Två heta tips för torr hy!

 • | Yasemin

Vi måste verkligen fuktboosta huden nu… låt mig ge er två bra tips!

Hydrating B5 mask och Emollience

I detta snökaos som varit de senaste dagarna så vill man bara bädda in sig själv och huden i ett vårdande duntäcke!

Byt gärna ut din creme till en rikare när huden börjar kännas torr. En stram och torr hud är inte behagligt och det är så lätt att huden blir irriterad när den är uttorkad.

Ge mer!

Känns huden torr så är det en signal att huden inte är i balans. Simple fact. Jag brukar redan tidig höst börja med en lite rikare creme till natten och ser också över mina serum för att slippa bli överrumplad med torrhet. Ge huden det som behövs, om det så är att bara byta till ett rikare serum eller se över hela rutinen. Det som behövs är att ge huden mer. Mer fukt, och du… snåla inte!

Kika exempelvis på Emollience från Skinceuticals. Det är en rik fuktcreme som förser huden med fukt, extra näring och ser till att huden inte torkas ut. Den är berikad med flera botaniska extrakt och effektiva botaniska oljor från druvkärneolja, makadamianöt och nyponfrö och man känner verkligen hur inbäddad huden blir. Denna passar verkligen alla och har du känslig hy så är den även anpassad för det. En kollega till mig beskrev emollience så målande och sa att det inte bara är en fuktcreme utan den har så mycket mer, vilket genomsyrar alla SkinCeuticals produkter.

”Emollience är inte bara en fuktcreme utan har det där lilla extra som alla SkinCeuticals produkter har”

En mask…

… gör faktiskt mycket för huden och det är ju så enkelt att använda en fuktmask! Låt den verka över natten eller medan du lagar mat? Det är svårt att hitta tillfällen då det inte passar att lägga sin mask. Gör det på jobbet, lägg ett tunt lager fuktmask under din creme innan du ska med flyget, lägg fuktmasken efter att du duschat och är på väg från träningspasset etc. Hydrating B5 Masque innehåller alla magiska återfuktande ingredienser som man kan önska. Här har vi hyaluronsyra och ett fuktgivande komplex som består av ingredienserna urea, glycerin och sodium PCA. Just denna mask har jag också haft i kylen och lagt kring ögonen när de känts puffiga och svullna. Ett inside tips till er som använder The Contour Pro från Dr.Levy: denna masken funkar superbra med den också 🙂

Vill du enbart satsa på en ny creme i vinter så tycker jag att du ska spana in Emollience

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Två heta tips för torr hy!”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. M skriver:

  Hej, jag är nyfiken på Medik8 och skulle önska att få tips från dig på bästa serum, retinol samt dag- och nattkräm. Vill att produkterna ska fokusera mest på fina linjer och fukt. Jag har en normal hy, inte känslig och är van med retinol sedan tidigare (din favorit från Skin Seuticals 0,3%). Skulle bli jätteglad om jag kunde få dina absolut bästa tips, priset spelar ingen roll. Tack på förhand!

 2. S skriver:

  Hur är krämen jämfört med is clinical repaaratrive moisturizing emulsion? Ja förutom att de kommer i olika paketering då förstås..men i övrigt; är de lika eller olika osv?

  • Yasemin skriver:

   Hej,

   Reparative Moisture Emulsion är lättare i konsistensen, den passar alla som är i behov av fukt men Emollience är för den riktiga torrisen. Mer näringsgivande ingredienser i den 🙂

   Kram

 3. Anna skriver:

  Passar crèmen även kombinerad hud som kan bli lite glansig på dagen?

  • Yasemin skriver:

   Hej Anna,

   Denna är mer anpassad till en mer torr hy, jag skulle i så fall tipsa dig om att kika på denna istället som är lite lättare och mer för en hy med lite högre talgproduktion: Daily Moisture

   Kram 🙂