bara stram och i början av torrheten så funkar den faktiskt väldigt bra. Den rengör effektivt, huden känns fräsch, ren och härligt balanserad. Funkar bra på makeup och passar även en lite känsligare hy. Hemligheten är ju havreaminosyror som förstärker och håller lipidbarriären intakt vilket hindrar huden från att bli torr och sagextrakt har en lugnande och skönt svalkande känsla. Jag sveper helst av rengöringen med hjälp av en rengöringsduk eller svamp. Så för er som likt jag gärna vill ha en gelrengöring och som har en lite torrare hy och kanske även är känslig, testa gärna denna – den är superhärlig!

Obagi creme och serum

Jag klarar mig inte utan halsduk på vintern,  jag lever i scarfs och halsdukar från höst till vår. På samma sätt som jag vårdar min ömma hals tar jag hand om min torra hud med serum och creme.

Har ni testat Obagi och har ni i så fall någon favoritprodukt?

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Så håller du fukten i fokus med Obagi”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sanna Engström skriver:

  Hej

  Har såhär vid 35+ att förverkliga en dröm jag haft sen jag hörde om Hudterapeutyrket första gången vid 16 års ålder (och när Exuviance och deras vespera serum samt Dermalogica med deras Skin Smoothing cream va på allas läppar ;))

  Men jag som har skolbarn och bor ute på vischan långt ifrån storstad (eller större stad över lag) tänkte be om dina råd lite. Är det värt att följa drömmen, du som också pluggade lite ”senare” som jag förstått det? Och vet du om denna skola är en godkänd skola som i era ögon skulle kunna generera jobb hos er? https://spaacademy.se/
  De verkar ha en internationell inriktning (men jag ser inget Cidescomärke.)
  Tack snälla för dina svar.
  Mvh Sanna

  • Yasemin skriver:

   Hej Sanna,

   Jag böt mycket riktigt bana när min yngsta bara var 2 år och jag är så otroligt glad och tacksam att jag gjorde det 🙂 Man ska inte vara rädd att följa sina drömmar. Det kan vara väldigt kämpigt i perioder men i mitt fall var det värt varenda sekund.
   Här kan du finna alla skolor som är godkända av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation: https://www.shr.nu/shr-godkanda-utbildningar

   Lycka till!! 🙂
   KRAM

 2. Karin skriver:

  Min hy blir också helt galen när det är kallt ute. Jag får både röda utslag och även lite blemmor som nästa kan bli sår, kan det också bero på brist på fukt? Eller är det snarare eksem som kommer vid kyla?

  • Yasemin skriver:

   Hej Karin,

   Förmodligen brist på fukt. Jag får också små knottror och finnar som poppar upp när den är så pass obalanserad. Rodnad, torrhet och känslighet kan också triggas vid kyla. Därför är det viktigt att man verkligen lyssna på hudens signaler och möter upp behoven 🙂

   Kram

 3. Carina skriver:

  Min hy tycker inte heller om vintern i Sverige. Blev nu nyfiken på produkterna från Obagi. Hur är krämen i jämförelse med Super Rich från Dermalogica? Använder den nu. Vidare har du tips på dag och ögonkräm inom samma kategori?

  • Yasemin skriver:

   Hej Carina,

   Åh jag skulle nog säga att Obagi är aningen rikare i konsistensen. Sedan har de ju olika innehåll och sammansättning och denna creme är verkligen underbart närande och reparerande för min hy så här års. Är du nyfiken ska du absolut testa! 🙂

   Kram