Sudda bort pigmenteringarna med ansiktsbehandling

 • | Yasemin

Dom flesta vet att bra hudvårdsprodukter är A och O om man ska ha de verkliga resultaten. Ok, men räcker det att ha bra produkter i badrumsskåpet och att man duttar på lite när man tycker att det känns bra,om produkterna nu är så otroligt effektiva så är det väl bara att smacka på lite då och då och få bra resultat?

Här får Lovisa sin första AHA-behandling med SkinCeuticals som ska hjälpa henne att reducera pigmenteringarna

Riktigt så enkelt är det inte. Det viktiga är inte bara bra produkter, du måste använda dom också. Gärna dagligen, helst morgon och kväll. När vi pratar om pigmenteringar så är det inte helt enkelt att bara bli av med eftersom det är så mycket som spelar in (typ av pigmentering, hur länge man haft den, hur djupt den sitter osv). Men något som faktiskt skjutsar resultaten i rätt riktning är att gå på behandlingar med jämna mellanrum och flitigt använda produkterna hemma. Slarvar du så ger heller inte produkten effekt. Ger du däremot allt så ger produkterna dig maxad effekt tillbaka.

Lovisa före och efter syrabehandling med Skinceuticals

Här ser vi Lovisa före (tv) och efter en AHA-behandling med SkinCeuticals. Man ser tydlig lyster och mer klarhet i huden. Kikar man på pigmenteringarna mitt på pannan uppe vid hårfästet så ser man att de minskat en aning efter bara en behandling.

Min kollega Lovisa har pigmenteringar på dekolletage och på pannan. Hon är extremt noga med din rutin och jobbar flitigt på pigmenteringarna men de är lite mer motstridiga än hon hoppats. Vi kör en SkinCeuticals AHA-behandling och en tillhörande hemmabehandling på henne för att se hur huden svarar på det. Jag tänker lite att ”nu går vi all in”! Lovisa ska därför gå en kur varannan vecka på fem behandlingar totalt och jobba vidare hemma med Discoloration Defence serum, Phloretin CF.

Närbild på Lovisas pigmenteringar i pannan

Lovisa har har fått strikta förhållningsregler att komma regelbundet på behandlingarna och jobba dagligen med två aktiva produkter i hemmarutinen.

Discoloration Defense serum har jag skrivit om tidigare, detta dunderserum med Tranexamsyra som jag nog skulle klassa som ett av det absolut mest effektiva på besvärliga pigmenteringar. Här har vi en cocktail av 1,8% tranexaminsyra, 5% niacinamid och 5% HEPES som jämnar ut hudtonen och reducerar pigmenteringarna. Lovisa kommer använda denna på morgonen efter Phloretin CF.

Vad gör Discoloration Defense?

•        Bidrar till att minimera uppkomsten av ny hyperpigmentering

•        Bidrar till att reducera synligt ojämn pigmentering

•        Bidrar till att stimulera cellförnyelsen för att ge ett snabbare resultat

Phloretin CF  är ett antioxidantserum som hjälper till att skydda huden mot yttre påverkan (sk fria radikaler). Här får man också ökad elasticitet och spänst men framförallt en jämnare hudton genom 10% L-Askorbinsyra, 2% Floretin (som är från äppelskal) och 0,5% Ferulinsyra.

Discoloration Defence serum och Phloretin CF

Jag vet hur mycket ni älskar före/efterbilder och självklart ska vi följa upp Lovisa efter avslutad behandling så vi får se resultatet. Jag vet att hon är supertaggad inför detta och hoppas att pigmenteringarna ska minska markant. Ska bli kul att se hur Lovisas pigmenteringar svarar på behandlingen.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Sudda bort pigmenteringarna med ansiktsbehandling”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ida skriver:

  Hej! Hittar inte inlägget där ni följer upp Lovisas resultat efter kuren? Är så nyfiken då jag är sugen på detta själv 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Ida,

   Det stämmer, Covid-19 kom i vägen och vi kunde inte fullfölja behandlingarna. Vi kommer förhoppningsvis kunna uppta dessa längre fram så vi kan se hur resultaten blir 🙂

   Kram,
   Yasemin

 2. Lena skriver:

  Vilket lägger man på först och funkar alltså C-vitaminet med Niacinamiden?

  • Yasemin skriver:

   Hej Lena,

   Phloretin läggs på först och följs upp av Discoloration Defense. Passar fint att addera Niacinamide om man önskar det 🙂

   Kram/Yasemin

 3. Nathalie skriver:

  Hej, det här kanske inte hör till inlägget i ifråga, men jag måste ändå ställa den. Det handlar om Elizabeth Arden PRO. Jag köpte på mig ett lager under utförsäljningen, blev så klart förÄLSKAD. Vad ska jag använda i stället? Det lilla jag har kvar räcker inte länge till och jag vet inte vad jag ska göra!

  • Yasemin skriver:

   Hej Nathalie,

   Priori, Jan Marini, SkinCeuticals och Neostrata är riktigt bra alternativ. Kika gärna på dem, du kommer inte bli besviken 🙂

   Kram/Yasemin

 4. Eva-Marie skriver:

  Hej. De två produkterna ni rekommenderar, ska man använda dem ovanpå varandra eller hur tänker ni?

 5. Angelica skriver:

  Vad kul att följa!! Ska man använda samma produkter till acneärr som till pigmenteringar eller är det andra produkter som gäller då?

  • Yasemin skriver:

   Hej Angelica,

   Ofta kan man använda samma då de genomgående jobbar på att jämna ut hudtonen. Sedan är det skillnad på olika pigmenteringar, hur djupt de sitter, hur nya de är osv som jag nämner i inlägget så det är också väldigt individuellt vad som ger resultat på just din hy. Discoloration Defence är absolut värd att testa om du inte gjort det, gärna ihop med Phloretin 🙂

   Visst ska det bli spännande att följa Lovisa och se vilka resultat man kan se efter denna tid 😀

   Kram/Yasemin