För en god sak..

  • | Annica

stockholms stadsmission

Att jobba med skönhet kan i en dels ögon verka ytligt. För mig är det inte det. För mig är det en viktigt del i att må bra. Vi har dock konstant produkter som vi plockar bort ur sortimentet p.g.a. någon liten skada på förpackningen, för att en produkt ersätts av en annan och inte får säljas längre. Testrar som är helt nya i våra testerställ som ska bytas ut för att märket byter ställ och de ”gamla” (som oftast inte är gamla)  inte längre passar. Gåvor som blir över från kampanjer etc, etc etc.

gåva till hemlösa

I år kände jag att jag ville göra något för de som inte har någon att fira jul med och inte har möjlighet att köpa lyxiga produkter eller makeup. Därför tog vi ett helt gäng produkter som vi hade till ”övers” på Skincity och min mamma å pappa hjälpte mig att köra in allt till Stadsmissionen som kommer skänka allt till hemlösa kvinnor på Klaragården i Stockholm.

Well det är inte mat, dryck och kläder som är det viktigaste men kanske kan sätta en liten guldkant på Julen för dessa kvinnor som av en eller annan anledning inte har ett hem att gå till i jul.

ge en gåva till hemlösa

Tycker alla ska se över vad man kan göra som företag eller privatperson för att stötta någon typ av verksamhet som hjälper de som kanske inte har familj, vänner, boende och allt det där julen är så klart speciellt en tung tid för dem. Även ett litet bidrag kan ju göra skillnad. Gör man en människa glad är väl det fantastiskt. …..

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

32 svar till “För en god sak..”

  • (32) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sanna skriver:

    Hejsan
    Om man vill ha råd ang huden av Dig hur hör
    Man då?

    • annica skriver:

      Hej Sanna!

      Jag eller mina duktiga kollegor hjälper dig gärna. Gör ett hudtest på SC så guidar vi dig rätt den vägen. Toppen om du bifogar ett foto. Många undrar om jag tar emot kunder hos oss men tyvärr så har jag inte tiden över för det längre. Önskar ett dygn med 48h : )

      Till testet!

      kram Annica

  2. Emilia skriver:

    Hej Annica!

    Jag kom på en fråga som jag ville ställa till dig.
    Sedan skincity startades, vilken fuktcreme och vilket serum är dina absolut mest använda? (Om du inte vet exakt kan du väl gissa :p )
    Vet inte varför jag blev så nyfiken på det, det bara ploppade upp!

    Kram
    Emilia

    • annica skriver:

      Hej Emilia!

      Det har varierat men de här produkterna är ofta i topp på försäljningen när det kommer till fukt. Transderma M, Skin Smoothing Cream fr Dermalogica, Vespera Serum fr Exuviance och Evening Restorative Cream. Även Sensais fukt Emulsioner är poppis.

      kram Annica

  3. hj skriver:

    Hej!
    Så himla bra initiativ. Blir så glad när jag hör folk som faktiskt tar sig tid att hjälpa sina medmänniskor! 🙂
    Har inte helt otippat en fråga om hudvård. Vad gäller peelingar är ju enzympeeling den skonsammaste varianten. Men vad gäller peelingar för läpparna är ju de flesta mekaniska (och enligt mig inte speciellt bra). Jag undrar ifall jag skulle kunna använda min ansiktspeeling även på läpparna? Det är dermalogicas daily microfoliant som jag brukar använda. Vore väldigt kul att se ett inlägg om läppvård någon gång. 🙂

    • annica skriver:

      Hej hj!

      Oftast har peelingarna till läpparna korn och det för att man effektivt får bort flagor med dessa. Har man inte flagor eller som du vill ha en med bara enzymer så kan jag tipsa om den här. Den är även superskön till ansiktet: http://skincity.se/sv/product/3193/elemis-papaya-enzyme-peel

      Sök på lip och läppar i sökfältet så hittar du lite fler tips : )

      kram Annica

      • hj skriver:

        Okej, kanske får ta och investera i en sådan när ekonomin tillåter. 🙂 Är den andra ok att använda också nu när jag inte har möjlighet att köpa något bättre? Härligt, ska kolla upp de tipsen!

        • annica skriver:

          Hej hj!

          Det fungerar absolut. Huden på läpparna är dock otroligt känslig så överpeela inte huden bara, max en gång i veckan räcker.

          kram Annica

  4. Ann-Charlotte skriver:

    Vilket stort och varmt hjärta du har Annica! Och alla dina kollegor på Skincity oxå! Jag blir enormt glad att höra att ni vill bidra på det sätt just ni kan! Jag hoppas verkligen fler tänker så! Jag har skänkt kläder och lite andra saker som jag kunde avvara. Vitsen är mest att alla helst borde bidra med något litet! Tänk vilken värld vi skulle få då!
    Varmaste hälsningar och stor kram till dig fina Annica!
    Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte!

      Tror att ditt hjärta är ännu större : Det är så kul att du följer bloggen så troget. Kollegorna hälsar!!!!

      kram Annica

  5. caroline skriver:

    Vad fint gjort av dig. Det är det här som skapar julkänslor i en. Att man tänker och känner empati för människor som har det sämre ställt.Tänk om fler kunde vara som er. Tom skönhetsprodukter är en del av ens välbefinnande. Tänker på hur självförtroendet och orken kan försvinna när man känner sig risig och grå. Att få känna sig fräsch och fin är allt för välmående och knuff i ryggen att orka fortsatta vardagen. Tom en vinterkappa för huden är lyx för att slippa känna sig torr och frusen. God jul på dig!

    • annica skriver:

      Hej Caroline,

      Det tar inte många minuter att fundera ut hur man kan hjälpa någon. Det lilla kan vara det stora för någon annan : ) Önskar dig en riktigt GOD JUL med!

      kram Annica

  6. Mona Lindström skriver:

    Mycket bra gjort av er att skänka vidare till de som inte har möjlighet att införskaffa sig utav dessa produkter. Tänk att få möjligheten att få ex smörja in sin hud i någon skön lotion eller kräm. Visar vilken fin människosyn ni har. När julen kommer mår jag alltid lite dåligt över alla stackars människor som av olika skäl inte har någon att dela den med eller att inte få äta sig mätta och kanske få ett paket. Heder till dig, dina föräldrar och din personal.
    Kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona!

      Hoppas verkligen att de kommer till användning men det tror jag : ) Alla kan vi göra något stort eller smått.

      kram Annica

  7. Anna skriver:

    Glömde…skulle även vilja ha tips på en bra punktbehandlare han kan ta till när den där envisa finnen på näsan dyker upp.
    Kram!

  8. Anna skriver:

    Hej!
    Först en eloge för ert fina initiativ! Alla gåvor räknas även om de inte tillhör de mest livsnödvändiga. Bara känslan och vetskapen att andra bryr sig, tror jag betyder enormt mycket för de som är utsatta.
    Har även en fråga: Jag skulle vilja köpa rengöring och ansiktskräm till min son på snart 16 år.Han har ganska normal tonårshud med lite pormaskar och någon enstaka finne då och då (oftast på näsan:)) Skulle inte säga att han har någon större problemhy förutom det som är normalt för åldern. Han har inte fet hud men inte särskilt torr heller förutom på kroppen där han har haft atopiskt eksem. Kan du rekommendera passande produkter till honom?
    Ha en underbar dag!
    Kram/ Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna!

      Tråkigt svar, men skulle du kunna be honom att göra ett hudtest. Eftersom han har eksem på kroppen så behöver jag mer detaljerad info om huden i ansiktet. Paulas Choice som märke skulle jag säga, men jag vågar inte tipsa om en hel rutin i detta läge. Gör ett test idag så får ni ett snabbt svar.

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  9. Sandra skriver:

    Hej Annica,

    Jag har märkt att paletten nude mattes från paulas choice är tillbaka till min förtjustning då jag inte hann beställa en palett innan de tog slut. Har den blivit en del av det ordinarie stortimentet?

    Kram Sandra

    • annica skriver:

      Hej Sandra!

      Den kommer att finnas en tid men inte för alltid. Det är fortfarande en limited edition. Det är helt enkelt först till kvarn som gäller..

      kram Annica

  10. Sofia E skriver:

    Va fint gjort!! De blir säkert jätteglada! För vem tycker inte att det är skönt med en dusch och sen få bli lite fin! Piggar upp vemsomhelst! 🙂 I år har jag också tagit mig i kragen och skänkt några presenter åt dem som inte har det så bra ställt! Alla förtjänar en fin jul!!
    God Jul! Kram Sofia

  11. Frida skriver:

    Vad otroligt fint gjort av er! Jag blir så glad när jag läser detta. Jag jobbar själv med människor med psykosociala problem och utbildar mig samtidigt vidare till behandlingsassistent. Är helt övertygad om att kvinnorna kommer bli överlyckliga för dina gåvor. ALLA förtjänar att få må bra!Det är inte ytligt att ta hand om sig själv.Tvärtom är det viktigt för välbefinnandet och självkänslan. En varm dusch och några lyxiga hudvårdsprodukter är bland det bästa som finns här i livet,det tror jag många kvinnor därute håller med om. Kram/ Frida

    • annica skriver:

      Hej Frida!

      Som du säger så betyder det faktiskt mer än vad man tror. Om man dessutom aldrig har tillgång till det så är det ännu mer värt. Vi tar det som så självklart men så är det inte för alla. Roligt att få ge!

      kram Annica

  12. Matilde skriver:

    Vad fint! Jag tror det betyder otroligt mycket för de att för en gångs skull och för en liten stund få skämma bort sig själva! Och också få känna att de är värda de, och att det INTE är ytligt. God jul! Kram

  13. Mia skriver:

    Verkligt bra idé-att få känna sig fin är också viktigt,så jag är övertygad om att detta kommer att uppskattas! stor kram till dig!

    • annica skriver:

      Hej Mia!

      Hoppas och tror det. Lite creme på en fot kan faktiskt göra underverk om man har torra sprickor etc. Kylan tär som bara den på vår hud.. kul att få ge lite lindring till det.

      kram Annica

  14. Caroline skriver:

    Väldigt fint gjort.. En stjärna i himlen åt dig och alla andra som tänker som du..

    • annica skriver:

      Hej Caroline!

      Alla har vi något som vi som oftast kan undvara. Så bra att det finns så många instanser idag dit man kan ge kläder osv.

      kram Annica

  15. Hildes Closet skriver:

    Vad fin du är <3 Som du skriver är det viktigt att må bra, vad som gör att man mår bra är individuellt. Nu har de som tycker om krämer och makeup i alla fall fått möjligheten. Himla bra initiativ! Kram