Tre typiska vintertillstånd!

 • | Yasemin

Här har ni dem, vinterhalvårets mest vanliga frågor:

”Bästa tipset till torra läppar”

”Hur behandlar jag keratosis pilaris”

”Hjälp! Huden är supertorr, nästan som eksem”

Man skulle nästan kunna sätta exakt datum på när dessa frågor poppar upp för det slår liksom aldrig fel. Så fort kylan kommer så kommer även problemen…

Här är mina tips som jag sett så fin effekt av…

Läppbalms från sensai, ilia och paulas choice

Tre härliga läpprodukter för nariga och riktigt torra läppar!

Tips till torra läppar

Sensai Total Lip Treatment

Jag har nämnt det förr (se äldre inlägg: Aknehy och Isotretinoin – Hudspecialisten) men det kan asbolut nämnas igen. Detta läpprodukt har gjort underverk på riktigt torra, nariga och spruckna läppar. Jag tycker själv att den verkar som bäst med ett rikare lager över natten så kan man underhålla med mindre mängd dagtid.

Ilia Beauty Lip Wrap Overnight Treatment

Denna lilla doldis är utmärkt att ha som nattmask när läpparna känn torra. Intensiv återfuktning för att direkt och på lång sikt mjukgöra och reparera läpparna.

Paula´s Choice Lip & Body Treatment Balm

Denna har jag själv inte testat men väldigt många av er har hyllat denna. Den är balmig och ger den direkt mjuka känslan samtidigt som den likt de andra två reparerar och återfuktar läpparna så de inte känns lika torra och nariga.

Lindra din keratosis pilaris

Skin Revealing Body Lotion With 10% AHA

Denna lite rikare lotion exfolierar huden med hjälp av 10% glykolsyra. Här har vi produkten som löser upp och avlägsnar tilltäppta porer, mjukar upp huden och reducerar knottror. Jag skulle säga att det är en fördel att vänja in den en aning i början men kan absolut användas dagligen. 1-3ggr i veckan är en bra start innan man successivt ökar.

Active Body Emulsion

Mjukgörande bodylotion som reparerar och förnyar huden genom bland annat niacinamid, retinoate (A-vitamin) & E-vitamin. Fukten stöttas av glycerin och vitamin B5 och sedan har vi vegetabilisk solrosolja och sheasmör som ser till att huden hålls mjuk. Väldigt skön att applicera när huden känns stram och narig. Denna är toppen att varva med sin AHA.

Synchroline Body cream och Active Emulsion

Mota eksem

Sensicure Body Cream

För alla med eksem är denna lugnande och fuktgivande creme otroligt behaglig. Den mjukgör och reducerar både sveda och klåda. Huden blir återfuktad och hudbarriären blir intakt.

Medical Barrier Cream

För den riktigt torra och reaktiva huden är denna idealisk.  Vid regelbunden användning minskar torrheten samt rodnad och känslighet.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Tre typiska vintertillstånd!”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Fattiglapp skriver:

  Jag har sensais läppbalsam nu men vilken av dessa ni har annars är MEST LIK eller liksom kan ”bäst konkurrera” mot sensais? Mvh fattiglapp

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Jag skulle säga att båda alternativen (Ilia och Paula´s Choice) är hack i häl med Sensai rent resultatmässigt om man vill satsa på en lite prisvänligare produkt. Tycker absolut att du ska testa någon av dem 🙂

   KRAM

 2. Mickan skriver:

  Jag älskar Active Body Emulsion! Den har svag doft, går lätt att smörja in, inge kladd och återfuktar riktigt bra! Absolut bästa jag någonsin testat och jag är kräsen! 😁