Semester, full rulle och avkoppling!

Sommaren är min favoritårstid.. efter våren. Finns inget som är så härligt med ljumma sommarkvällar, blå himmel, sommarregn, nyklippt gräs, grillmiddagar, färska jordgubbar, flip-flops, ett svalt dopp i sjön, slappa i hängmattan, vågskvalp, picknick med vänner, de små humlorna och binas surrande…

yasemin vid havet

Jag kan sitta och stirra på havet i timmar. Gärna med en bra bok i öronen och ett glas gurk & citronvatten

Jag uppskattar det enkla med sommaren

Sommaren är en av de störst resetiderna för oss svenskar. Vi älskar den svenska sommaren men flyr den också för varmare breddgrader. Lite märkligt ändå med tanke på att den svenska sommaren är relativt kort. I två års tid har man tvingats stanna hemma i Sverige och på ett sätt är jag faktiskt väldigt tacksam för det. Jag har upptäckt nya platser här hemma och även tvingats göra ingenting. Det bästa som hänt mig på länge!

Egentligen kräver jag inte så mycket av ledigheten och det behöver absolut inte kosta speciellt mycket. Ett par timmar i hängmattan med en bok, en promenad längs den svenska kusten, strosa runt på smågatorna i en mindre ort någonstans i Sverige, vandra i de svenska fjällen, sitta på vännernas altan och äta nybakad rabarberpaj. Att få hänga en tvätt ute är nästan lite njutbart. Även om vi så ofta vi kan åker ner till huset på västkusten i Turkiet så gör jag det nästan hellre på våren eller sommaren. Varför skulle man vilja missa den bästa årstiden här hemma?

Solskydd har jag alltid med mig. Här har jag Hello Sunday The Everyday Face Moisturizer spf 50 till ansiktet, till läpparna The One For Your Lips och till kroppen förbättrar jag solskyddet med en mist från Coola: Classic SPF 50 Body Spray Guava Mango som doftar sommarfräscht.

Yasemin på klipporna

Vad mer behöver man ha med sig än solskydd och gott vatten?

Yasemin dricker vatten

Jag ska väl vara ärlig, är extremt dålig på att dricka vatten, tycker faktiskt inte det är så vidare gott men för att få i mig vätska vid värme så spetsar jag till vattnet med gurka, mynta, citron eller bär. Enkelt och gott!

Vad är ledighet?

Ledighet för mig är just det jag nämnt ovan men också att bara få vara utan en massa måsten och krav. Just denna sommar blir en av de mest hektiska någonsin tror jag. Vi har en sommar som följs av en späckad vår med allt från studentfiranden till förberedelser och träningsläger till min man Jockes tävlingspremiär i enduro.  Japp, jag sitter där i skogen vilket jag i och för sig inte alls klagar på men det är inte så rofyllt direkt. Jag är lite mer av en hjälpreda/fotograf/alltiallo som är redo att rycka in så fort det ska fixas med något praktiskt. Ljudet är inte heller vad man förväntar sig av en rofylld skogsvistelse haha. Det brakar och gasas hej vilt men jag ska verkligen inte klaga. Det är faktiskt väldigt roligt att hänga med på alla läger, träningar och nu tävlingar.

Klippor och hav i solsken

Älskar den svenska skärgården!

Ingenting!

Jag vill egentligen bara stänga av allt, koppla av kroppen och koppla ner hjärnan. Jag älskar äventyr och nya upplevelser men jag vill ha lika mycket av ”ingenting”. Bara ren och skär avkoppling med familjen.

Att gå i skogen eller sitta vid havet är två av favoritsysslorna när det kommer till ”göra ingenting”. Jag inledde semestern med att sätta mig nere på klipporna efter lunchen. det var jag, mina solskydd och en flaska vatten. Ingen trängsel alls. Helt i min smak. Nu kan min ledighet ta fart på allvar och trots vårt späckade schema så kommer jag utmana det genom att peta in egentid här och där.

Yasemin lyssnar på ljudbok

Just nu är jag inne på att lyssna på biografier och Lena Philipssons senaste bok kommer inleda min sommar!

Har ni några bra boktips så dela gärna! Jag vill bygga upp ett bibliotek med bra tips. Ta hand om er och njut nu av en helt fantastisk ledighet, vart ni än befinner er!

GLAD  SOMMAR 🥰 🦋 🌞

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.