TV4 Nyhetsmorgon: Behåll sommarlystern!

  • | Annica

Var ni trötta i morse eller kanske satt på jobbet  och missade världens bästa morgon program så skall ni inte vara alltför ledsna över det. Det viktigaste som sas i morse hittar du här ovan;) eller klicka  HÄR för att komma direkt till nyhetsmorgons hemsida och se klippet.

Kul att träffa supergulliga Jennuy och Peter igen! Dom är precis så trevliga och lite till som de framstår i rutan. Gillar skarpt.

Lyster var temat idag.. eller snarare hur du behåller sommarens lyster. Jag hade med mig  Madeleine som också jobbar på Skincity som modell idag.

Lite kort sammanställning om det jag pratade om:

Peeling  & Exfoliering

1. Peela

Jag hade med mig dessa produkter:

EXUVIANCE
SKINRISE BIONIC TONIC, PADS

JAN MARINI
BIOGLYCOLIC RESURFACING BODY SCRUB

THE ORGANIC PHARMACY
ENZYME PEEL MASK

PAULAS CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID

OXYGEN

2. Syresätt huden

Jag hade med mig dessa produkter:

ELEMIS
PRO-COLLAGEN OXYGENATING NIGHT CREAM

DECLEOR
AROMA PURETÉ SHINE CONTROL OXYGENATING FLUID

PHYTOMER 
MARINE BREEZE ENERG. & OXYGENATING SERUM (super härligt serum som passar alla hudtyper)

BABOR
VITA BALANCE OXYGEN ENERGIZING CREAM

BLISS
TRIPLE OXYGEN INSTANT ENERGIZING EYE MASK

CARITA
RADIANCE AA COMPLEXION ENHANCER

bronze

 3. Fuska med bronzepuder 

Jag hade med mig dessa:

BABOR
 TROPICAL SUN POWDER  ( Min favvo tillsammans med Sensais)

GLOMINERALS
GLOBRONZE

SENSAI
DESIGNING DUO BRONZING POWDER (Min favvo tillsammans med babors. Denna visade jag i slutet på Madeleine)

JANE IREDALE 
SO BRONZE

CARITA
PROTECTING & BRONZING SUN POWDER SPF 10

CLARINS
BRONZING DUO

Shimmer bricks

 4. Shimmer Bricks

Detta hann jag ju inte meeeed! Får bli en annan gång ett annat inslag . Dock ger jag er mina kära och älskade läsare tipsen redan nu för de är så bra så jag kan inte låta bli att inte berätta dem. En lite bortglömd produkt kanske Shimmer Bricks! Tror många kanske inte riktigt  vet hur man ska använda dem. Men Trust me, det är så enkelt och det ger verkligen den där lilla extra glöden till höst huden… eller året om för den delen.

Dessa kan användas egentligen hur som helst, på ögon, kinder, dekolletage eller axlar. Eller svep med borste över samtliga färger för att skapa en strålande look. Endast fantasin sätter gränser! Jag gillar att efter bronzepuder innan rouge bara svepa över ett par deag med fokus på kindbenen och för att då den där lilla final touchen.

Jag hade med mig dessa:

JANE IREDALE
 BRONZER MOONGLOW  & SUNBEAM (SHIMMER BRICK)  (Min favvo är denna i färgen MOON GLOW)

GLOMINERALS
GLOSHIMMER BRICK

Alla produkterna finns bla hos mig på Skincity.se förutom Paulas Choice produkten som finns på paulaschoice.eu.

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

49 svar till “TV4 Nyhetsmorgon: Behåll sommarlystern!”

  • (49) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Ulla-Britt Johansson skriver:

    Hej Annica!
    Såg ditt program och tyckte det lät jättebra med syrorna. Jag hatar flagande hud. Visserligen är jag gammal, men ändå. Du kanske kan rekommendera en lotion annars. Smörjer, men som Du sa så klibbar ju det fast sej. Har prövat många men inte hittat den rätta.
    Bor i Sundsvall och nu till min fråga: Finns syrorna att köpa i Sundsvall och vad kostar dom? Intresserad 🙂

    MVH
    Ulla-Britt

    • annica skriver:

      Hej Ulla-Britt Johansson, Allt finns online och du kan välja att få hem produtkerna kostandsfritt via SKincity.se 🙂 Titta gärna efter AHA-syra. Elizabeth ARden PRO har många bra alternativ 🙂 Skincity har ett kostandsfritt hudtest för att du ska få en rutin som passar dig! Kram Annica

  2. Maria Svensson skriver:

    Hej
    Vad är märket och namnet på fuktsprayen med brun utan sol.
    Vänligen
    Maria Svensson

  3. Louise skriver:

    Hej!

    Vilken borste använder du till shimmer bricks eller till highlighting produkter överlag? 🙂
    Kram Louise

  4. Mari skriver:

    Hej Annica!
    Jag använder bara Exuviance till mitt ansikte (fantastiskt!!!!), men undrar om man kan kombinera det med andra produkter? Har hört att man inte ska göra det. Jag har Exuviance rejuvenating mask och tycker den är fantastisk, men jag är så himla torr i min hud och skulle behöva en riktig fuktbomb till mask en och annan gån. Kanske en mask man kan sova med över natten. Har du ngt tips på detta??
    Hälsningar
    Mari

    • annica skriver:

      Hej Mari, Du kan absolut kombinera med fuktmask. Du ska inte blanda olika syra märken, kanske det du hört?! Sen är det bästa att alltid hålla den dagliga rutinen till ett märke i den mån man kan så man inte mixar många olika märken. Men fuktmask går utmärkt att komplettera med från annat märke. Testa tex Beaute Pacifiques Instant Hydrating Mask som e toppen härlig och riktigt återfuktande och går utmärkt att sova med! Kram å lycka till! Annica

  5. Linnea skriver:

    Hej,

    Tack för en fantastisk blogg, vilket arbete du måste lägga ner på att svara alla och sen proffsigheten generellt. Jag har en fråga om Bionic Tonic-padsen. Jag har dem och har använt dem någon gång i veckan men efter varje gång ca 2 dagar senare får jag 3-5 röda finnar (vilket jag i princip aldrig får normalt). Inte sådana som gör ont eller har något i sig utan bara röda upphöjningar. Detta har hänt varje gång och jag testade även enbart på halsen och fick exakt samma problem där. Det är så tråkigt för första dagen efter har jag så extremt fin lyster och den är så skön att använda men sen kommer massor av rödisar på köpet. Är det bara att kassera produkten eller ska jag fortsätta försöka? Jag verkar reagera dåligt på Exuviance produkter överlag, bli tilltäppt och så – ska jag strunta i den serien helt?

    Kram Linnea

    • annica skriver:

      Hej Linnea, Ja det är lite pyssel men väldigt kul:) Roligt att du uppskattar!:) Om din hud generellt reagerar negativt på Exuviance och även peelpadsen och du provat under mer än 3 månader så kanske inte Exuviance är ”ditt” märke. Alla märken passar inte alla i praktiken även om produkten gör det i teorin. SÅ under förutsättning ovan så säger jag att byta serie är nog en god ide! kram annica

  6. Ida skriver:

    Hej!

    Jag fick nyligen hem transderma R som jag beställt och provade igår för första gången. Det sticker i huden när jag lägger på den, är det normalt? Jag har lite känslig och tunn hy och blev lite orolig om det kan vara för ”starkt” för mig? Men vad jag läst mig till så ska det vara bra även för en sådan hudtyp?
    Hälsningar
    Ida

    • annica skriver:

      Hej Ida, Den passar även känslig hud. Dock brukar den inte sticka och svida. Om det bara är vid applicering och ingen rodnad sker är det säkert C-vitaminen som pirrar lite. Om det det inte slutar svida/pirra och blir rött och irriterat kan det ju vara så att du är känslig mot någon av ingredienserna. Man kan ju även vara allergisk tex mot någon ingrediens som är lugnande.. Kram annica

  7. mimmi skriver:

    Hej!
    Fick idag hem mitt efterlängtade transderma r serum som jag ser väldigt mycket fram emot att testa! Fick även med ett litet prov på transderma c, har dock för mig att du sagt nån gång att man ej ska kombinera r och c, eller minns jag fel?. Mvh Mimmi

    • annica skriver:

      Hej Mimmi, Det stämmer du får prova dem i omgångar:) Kram annica

      • mimmi skriver:

        Ok, tack för svar! 🙂 Så man kan inte använda c på dagen och r på natten?
        Och ännu en fråga, kan man använda dermalogicas daily microfoliant när man har transderma r? Mvh Mimmi

  8. Fia skriver:

    Hej! Jag behöver verkligen din hjälp. Jag har gjort hudtestet & använder nu jan marini bioglycolic face wash & cesta cleanser innan efter sen oil control lotion och steg 3 bioglycolic face lotion. Steg 4 hade jag inte råd med just då men blev rekommenderad transformation cream. Mina problem innan produkterna var finnar med fet hy efter två timmar med smink & yttorr. Stramade hela tiden. Efter 7 veckor med produkterna är min hy extremt flottig hy även på morgonen & direkt efter sminkning. Nu har jag beställt steg 4 men räcker det? Orkar inte ha så flottig hy som jag fått nu:(( Kommer jag nånsin få matt finnfri hy? Haft blank hy sen gymnasiet är 30 nu.

    • annica skriver:

      Hej Fia, Hmm.. fråga känner du dig stram i huden samtidigt som du känner dig fet? I så fall skulle jag rekommendera en fukt mask och att du gör det ett par gånger i veckan. tex Dermalogicas Skin hydrating Mask. Är du bara fet och känner inget stramande så testa PTRs Anti Shine Mattifying Gel som ett sista steg och lägg på det närsom på dagen även på din foundation för att matta ner. Sen skulle jag vilja att du ger JM lite mer tid. Det är kraftfulla produkter som behöver sin tid.. så 3 månader sen kan du utvärdera lite bättre. kram annica

      • Fia skriver:

        Ja det stramar i hyn & känns att det är i obalans så har hag haft i många år. Men värre & mer efter jm produkterna får avvakta lite mer & ska kika på masken du skrev om. Jag har även clarins hydraquench mask som jag nyligen börjat lägga över natten. Är den bra? Tänkte göra slut på den. Stort tack för ditt svar!

        • annica skriver:

          Hej Fia, Ja den är jättebra, riktigt återfuktande. Som sagt det tar tid ibland och det låter som att du är väldigt ytttor. Är man det så blir det blanka mkt värre, därför tror jag på fukt fukt fukt i massor för att stoppa upp den onda cirkeln och få huden att lugna sig med att producera talg. Kram annica

  9. Helena skriver:

    Hej!
    Nu när du hade med dig en produkt från Paulas choice blir jag väldigt nyfiken på vad du tycker om hennes produkter. Är det en bra serie?
    Tacksam för svar och tack för en bra blogg!

    Helena

    • annica skriver:

      Hej Helena, Uppmärksamt av dig 😉 Jag hade med mig den för att jag tycker den och hela serien är suverän! Tack för att du läser min blogg och tack för dina fina ord:) Kram annica

      • Helena skriver:

        Hej igen!
        Tack för svaret! Det låter ju jättebra! Då kommer nästa fråga… Kommer ni ta in det märket på Skin City? Vore så bra! Annars måste man beställa från England eller USA, lite krångligare… Hoppas! Tack igen för en bra blogg och en fantastisk shop!

        Helena

        • annica skriver:

          Hej Helena, Ja det är det! Ja det är lite svårt att få tag på dem. De säljer endast via deras egna sidor som det ser ut.. men vem vet vad som händer.. men nu är det via deras sidor i alla fall. Kram annica…och du tack för fina orden:) kram annica

  10. Anna skriver:

    Hej!
    Håller med övriga kommentarer, du var suverän som vanligt:) Har en fråga ang PTR:s cc cream som jag tycker hemskans mycket om. Har i sommar använd färgen light/medium men är rädd att den blir lite för mörk/gul när jag blir blekare till vintern. Har dock inte jätteljus hy så jag tror att färgen light kan bli för ljus. Min cc börjar ta slut nu och jag är lite villrådig om vilken jag ska beställa. Är det bäst att satsa på en annan cc om man ligger lite mellan de båda färgerna? Vore tacksam för råd från dig!
    Ha en fin dag!

    • annica skriver:

      Hej Anna, tackar:)). Jag med:) DDet låter som att du får blanda dem. Visst du måste köpa 2 men de håller du dubbelt så länge å andra sidan. Gillar man denna så är den svårslagen! Dock om du kan tänka dig mineralpuder så är Elizabeth Arden PRO s nya foundation mangifique!! Kram annica

  11. Frida skriver:

    Åh, jag glömde kika på detta igår! Får göra det efter jobbet idag! 🙂 Jag har en liten snabbfråga, så som alla här ovan haha;
    Jag kör bara Maria Åkerberg-produkter och har känslig/torr/blandhy… Jag tycker dock inte att jag blir helt återfuktad, känner mig torr mellan ögonbrynen. Nästan räfflig och ”strukturig” när jag stryker med fingret, även fast jag använder både oljor och peeling. Osäker dock om det är torrhet eller porer som bara är knottriga.
    Kan deras fukt-mask vara bra? Vill gärna ha ekologiskt så har du något annat superduperfukttips från eko-sidan så är det mer än välkommet!
    Tack för en superblogg! Tack för din tid, ha en bra dag!

    • annica skriver:

      Hej Frida, Ja:) Ja den är super. Ett tips är att byta till detta serum under: Serum Paradoxe från BP eller Transderma M. Dock inte EKO men natuliga ingredienser. Det kommer göra susen! Kramar Annica

  12. Mona skriver:

    Som vanligt alldeles för kort tid men samtidigt bra att ni får komma dit och prata om hudvård, det visar att hudvård börjar bli rumsrent så att säga och inte något som bara slätas över. Du var oerhört snygg i håret 😀
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Ja visst är det kul att de vill ta med ämnet hudvård så mkt som de gör ändå. Ja håret var riktigt fint. Var såå nöjd. Säger till dig som de andra.. maila nyhetsmorgon redaktionen och önska mer hudvård och längre inslag så vem vet kanske blir det så i framtiden:))) kram annica

  13. Anna skriver:

    Hej! Intressant det du berättade om peeling… har en peeling med korn (ganska mild ändå och känns inte som den rivs). Är 29år med torr och känslig hy. Är det rätt peeling för mig eller vad ska jag använda? Tycker det känns skönt att peela huden med korn 🙂 Mjuk och ren på nått sätt 🙂 Men behöver ju inte vara rätt för det… Mvh Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Nej jag tycker inte du ska ha kornpeeling alls då. Du ska se hur fint det blir med syra och enzymer.. ÄNDÅ finare än med korn. Mkt bättre resultat. Testa tex Dermalogicas Daily Microfoliant! Så bra! kram annica

  14. Klara skriver:

    Ååh, när kommer PTR sulfur mask eller Elemis Herbal Lavender mask in igen?? Varit utan mask så länge nu & vill så gärna ha någon av dom!

  15. Hilde skriver:

    Men vad lite tid du fick i dag? Jag var redo för mycket mer, men det är jag alltid 😀 Himla bra gick det i dag med, men jag skulle vilja se mer..
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Ja attans rackarns vad kort det blev. Tror de flyttade mitt inslag så det blev omändrat.. Som sagt maila nyhetsmorgon be om mer tid för hudvård.. hehe snart så kanske du inser… Kram annica

  16. Karin skriver:

    Glömde fråga vad du hade för rouge i TV? Såg otroligt fräscht ut! Och alldeles lagom (kan lätt bli för mycket rouge enligt min mening). 🙂

    • annica skriver:

      Hej Karin, Åhh det var Medi som makeade mig som satte på rouget. Jag hade gjort basen, brynen och fransarna och så lät jag de duktiga tjejerna på 4an göra ögon och så:) Så tyvärr så vet jag inte vad det var.. kram annica

  17. Karin skriver:

    Jag är också ute efter en peeling som inte innehåller korn (eller väldigt ”milda” korn), men till kroppen. Tycker inte om när det river. Till ansiktet känner jag att jag får peeling så det räcker med Exuciance hudvårdprodukter (deras Rejuventaing Treatment Mask är underbar!). Sen har jag en fundering om hur jag ska tänka kring solskydd i kombination med mina syraprodukter och min aknebenägna hy. Är det något speciellt jag borde tänka extra på när jag köper SPF-produkter? Tack för en väldigt intressant blogg! 🙂

  18. Ann-Charlotte skriver:

    Jätteroligt att få se dig i rutan igen, du är grymt säker, tydlig och berättar väldigt informativt om produkterna. Bra att påminna om enzym-/syrapeeling, men att man även med dessa kan överpeela (vilket har hänt i mitt fall) i sin iver att få fräsch hy. Du strålade som vanligt och jag älskar den fina frisyren du fick! 🙂 Meen tiden… Som vanligt för kort, några få minuter sen var det slut! Så tack för listan ovan på tips om bra lyster som vi alla villa ha!
    Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, Men tack så mycket söta du! Det värmer verkligen! Verkligen.. man får inte peela för mkt då blir det motsatt effekt. Jag älskade med frisyren.. önskar att jag kunde fixa håret så själv.. 🙂 Ja tiden.. den är emot mig;) jag säger som alltid maila nyhetsmorgon och önska mer tid för hudvård.. vem vet.. då kanske jag får det;) Kram annica

  19. Minimi skriver:

    Hej! Ville fråga lite, läste ditt gamla inlägg om vad som gäller för gravida/ammande när det gäller ansiktsprodukter och liknande. Det verkar vara svårt att hålla reda på allt, men är det något som man ALLTID ska undvika? Har fått tips om att använda decleor och då en dagkräm som hette ”aroma lisse energising smoothing cream” som innehåller hyaluronsyra. Är inte detta något man bör undvika? Annars skulle decleors produkter vara ok som ammande? Tänker på de essentiella oljorna främst, men visst skiljer det mellan essentiella oljor och eteriska? Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Minimi, Alltså om man bara ska vara generell så undvik kraftiga syra produkter och A-vitamin produkter. Mest för att man kan undvika allt för starka grejer på huden ändå det händer så mkt ändå hormonellt i kroppen. Hyaluronsyra är inte en syra på det sättet att den är exfolierande. Den ger bara fukt så det är ingen fara alls. VIssa av Decleors oljor rekommenderar vi under och efter graviditet för att hjälpa huden att komma tillbaka så att säga;) Dock behöver man ju ej ha någon produkt precis vid området där man ammar etc så barnet får i sig något. Det är svårt och svårt att säga generella saker så kolla alltid för just de produkterna du undrar över. Kram annica

      • Minimi skriver:

        Hej igen ! Stort tack för ditt svar och för din tid! Det var även ”essentiel cleansing milk” (neroli), ”essentiel tonifying lotion” (neroli), aromessence essential night balm” (neroli) samt ”aroma purete 2-in-1 purifying & oxygenating mask” som jag undrade över om man kan använda under amningsperioden. Men där är väl inga starka syror i så då antar jag att det är ok? 🙂

        Passar på att fråga om tips på någon bra bb-cream eller cc-cream som jag får lov att använda? Perfekt då tiden är knapp nu på morgnarna med två små barn hemma 😉

        Tack igen för din tid! Kram!

        • annica skriver:

          Hej Minimi,
          Mitt bästa tips för att se pigg och fräsch ut är att testa Peter Tomas Roth CC Cream, en mammas räddning många gånger : ) Den hudvårdsrutin som du har hemma i övrigt fungerar utmärkt i samband med amning. kram Annica

  20. Helen skriver:

    Hej!
    Du pratar om att många använder fel sorts peeling. Jag har acne och använder en peeling med korn i. Använder exuviance så vill ha en syra/enzym peeling som passar med exuviance. Vill helst inte har några pads utan en vanlig produkt som får verka på huden en stund. Finns det någon som skulle passa ihop med exuviance. Är i stort behov av en då jag märker att korn peelingen är för hård för my stackars känsliga hy!

    • Helen skriver:

      Om jag väljer Jan Marini måste jag använda både Clean Zyme och Skin Zyme Mask eller funkar en av dem?

    • annica skriver:

      Hej helen, Åhhh kornpeeling ska i princip aldrig användas på en acne i alla fall inte om du verkligen har en acne en inflammerad sådan. Det kan sprida inflammationen i huden och göra tilståndet värre. Bästa är en syra eller enzympeeling. Exuviance Treatment rejuvenating mask är ju jättebra det är ju peeling å mask i ett. Annars Jan marinis Skin zyme + Cleanzyme med enzymer funkar bra till exuviance! Lycka till Kram