Ta kontroll över dina ärr

 • | Yasemin

Har du ett sår som precis läkt och lämnat efter sig ett ärr? Då ska du absolut läsa vidare. SkinCeuticals lanserar nämligen en nyhet: Advanced Scar Control – ett serum som stöttar huden, motverkar ärr, reducerar ärr och framtagen att användas dagligen för att reducera synligheten av ärret och hjälpa huden att återställas på bästa tänkbara sätt.

Scar Control

Konsistensen är lätt och silkesaktig som lägger sig som en skyddande slöja

Den unika och genomtänkta sammansättningen bidrar till att minska ärrets struktur, reducerar upphöjda ärr, mjuka upp huden och jämnar ut hudtonen.
Detta är ett serum med en tunn och väldigt lätt silikontextur som lägger sig som en skyddande barriär så huden får hjälp och utrymme att läka.

advanced scar control

Advanced Scar Control

Sammansättningen är precis som med alla SkinCeuticals produkter genomtänkta och välbeprövade. Man tummar aldrig på kvalitet och effekt. Advanced Scar Control ingår i correctfamiljen och är för dem med ärrbildning på ansikte eller kropp. Ju förr man stöttar huden och ju mer frekvent man använder produkten desto bättre förutsättningar till fin läkning och mindre synliga ärr.

Advanced scar control på hand

SOS-ingredienserna

Silikon

Dimetikon (silikon) är näst efter vaselin den vanligaste ingrediensen i fuktcremer och är en silikonbaserad polymer. Dimetikon bildar en barriär på huden, vilken förhindrar vattenförlust, förbättrar hudens flexibilitet, gör huden mer följsam och mjuk, att andra ingredienser tränger in. Dimetikon är ocklusiv, vilket innebär att den är tättslutande och har en väldigt skyddande effekt. Detta är en förutsättning för att huden ska kunna läka och återställas under bästa tänkbara skydd. Tänk dig lite som ett S.O.S – tält för huden med skyddande atmosfär.
Många drar sig för ordet silikoner men när huden behöver läka och repareras maximalt så är ingrediensen väldigt viktig och har länge använts inom sjukvården.

En annan fin egenskap med ingrediensen är att den skyddar ärrvävnaden från bakterieangrepp och minskar klåda.

Allantoin

Allantoin är en icke-irriterande förening som man hittar i växter (kan även tas fram syntestiskt) och som har flera fördelar för hudens läkningsprocess.

 • Sårläkning
 • Återfuktning
 • Antiinflammatorisk
 • Antimikrobiell
 • Antioxidant

Soline

Soline är ett koncentrat av de oförtvålbara grundämnena i solrosolja och består nästan uteslutande av fettsyror (omega 6 och 9). Soline ger både omedelbar och långvarig återfuktning och har också visat sig stimulera viktiga ceramider.

Airlicium

Airlicium är ett ultralätt syntetiskt framställt kiseldixid som kan absorbera upp till 15 gånger sin vikt i olja och ger därför en matt effekt. Ingrediensen består av 99 % luft och 1 % absorberande kiseldioxid som ger en mjuk finish och har en snabbabsorberande textur.

Advanced scar control

Advanced Scar Control kommer såå väl till pass just nu. Har lyckat bränna ett finger på en varm ugnsplåt. Blir perfekta treaten och efterbehandlingen på hudskadan och den kommer få en given plats i mitt ”hemmaapotek”.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Ta kontroll över dina ärr”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Louise skriver:

  Kan den användas/ha effekt på ärr efter ögonlocksoperation och ärr efter ögonbrynslyft?

 2. Anonym skriver:

  Kan den användas/ha effekt på ärr efter ögonlocksoperation och ärr efter ögonbrynslyft?

 3. Anonym skriver:

  Kan den användas/ha effekt på ärr efter ögonlocksoperation och ärr efter ögonbrynslyft?

 4. Erika skriver:

  Hej Yasemin. Passar denna om mannar gamla acneärr som gett lite ”gropig” hud på kindbenen? Eller är Retexturizing Serum från samma märke bättre då?
  Mvh Eriks

  • Yasemin skriver:

   Hej Erika,

   Äldre gropiga ärr är inte helt lätt att behandla med enbart produkter utan där kan man behöva vända sig till klinik. Advanced Scar Control jobbar bra på upphöjda och är mest effektiv på nybildade ärr. Den är idealisk som behandling efter en nybliven skada på huden och stöttar upp hudens läkningsprocess för att behandla och förebygga ärrbildning. Är det gropiga ärr skulle jag rekommendera dig en klinikbehandling och kombinera det med Advanced Scar Control. Retexturing har fin exfolierande och återfuktande effekt för att lyfta fram lyster och jämnare textur så den jobbar inte på samma sätt på ärrbildning.

   Lycka till!
   Kram

 5. Petra skriver:

  Fungerar denna kräm även på gamla acneärr? Är 43 år nu har har en hel del gamla ärr på kinderna som jag gärna vill få bort. Gör peeling regelbundet sedan många år tillbaka (just nu använder jag Dr Dennis Gross) men ser inte så stor skillnad tyvärr.

  • Yasemin skriver:

   Hej Petra,

   Adcanced Scar Control är som mest effektiv på nybildade ärr men eftersom ärr kan läka ut under lång tid, upp till ca ett år, så kan man givetvis stöta huden med detta fina serum för att reducera ärrens framträdande. I samband med behandling skulle jag säga att den kompletterar behandlingen bra då den hjälper huden att motverka och förebygga ärrbildning. Lycka till! 🙂

   Kram

 6. Yvonne skriver:

  Till er som behöver en sådan här produkt, kan jag tipsa om remescar, i stift-form. En fantastisk produkt som finns på apotek för under 200 kronor.

 7. Madeleine skriver:

  Funkar den även på gamla operationsärr? 6 år gammalt..

  • Yasemin skriver:

   Hej Madeleine,

   Ju äldre ärren är desto svårare är det att påverka hudstrukturens läkningsprocess men den jobbar mjukgörande och reducerar även upphöjda ärr så känner du dig nyfiken så tycker jag absolut att du ska prova.

   KRAM