Salongsguide i STYLEBY

  • | Annica

Styleby Elin Kling

Någon mer än jag som upptäckt STYLEBY? Tycker den tillsammans med Plaza och Family Living är kul och bra tidnignar.. + intredningstidningar som jag med älskar. Jag är förövrigt en tidningsslukare. Hinner för sällan men när jag väl gör det kan jag sluka 10 tidningar på en timme.. Tjoff säger det bara.

Salongsguide

Köpte STYLEBY igår och hade helt glömt att de intervjuade mig i våras om produkttips. Så som en liten glad överraskning var det i detta nummer de har sitt salongsspecial! Ofta kommer bara en liten plutt av hela intervjun med. Mina produkttips kom med så det var kul så på bilden ovan. Men här får ni även hela intervjun!

Styleby

Berätta om Skincity hur ni jobbar som hudterapeuter via!

Skincity är en hudvårdssalong på nätet. Vi erbjuder professionell hudvård och hudvårdande makeup. Jag och alla mina kollegor på Skincity är auktoriserade och Cidescodiplomerade hudterapeuter för att våra kunder alltid skall få de bästa rekommendationerna. Jag har personligen handplockat alla varumärken och är extremt noga med att endast endast erbjuda de bästa produkterna på marknaden. De flesta är märken som man normalt bara hittar på salonger. För mig och mina kollegor är det självklart att alla som handlar av oss ska få en personlig och lyxig shoppingupplevelse utöver det vanliga.

 Jag tror vi skiljer oss från mängden där, då vårt enda fokus är att våra kunder ska bli nöjda, vi gör allt för våra kunder och sätter dem på pedistal. Jag är nitisk med det och hos oss existerar inte något som heter jobbiga kunder, kunderna är det viktigaste vi har. Många företag säger att de bryr sig om sina kunder, men jag tycker väldigt få verkligen gör det. Vi älskar våra kunder, på riktigt!

Vi vill hjälpa och guida när man ska välja produkter till sin hud. Önskar man en komplett hudvårdsrekommendation så tipsar vi alltid om att man använder sig av vårt hudvårdstest. Det är helt kostnadsfritt och man får ett personligt hudvårdsprogram sammansatt av någon av våra hudterapeuter. Vi har 40 märken att välja på så vi kan alltid plocka fram den optimala rekommendationen. Vi garanterar svar direkt till mailkorgen inom 48h. Jag har tagit fram hudtestet utefter så som vi hudterapeter fastställer hudtyp och tillstånd på salong. Vi får in flera hundra hudtest varje dag och har så många nöjda kunder som gjort hudtestet.

Vill man lära sig mer om hudvård kan man grotta in sig i vår hudguide på skincity och följa min blogg hudspecialisten.se där jag ger daglig update om huden och hudvård.

När söker man sig till dig? Hur guidar du kunderna rätt?

Många som hör av sig till oss uppger att de provat mycket olika produkter men inte hittat rätt. De upplever att de inte fått den hjälp de behöver. Många tycker det känns tryggt att vi har så brett utbud och verkligen kan plocka fram det inte optimala och inte är begränsade till att välja mellan bara ett eller två märken. En annan extremt viktig faktor är våra nöjda kunder som många rekommenderar vidare till sina vänner. Vi arbetar mycket med det hudtest som jag arbetat fram där man även kan ladda upp en bild på sin hud. Vi guidar även väldigt mycket via telefon. Många väljer att maila in och berätta om sin hud och skickar bilder och sen ringer oss för att konsultera. Det funkar väldigt bra tack vare att vi har så kompetenta hudterapeuter som vet precis vilka frågor som ska ställas för att få ut rätt information av kunden så vi kan hitta den perfekta hudvårdslösningen.

hudvårdstips

Varför säljs viss hudvård nästan enbart av hudterapeuter?

Det är ofta märken som har mer aktiva ingredienser och mer möjlighet till skräddarsydda kombinationer. Märken som vill att deras produkter skall ge optimala resultat på huden. Det handlar ju inte bara om att använda bra produkter, det måste ju även vara rätt produkter för ens hud och då behövs en hudterapeut som kan guida. 

Vad är cosmeceuticals?

Hudvård som är mer åt det medicinska hållet är det man brukar kalla för cosmeceuticals med ett gemensamt begrepp.

Det finns dock inget regelverk eller myndighet som godkänner produkter för att de ska få klassas som cosmeceuticals. Det som skiljer vanlig hudvård från mer medicinsk (Cosmeceuticals) är att alla produkter innehåller så pass aktiva ingredienser så att huden mätbart förbättras och att man tydlig kan se en effekt på hudstrukturen. Detta måste sedan bevisas genom oberoende kliniska studier.

skalpmassage

Bild lånad från beautifulliving.com

Har du någon personlig favoritbehandling på salong?

Jag älskar ansiktsmassage. Helst en kombination av en lång ansiktsmassage följt av en scalpmassage. För mig som hudterapeut är det den enda behandling jag inte kan göra på mig själv och samtidigt koppla av totalt. Massage är så fantastiskt för huden och själen. Det speedar upp hudens egna funktioner så näringsutbytet till huden blir förbättrat.

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

26 svar till “Salongsguide i STYLEBY”

  • (26) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sata skriver:

    Hej Annika!
    Jag såg att nu har 20% rabatt på bliss och då har jag en liten fråga till dig 🙂 Jag har nämligen länge varit sugen på att köpa steep clean pore purifying mask men undrar lite hur den går att använda ihop med exuviance då jag använder det märket i min dagliga hudvård. Den verkar ju så himla bra den masken men funkar de inte med mitt andra så är det ju synd o köpa den. .. Funkar triple oxygen-masken annars med exuviance? Tack än en gång för din blogg och för att du är så otroligt hjälpsam. Kram Sara

    • annica skriver:

      Hej Sata, Det stämmer:) Triple Oxygen funkar utmärkt och du kan kombinera med all annan hudvård! clean pore purifying mask innehåller framförallt enzymer vilket går att kombinera med hudvård som innehåller syror. Den innehåller dock lite salicylsyra med så om du har Exuviance kraftigaste serie som Age reverse eller acne produkterna så tycker jag du låter bli i övrigt skulle jag säga att det går bra att göra den lite då och då med Exuviance. Tack söta du, vad roligt att det uppskattas! Kram annica

  2. Jessica skriver:

    Jag har använt Exuviance i 5,6 månader nu och jag är verkligen nöjd då jag fått mindre finnar och mindre stramande yttorr hy. Dock har jag de kanske senaste 2 månaderna fått mycket vita pormaskar på ena kinden (dock inte den sidan jag sover på, av någon märklig anledning då jag vet att det kan göra att man drabbas av just pormaskar) och även på hakan. Jag använder masken och padsen, så jag peelar huden. Pormaskar syns mest om man drar i huden, men de på kinderna kan man faktiskt känna, att de liksom buktar i huden och de syns faktiskt även med blotta ögat även om man inte ”drar i huden”.

    Vad kan jag göra åt dessa vita pormaskar? För jag antar att jag inte ska klämma dem själv, hur frestande (!!!) det än är. Finns det något produkt eller är det portömmning på salong som gäller? Är det så att min hud inte gillar Exuviance eftersom jag det nu börjar ploppa upp allt fler vita pormaskar på kind och haka..

    • annica skriver:

      Hej Jessica!
      Huden är under konstant påfrestning av olika anledningar. Just nu har klimatet och luftfuktigheten ändrats så du är inte den enda som hör av sig om pormaskar, yttorrhet mm. Jag hade bokat tid på salong för en portömning och sedan fortsatt med de produkter du har. Det kan räcka. Exuviances masker är grymma och många har båda hemma för att ge snabba hemmabehandlingar. Ena dagen kör du Clay mask och 3 dagar senare så kör du Rejuvenating mask.
      kram Annica

  3. Fia skriver:

    Hej igen;-)

    Behöver jag lägga till något fuktserum eller räcker det med dessa produkter från jan marini jag redan har? Yttorr, stram & blank hy + finnar. Haft oil control på dagen men upplever mer stramande med den.
    Morgon: c-cesta face gel+ bioglycolic face wash
    & bioglycolic face créme
    Kväll samma rutin: fast lagt till bioglycolic face lotion.
    Stor kram

  4. Fia skriver:

    PHYTOMER
    HYDRACONTINUE 12H MOISTURIZING FLASH GEL
    ?

    • annica skriver:

      Hej igen Fia,
      Den skulle också funka om de andra tipsen inte funkar för dig. Bäst brukar vara att hålla sig till ett märke dock : )
      kram Annica

  5. Fia skriver:

    Hej! Igen;-)skrivit ett par ggr om min ytorra, blanka hy med finnar. Jag använder jan marini och undrar om jag kan behöva något fuktserum mot yttorrheten/blankheten? På kvällen C-estsa face gel & bioglycolic Face wash sedan bioglycolic face gel & sist transformation créme. På morgonen samma rengöring & efter oil control serum Men känner mig stram av den. Behövs något fukt serum eller har jag optimalt med fukt till mig yttorra feta hy?

    • annica skriver:

      Hej Fia,
      Man kan behöva prova sig fram lite innan man hittar den optimala kombinationen. Jag hade testat att använda Oil Control både morgon och kväll och sedan lägga Transformation Cream. Blir det för mycket för din hud och du blir blank så testa istället Transformation Serum som också kan användas som en creme och då med det vanliga C-esta serumet under. Hängde du med! För att sedan ge huden extra fukt så hade jag sovit med en ren fuktmask 2 ggr/v. Den HÄR! gillas av många.
      kram
      Annica

  6. lotta skriver:

    Hej fina Annica ! Har mkt pigmentfläckar i ansiktet , kör nu med PTR camu camu serum + creme ,serumet är snart slut . Undrar vilket serum du tycker är vassast mot pigment , camu eller de spot ? Tack för en jättebra blogg ! kram

    • annica skriver:

      Hej Lotta,
      Camu camu är ett härligt serum som ger en mer klar hud och mer lyster. För att jobba mer aktivt så hade jag påbörjat behandling med De spot. Det jobbar mer aktivt mot fläckarna helt enkelt. UV-skyddd dagligen oavsett sol eller mulet väder är ett måste men det har du säkert redan koll på.
      kram Annica

  7. Hilde skriver:

    Jättebra intervju som nog utreder en del missförstånd där ute. Jag har till och från läst på om hyaluronsyra då mitt ansikte gillar just den ingrediensen. Jag tycker att jag ser förbättringar men desto mer jag läser ju mer förvirrad blir jag. Det skrivs mycket om att hyaluronsyrans molekyler är för stora för att penetrera huden, men att Sodium Hyaluronate är mindre molekyler och klarar av det.

    Sen diskuterade jag detta med en sköterska som utför fillerbehandlingar, och hon menar på att den hyaluronsyran som finns i hudvårdsprodukter lägger sig som ett lock på huden för att behålla just hudens egen fukt. Vad är det som är rätt här? Jag blir smått tokig när jag inte får rätsida på det, och undrar om jag inbillar mig att huden faktisk mår bättre med hyaluronyra. Hoppas det har en vettig förklaring så jag får frid i själen 😀 Jag vet att jag är smått galen, haha.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Jag förstår din förvirring för många säger olika saker. Jag ger dig ett kort svar här och håll utkik för lite senare i veckan så har jag tagit in vår inhouse kemist Anna-Cari som berättar mer om det på molekyl nivå här på bloggen! Men kort: Hyaluronsyra molekyler varierar i storlek. Så stora molekyler kan inte effektivt gå ner i huden. Men den gör mkt nytta i en creme på hudytan i dessa fall. I en crème ligger den INTE som ett lock utan binder fukt till sig. Den kan kan hålla upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten.
      För att hyaluronsyra ska kunna penetrera huden måste molekylen göras till mikrostorlek ofta har man ämnen som hjälper den att transporteras ner i huden, detta används ofta i tex serum som ska ner djupare än bara på hudytan.. Sodium hyaluronate är ett salt derivat av hyaluronsyra. Men håll utkik i veckan för mer info på kemist nivå:) kram annica

  8. Matea skriver:

    Hej Annica!

    Grym blogg först och främst! Har en fråga, var på en ansiktsbehandling då hudterapeuten såg (med hjälp av en kamera) att jag hade ytfet hy. Jag undrar vilka produkter jag kan använda? Och vilka ingredienser jag ska fokusera på när jag handlar hudkrämer?

    • annica skriver:

      Hej Matea!
      Roligt att du gillar min blogg, ett bra tillhåll om man är hudnörd som jag ; ) Om du lätt blir fet och blank på ytan så skulle jag föreslå oljefria produkter. Sedan är det många andra faktorer kring din hud som avgör exakt vad du ska använda så som ålder, känslighet osv. Gjort vårt hudtest? Gör det om du vill så kan mina hudterapeut kollegor ge dig ett förslag på vad mer exakt som passar dig. Till testet: http://skincity.se/sv/skintest
      kram och lycka till med din hud!
      Annica

  9. Anna skriver:

    Hej fina

    Jag undrar ifall du känner till behandlingen Omorphia?
    är det någon klinik du rekomenderar?

    Tack/Anna

  10. mizue honda skriver:

    Hej !
    Jag undrar om ska ni sälja Nimue på Skincity?

    • annica skriver:

      Hej Mizue honda!
      Ett jättefint märke verkligen. Tyvärr får det inte säljas på nätet så som det ser ut nu så kommer vi inte ha det. Vem vet vad som händer i framtiden : )
      Testa vårt hudtest om du är nyfiken på något annat märke. Det hittar du i så fall HÄR!
      kram Annica

  11. Ann-Charlotte skriver:

    Nämen vilken trevlig överraskning! 🙂 Jättebra intervju som speglar väldigt mkt hur Skincity är unikt bland andra webshopar! Kul! Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte!
      Roligt att du gillar!!! Vi har massa spännande saker som händer i höst så håll utkik jag tror att du kommer gilla dom..
      kram Annica

  12. Therese Isaksson skriver:

    Hej igen Annica!
    Vet att jag skriver på helt fel plats men vet inte var jag kan be om råd så därför blir det här 😉
    Jag undrar om du kan hjälpa mej och rekommendera ett riktigt bra fuktgivande ansiktsvatten till en 41 år ung hud (normal men tunn och torr med lite smårynkor)Gärna ett som man kan spraya på lite under dagen då jag sitter mycket framför dator.
    Tack igen Annica för en jättefin blogg och framför allt en superhärlig web-shop! Man kan ju inte låta bli att handla!!
    Ha en strålande dag!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Therese,
      Tack snälla du för så fina ord, vad glad jag blir! Själv gillar jag Dermalogicas Antioxidant spray, läs mer här! eller deras klassiker som du hittar HÄR!
      Perfekta framför datorn : )

      Hoppas att du också får en strååålande dag!
      kram Annica