Vitaminkick till ögonen

Kära läsare! Kan jag bara få flika in med en liten nyupptäckt men bortglömd antioxidant?

Eftersom jag testar nya produkter hela tiden så är det naturligt att vissa hamnar i glömska. Man vet ju att de finns men man kommer inte ihåg att köpa dem på nytt, eller rentav använda dem när de står där i badrumsskåpet och skjuts längre och längre bak i samma takt som nya produkter flyttar in.

AOX eye gel

Bästa ögonprodukten inför vår och sommar!

Härom veckan rensade jag i bland alla produkter. Det behövdes kan jag säga. Jag älskar verkligen produkter och har alltid haft ett märkligt behov av att ha ALLT, även det jag kanske inte använder så ofta. Även sånt som jag inte använder alls faktiskt men tror att jag kanske kan behöva framöver. Det håller inte, varken ur ett miljöperspektiv eller rent ekonomiskt. Inte för mig, inte för någon.

Jag har numera ett mantra: ”Lyssna på huden!”. Lyssnar jag på huden så blir det rätt tydligt att jag inte behöver allt jag har. Min hud, som fått testa allt (även sådant vi hudterapeuter inte rekommenderar) har varit helt makalöst tålmodig med mig och mina upptåg. Snällt har den hängt med i alla svängar, någon gång har den lite blygsamt sagt ifrån och krystat fram en lätt rodnad men oftast bara accepterat och förmodligen tänkt ”ja, ja, kör på med syrorna då”. Hade huden ögon hade det förmodligen himlats med ögonen också.

AOX eye gel på badrumshylla

När jag rensade i skåpet så tittade försynt en liten liten pumpflaska fram. Där stod den bakom alla burkar och höga serumflaskor. Lite malplacerad bakom de längre klasskamraterna. Förlåt mig  AOX+ Eye Gel, hur kunde jag gömma dig där bak?

Exklusiv antioxidant till ögonen

De flesta har ett C-vitaminserum till ansiktet. HUR lyxigt är det inte att låta ögonen få sig en egen antioxidant? Du får alla härliga effekter man får av en antioxidant: förebygger förtidigt åldrande, skyddet mot fria radikaler, du stärker hudens motståndskraft och du får också en jämnare hudton på köpet.

AOX+ Eye Gel bidrar även med att reducera mörka ringar och svullnad och den effektiva sammansättningen av 5% L-askorbinsyra (c-vitamin), 1% floretin och 0,5% ferulinsyra  bidrar till en stark och motståndskraftig hud även kring ögonen. Nu till sommaren när huden behöver extra styrka mot UV-strålning och föroreningar så blir ju AOX+ Eye Gel den helt självklara lilla hjälten.

AOX eye gel

Använd gärna en ögoncreme över om du har mer torr hy.

AOX eye gel

Lyxig vitaminkick för trötta ögon

Som för det eviga tålamodet ska jag bli mer flitig med antioxidanterna även kring ögonen. Glöm inte solskyddet. Alltid med och alltid på!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Vitaminkick till ögonen”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Camilla skriver:

  Hade vart roligt och se era rutiner nu under sommarsolen 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Camilla,

   Bra tips! Det kommer förmodligen. Kan avslöja att jag har en kort rutin på sommaren och undviker i regel retinol och syror. Dessa får jobba under hösten istället 🙂

   Kram

 2. Maria skriver:

  Spännande! Vilken solkräm använder du till ögonområdet? 🙂

  • Yasemin skriver:

   Hej Maria,

   Jag använder min absoluta favorit: Daily Shield Lotion Tinted SPF50 från Epionce 🙂 Den funkar superbra vid ögonen och det bästa är att den är lätt tonad så man blir sådär riktigt sommarfräsch med semi-matt lyster. Galet bra 😀

   Kram,
   Yasemin