Mina travelpartners – maxa necessären med minisar

 • | Yasemin

Tänk er en liten necessär, en riktigt liten liten som du ska trycka ner det allra nödvändigaste i och det du är i störst behov av… absolut inget annat! Men, varför då tänker ni?

Yasemin med sin man på motorcykel

Hur ska man tänka?

Det är alltid så svårt att begränsa sig till ett fåtal produkter när man ska ut och resa. Jag får alltid panik över vad jag ska välja så det slutar alltid med den stora necessären, helst två eller tre av den större storleken. Men när man måste tänka på att ta med det allra nödvändigaste och när utrymmet för packningen är kraftigt begränsad (vi pratar alltså ett totalt bagage som är som två normalstora necessärer!) då måste jag börja prioritera. Jag, min man och några kompisar åker ofta på hojsemester ihop och när jag säger att utrymmet för packningen är kraftigt begränsad så kan man faktiskt säga att den är lika med noll. Helst vill man undvika något som är ömtåligt också så flaskor i glas går bort. Här är ju samma problem om man ska på weekendresa och inte har incheckat bagage, detta dilemma har nog alla fått stångas med.

Yasemins produktfavoriter på mc-semestern

Mina favoriter

Ett tips är att fokusera på en rengöring, en creme, solskydd och en bra foundation + mascara om man ska piffa sig lite. Här har alla olika behov och vi alla har helt olika fokus och prioriteringar. Det viktiga är att du känner att de viktigaste stegen blir avbockade.

Efter att ha fått anpassa mig till mindre packning i flera år nu så har jag ju sakta men säkert funnit mitt sätt att packa lätt och lite (till min makes stora glädje) och ändå känna mig nöjd med det jag får med mig.

För mig är det viktigt att ha med:

Trädgårdsbild Tidö slott

Omgivningen kring Tidö slott

Att fräsa runt på småvägar i Sverige är faktiskt ett av det mysigaste som finns. Man hamnar alltid på ställen man annars bara skulle passera. Man ser saker man missar när man i bil bränner från punkt A till punkt B efter de milslånga motorvägarna. Man får chansen till möten med människor man förmodligen aldrig annars skulle få chansen att sitta ner och ta en kopp kaffe med. Vi bor i ett helt fantastiskt land med så mycket att se. Jag hör själv till dem som gärna åker utomlands men varje sommar tar vi oss chansen att under ett par dagar åka helt random dit näsan pekar. Något jag varje år ser väldigt mycket fram emot.

Hjälm och necessär vid Gripsholms slott

Tips

Travel kit har ju varit det bästa och många produkter har även en minivariant i sitt sortiment som passar när man ska packa lätt. Och vem har inte ryckt med de prover man får med vid köp i olika butiker för att ha med något lätt och litet på resan? Detta är ju faktiskt utmärkt men de räcker ju inte till så många appliceringar så man får ändå ta med två nävar av varje steg i rutinen. Här får man ju glädje av produkter som jag för ett par inlägg skrev om, nämligen multiprodukter. Om en av favoriterna kan användas till fler behov än ett så är det ju en riktig win-win, som exempelvis Serum oil stick. Visste ni att den förutom att vara serum och creme också passar till frissiga hårtoppar? Det sliter en hel del på håret när det fladdrar under hjälmen så jag värmer lite av den på fingrarna och mjukgör hårtopparna. Så smart!

Mitt lilla travel-kit med miniprodukter och fullsize

Hydrating serum oil som är perfekt till ansikte, kropp och hår

Jag slog frivolter (nåja, inte bokstavligen) när Skincity essentials släppte sina sticks. Så otroligt smidigt, nu har ju necessären uppdaterats till 2.0! Grymt smidiga och tåliga förpackningar, ingen vätska som kan läcka, verksamma och aktiva ingredienser, passar de flesta hudtyper och grymt prisvärda! En av favoriterna är utan tvekan Charcoal deep cleanser stick som med hjälp av aktivt kol håller huden ren och fräsch. Doften på denna gör mig godissugen. Den kommer vara ett stående inslag längs Sveriges alla vägar i flera år framöver.

Yasemin och Charcoal deep cleanser stick

 

På återseende…

Yasemin vid stor slottsentré

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Mina travelpartners – maxa necessären med minisar”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Hej!
  Tack för alla fina tips du ger. Älskar att läsa era inlägg.
  Surfar runt på SkinCity typ varje dag
  Kram

 2. Malin skriver:

  Hej!
  Har funderat länge på att ge denna feedback o här kommer den!
  Kan ni inte se till att fler märken börjar sälja reseprodukter / mindre förpackningar ? Tänker mig så som Maria Åkerberg gör är superbt! Köper mycket därifrån just pga de mindre förpackningarna om man vill prova något nytt.
  Älskar denna blogg samt att surfa runt på Skincity! LOVE

  • Yasemin skriver:

   Hej Malin, kan inte annat än hålla med! Vi ger all feedback vi kan så toppen att du hör av dig med sina önskemål. Flera märken har mindre förpackningar men långt ifrån alla, där kan det bara bli bättre 🙂 Kram