Färsk hudvård med Skinome Project

Nu har hudvården flyttat ut i köket och in i kylskåpet! 🙂

skinomeprodukter i kylskåp

Bland spenat, soya, havremjölk och citrusfrukter står nu även hudvården och trängs. Men det gör faktiskt inget för detta är ingen superstor serie som ska ockupera kylen, utan ett fåtal välformulerade produkter med max 20 ingredienser i varje. Alla ingredienser är noga utvalda och bara tillsatta för att ge effekt. Inget onödigt – bara nödvändigt!

Helt nyligen lanserades Skinome Project på Skincity. Ett märke som som startade som ett projekt av Johanna Gillbro, som de flesta säkert känner till genom boken Hudbibeln. Hon har också erfarenhet av experimentell dermatologi, klinisk forskning och utveckling av hudvård och även lång erfarenhet från läkemedelsindustrin. Johanna ville utveckla ett hudvårdmärke som främst fokuserar på lösningar som löser hudproblem utan att störa hudens mikrobom.

Varför kylskåp?

I produkterna hittar vi ingredienser som tillför huden goda bakterier och som bibehåller hudens mikrobiella mångfald. En hud med ett balanserat mikrobiom klarar av att hålla huden intakt, stå emot yttre påfrestningar och håller huden lagom återfuktad och sund inifrån och ut. De flesta märken innehåller någon form av konserveringsmedel för att produkterna ska hållas fria från tillväxt, likt mögel och för att de ska kunna användas och hållas fräscha utan att härskna. Skinome fokuserar istället på att konservera genom en gediget utvecklad metod med minimal mängd anti-mikrobiella ingredienser. Produkterna håller mellan 3-6 månader efter öppnande och ska då förvaras svalt får att hålla utlovad tid. Alla produkter tillverkas i små volymer och förvaras stora kylar på Skincity innan de packas och skickas vidare till dig.

Färska ingredienser stödjer hudens mikrobiom

Skinome Project ville skapa ett alternativ till den mer traditionella hudvården och valde att satsa på färsk hudvård. Filosofin är att sätta hudens bästa i första rummet, att stärka upp huden och göra det med ingredienser som huden är van vid och som inte stör hudens goda bakterier. Hela serien genomsyras av goda bakterier och produkterna är utvecklade helt för att ge en friskare hud med stärkt mikrobiom. Alla ingredienserna har bevisad effekt och genom att ha kortare hållbarhet och att förvara produkterna kylt behålls effekten av de aktiva ingredienserna.

Skinome produkter framför kaffemaskin

Fixa kaffet medan du tar hand om huden

Mineral Cleanser

Denna härliga rengöringslotion innehåller lugnande havreolja, fuktighetsbevarande squalane och glycerin, reparerande kaolin och 0,25% BHA. Vi hittar även pro- & postbiotika som främjar hudens immunförsvar och motstånd. Rengöringen stödjer hudens egna funktioner och jobbar också på att inte störa barriärfunktionen. Det fina med Mineral Cleanser är att den passar alla: du som är yttorr, har en blandhy eller vill balansera upp en hy som lätt blir fet och oljig i t-zonen. Applicera gärna rengöringen på fuktad hy och massera in den innan du torkar av med exempelvis en rengöringsduk. Då den innehåller BHA och kaolin så är den inte optimal kring ögonen så där är det bättre att ha en anpassad ögonmakeup-remover. Rengöringen måste inte stå i kylen men undvik gärna att ha den i exempelvis badrumsfönstret om solen ligger på så det inte blir stora temperaturväxlingar.

Rich Emulsion

Cremen som passar även vid ögonen. Så skönt med produkter som man kan ha i hela ansiktet. Jag som under alla år varit galet dålig på att använda ögonprodukter har ju haft mina vanliga produkter även där. Nu på äldre dagar så har jag märkt att ögonområdet börjat tröttna på att vara ”försökskanin” och svarar med irritation och torrhet så jag får snällt sälla mig till skaran som använder ögoncremer. Till er som är som jag tidigare var och vill ha allt i ett kan känna sig trygga med att få just det genom denna creme. Ingredienserna är såklart barriär- och mikrobiomstärkande och här hittar vi bland annat glycerin, postbiotika, ceramider, kolesterol, manganese, zink, calcium och naringenin som förövrigt är en väldigt spännande ingrediens. Naringenin finns naturligt i skalet på citrusfrukter (även i skalet på tomat för den delen) och har en skyddande effekt mot UV-strålar, fin effekt på rodnad, ytliga kärl och är därför väldigt fin på en känslig och reaktiv hy. Denna creme behöver manförvara i kylen i ca 3-10 grader, då mår den som bäst.

Night Active+Retinol

Nu kommer vi till det gottigaste = serumet! Här har vi en kompis som vill bo med Rich Emulsion i kylskåpet. Ingredienserna här är 0,06% ren retinol. Nu vet jag att vissa av er som läser knorrar lite över att det känns lite men det kan jag lova att det inte är. Detta är en oljebaserad produkt och den har en textur som är som en lotion. Superhärlig konsistens och väldigt mjukgörande. Om vi kikar på ingredienserna då så hittar vi prebiotika, niacinamide, squalane, lecitin, zink och vitamin C så här jobbar vi mer aktivt men främjar ändå hudens bakteriella mångfald och välmående. Serumet används endast till natten.

Skinomeprodukter med kaffe och apelsin

Rutinen för dig som önskar en kort rutin, alltid är på språng, ständigt jagar tiden men inte vill tumma på effekt och god hudhälsa

Jag älskar att det dyker upp fler och fler märken som vill stötta upp hudens funktioner som satsar på hudegna ämnen. Ingredienser som huden känner till och lättare tar till sig av. Ingredienser som inte stör mikrofloran och stöttar hudens goda bakterier, bakterier som huden verkligen behöver. Jag vet att jag aldrig kommer att överge syror  och mer aktiva produkter men jag känner att jag mer och mer vill jobba hudeget. Ju mer min hud åldras desto mer ser jag hur den vill att jag ska stötta upp och hjälpa den att åldras med värdighet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Färsk hudvård med Skinome Project”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sofia skriver:

  Hej Yasmin!
  Jag har använt Skinome projects produkter ett bra tag nu och jag älskar dem! Är helt såld på konceptet med så få konserveringsmedel och andra ”onödiga tillsatser” som möjligt i hudvården. Jag skulle dock vilja få ett tips på en annan kräm som jag kan ha som alternativ när jag är på resande fot och ej kan uppfylla behovet att förvara krämen i kylskåp. Jag har en något känslig blandhy och letar efter en kräm som är lik Skinome projects Rich emulsion. En riktig fuktgivare med antioxidanter och så få onödiga tillsatser som möjligt. Hittills har jag tittat på Priori TTC fx340 Skin Restore Creme och Niel’s Yard Remedies Sensitive Replenish + Balance Moisturiser som eventuella alternativ. Jag tänker att en lufttät förpackning innehåller färre konserveringsmedel. Vad tror du om någon av dem eller har du kanske något annat förslag? ☺️
  Trevlig sommar! ❤️

  • Yasemin skriver:

   Hej Sofia,

   Hoppas du haft en fin sommar! Lite semestrar här så hoppas att det inte är för sent för svar 😉
   Båda alternativen är fina men mitt hjärta bankar lite extra för Priori och just TTC fx340 Skin Restore Creme eftersom den har så fina reparerande egenskaper och samtidigt dämpar ovälkomna inflammationer. En väldigt välformulerad creme som jobbar på att främja hudens egna välmående. Riktigt bra!

   Kram,
   Yasemin

 2. Ulrika skriver:

  Är regional dumt att börja med sommartid ?

  • Yasemin skriver:

   Hej Ulrika,

   Ska man vara mycket i solen och gärna lapar sol de varma dagarna så tycker jag det är bättre att satsa på retinolet till hösten 🙂

   Lycka till!

   Kram

 3. Kristin skriver:

  Förklara gärna hur du menar att 0.06 % inte är en extremt låg halt av retinol. Jag vet att procenthalten inte betyder allt, att mycket beror på formulan i sin helhet men trots allt så är 0.06 % retinol väldigt lite.

  • Yasemin skriver:

   Hej Kristin,

   Precis som du skriver så har formulan och ingredienserna i sin helhet den största betydelsen, likaså formen av A-vitamin. Night Active+Retinol är väl sammansatt för att passa alla och ändå ge effekt. Resultaten byggs upp successivt utan att stressa huden och eftersom mer aktiva produkter, med högre procent, inte passar alla så är detta serum ett grymt alternativ 🙂 Kort och gott: ”trots” 0,06% så tar huden det den behöver och bygger upp en sund och hållbar hud.

   Kram,
   Yasemin