Shelfie before & After

 • | Yasemin

Jag har rensat och rensat och verkligen sorterat och möblerat om i badrumsskåpet.

C-ILLUMINATING 3D MOISTURIZER

C-Illuminating 3D Moisturizer är en lystergivande favorit som ska få vila nu fram till våren.

Det tog mig 1 timme att besluta hur rutinen nu i höst ska se ut. Skåpet var överfullt och det är inte helt lätt att rensa för någon som gärna behåller allt. Men jag inser ju att jag måste sortera. Jag älskar produkter men den mängd jag hade kunde skapa en stress av att inte hinna använda allt. Nu är det en helt annan rogivande känsla när morgon- och kvällsrutinen ska på.

Yasemins badrumshylla innan rensning

Detta är en femtedel av allt innehåll i badrumsskåpet innan jag började sortera och det är produkter i tre till fyra rader bakåt. Helt omöjligt att ha översikt.

Jag har delat ut en hel del till vänner och bekanta. Några av produkterna har fått flytta in i en vinterdvala i väntan på våren. Där har vi de produkter som är oöppnade och som står sig ett bra tag.

Yasemins rensade badrumsskåp

Tadaaaa! Här är mina hjältar som ska ta mig genom vintern. Jösses så tomt, detta är rekord! Kan knappt tror att det är mitt badrumsskåp.

Obagi, SkinCeuticals och Beauté Pacifique

Triss i höstfavoriter!

Retinol 0,5

Detta är sannerligen inget för den känsliga huden. Sanningen är den att jag faktiskt alltid använder Retinol 0,3 eftersom min hud trivs så bra med den men efter att ha träffat Lena (utbildningsansvarig på SkinCeuticals) så blev jag så pepp att dra igång med 0,5 istället. Detta serum använder jag till natten 1-2ggr men nu i början endast 1gång per vecka så jag vänjer in den lite långsamt. Det är en hög halt stabilt retinol och att använda den är inte något som går obemärkt förbi. Man blir torr. Det kan pirra. Men huden får en helt annat struktur och mjukhet. Hudtonen blir så mycket jämnare på sikt och linjerna reduceras markant. Det fina mer retinol är ju att den också reducerar förstorade porer, något jag märker av mer och mer med stigande ålder.

Professional-C Serum 20%

Nu tänker vän av ordning: Men vänta nu, vad händer? Är inte CE Ferulic antioxidanternas antioxidant i min mening? Jo, det stämmer faktiskt. Men ni vet ju att jag också pratat så oerhört varmt om Obagis fina motsvarighet. Här får jag inte bara hjälp med sommarens solskador utan här stöttar jag också produktionen av kollagen- och elastinfibrer, något jag känner att jag verkligen måste börja göra. Jag tycker också att den ger så väldigt fin lyster. Sedan är det ju inte fel att ha fler favoriter, denna är helt klart en sådan. Denna applicerar jag varje morgon

Submersive Serum Paradoxe

Favoriten. Alltid. Varje vinter. Det finns inget som lugnar, reparerar, mjukgör och ger näring så fint som denna. Resveratrol och procyanidin har väldigt fin effekt på ojämn hudton, rodnad och stöttar hudens spänst. Två riktigt potenta antioxidanter som passar in i alla rutiner och funkar även superfint för den känsliga huden.

Känns så otroligt skönt att ha landat i denna rutin och dessa tre serum. Cremer har jag några fler av och där kommer jag att variera lite efter dagsform och behov.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Shelfie before & After”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Johanna skriver:

  Hej Yasemin, Tack för intressant upplägg. Jag har långt ifrån lika många produkter som du, men känner ändå att jag borde göra samma sak. Kan du inte följa upp med vilka cremer du kommer att variera mellan? Jag har t ex C-Illuminating och undrar om jag också borde pausa den till våren, hur tänkte du när du valde bort vissa? Och de nätter du inte tar retinol, vilket serum använder du då? Mvh Copy Cat 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Johanna,

   Jag väljer egentligen inte bort något utan ändrar om efter behov 🙂 Just nu vill jag jobba mer med retinol och eftersom huden lätt kan bli torrare då så är det viktigt att varva med näring. Beauté Pacifiques Serum Paradoxe är lugnande och stärker hudbarriären, perfekt att ha de nätter jag inte använder retiolet.
   Det kommer vara väldigt varierat vilken creme jag använder men Age Interrupter är absolut på Serum Paradoxe till natten. Cleanformance Phyto CBD 24h Cream har jag gärna över retinolserumet. Vital_E Microbiome från Peter Thomas Roth är dagcremen 🙂

   Lycka till! Lovar att det känns underbart när man gallrar lite och bara har den rutin man ska satsa på framme. Blir underbart i vår sedan när C-Illuminating är tillbaka men ett steg i taget 🙂

   Kram,
   Yasemin

 2. Laila skriver:

  Hvilken krem anbefaler du å ha over Skinceuticals Retinol 0,5 ?
  Har voksen normal hud.

  • Yasemin skriver:

   Hej Laila,

   Triple Lipid Restore 2:4:2 fån SkinCeuticals är perfekt att ha över retinolen eftersom den hjälper till att ge etra näring vilket jag tycker att huden kan behöva när man jobbar med retinolprodukter 🙂
   Kika på den!

   Kram,
   Yasemin