Välj rätt antioxidant för din hy

  • | Yasemin

Vänner,

Det är dags för en antioxidantskola nu. Ni är MÅNGA som undrar över skillnaden på SkinCeuticals antioxidanter och även om jag tidigare skrivit ett inlägg där jag beskriver skillnaderna (som du kan hitta HÄR) så tänker jag att vi kör en favorit i repris. Vem ska ha vilken antioxidant? Svaret kommer här..

skinceuticals olika antioxidantserum

Känslig hy

Serum 10

Detta är en bortglömd juvel! Serum 10 passar så fint till den riktigt känsliga och reaktiva huden. Jag vet många med känslig hy som inte riktigt törs satsa på en antioxidant men är du villig att ge det ett försök så är det just Serum 10 du ska ha. Det fina med denna är också att den passar yngre hy (övre tonår) och till dig som kanske inte provat en antioxidant innan.

Alla hudtyper inkl mogen hy

C E Ferulic

Stjärnan som alla kan ha för att skydda huden mot oxidativ stress och förtida åldrande. Denna är även idealisk för en hy där man vill förbättra hudens elsaticitet och stärka upp fastheten. Hudtonen blir markant jämnare och man får en fin klar hy med naturlig lyster. CE Ferulic innehåller den effektiva kombinationen av 15% L-askorbinsyra, 1% tokoferol och 0,5% ferulinsyra som gjort det till en riktig stjärnprodukt. Så vilka kan ha den? Torr, mogen och solskadad hud. Funkar även fint på känslig hy.

De fyra antioxidanterna och pipett

Pigmenterad hy

Pholretin CF

Ligger fokuset på pigmenteringar så är det utan tvekan denna man ska satsa på av antioxidanterna. Den har en lätt textur vilket gör att den passar en normal/fet hy väldigt bra. Givetvis kan alla med mogen hy också ha denna om man söker en lättare antioxidant. Phloretin CF absorberas snabbt, jämnar ut hudtonen otroligt effektivt och ihop med SkinCeuticals Discoloration Defense Serum är den en hit om man vill jobba maximalt på pigmenteringar.

Fet och aknebenägen hy

Silymarin CF

Det är så härligt att det nu finns en antioxidant som passar perfekt till den aknebenägne och fetare hudtypen. Förutom silymarin, ferulinsyra och 15% ren C-vitamin finns här också salicylsyra (BHA) vilket är helt unikt. Här kan du alltså både jobba utjämnande på hudtonen, jämna ut hudstrukturen stärka hudens egna försvar mot yttre stress, reducera överskottstalg och behandla pormaskar, plitor och finnar. Perfekt till en fetare hudtyp för att motverka glansiga partier.

antioxidanterna och solskydd från skinceuticals

Som alltid är det viktigt att avsluta med ett dagligt solskydd om du vill bibehålla resultaten och skydda huden.

Lyssna gärna på avsnittet när Lena från SkinCeuticals gästade Hudspecialistpodden så får du höra allt du behöver veta om märket: Önskegästen Lena från SknCeuticals.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.