MARIA ÅKERBERG 20 år!

  • | Annica

annica forsgren före och efter

Före och efter makeup och hår!

I fredags var jag som  ni vet i Göteborg och firade företaget Maria Åkerbergs 20års dag. Festen var på Clarion Post hotell och 168 gäster närvarade. En riktigt trevlig och rolig fest med uppträdande, god middag samt så presenterade Maria en världsnyhet.

Kan inte berätta så mkt om det då jag inte vet så mycket men det jag kan säga är att det är levande blomceller som kommer användas i Maria Åkerbergs behandlingar. En ny behandling som lanseras i höst. Detta är något Maria arbetat med sen  2011… tror jag det var eller var det kanske 2008.. länge hur som helst! Verkar riktigt spännande och tar detta med stamceller till en ny nivå!

Här kommer lite glimtar från denna fantastiska kväll som jag och min sambo hade äran att få närvara vid.

IMG_9045

Innan makeupen åkte på!

IMG_9048

Lite ögonbryns fix är ett måste.. Jag har int hunnit färga dem på minst 2-3 veckor… så fisbleka var de…. men det fixar man lätt som en plätt med Sensais Eyr brow Pen i Greish brown.

IMG_9055 IMG_9058 IMG_9054

Sådär ja.. nu har sminket börjat komma på plats å håret är plattat.. snart så är det fest!

IMG_9062

Vackert uppduktat vid alla bord!Annica Forsgren

Klar för fest! Jag sminkar mig inte så hårt.. även när det är fest.. lite mer av allt å lite extra glow…mycket fokus på huden.. mer än mycket ögonskugga… det är liksom min melodi;)

IMG_9064

IMG_9068Maria och hennes man Mikael som tillsammans driver företaget i hop och har så gjort i 20 år. Underbara människor.

IMG_9072

Jag å Micke… vid middagsbordet.

IMG_9088Jag, Mikael Åkerberg och min kära Mikael Kjellman.

maria åkerberg 20 år

Bilderna blir suddigare och suddigare.. haha.. Maria Åkerberg och jag 🙂

IMG_9121

Här med Ivan som  jobbar på Maria Åkerberg och bla är deras duktiga makeupartist. Ivan gjorde även ett fenomenalt jobb som konferencier  ( tillsammans med fina Anna) samt bjöd på härlig Tango ala Joyful Escape:). För er som inte vet heter Maria Åkerbergs vårlook Joyful Escape och detta hade Ivan vävt in i sin tango. Mycket snyggt gjort!

IMG_9120

Jag upptäckte att denna väska som var en gåva från Carita tidigare i vår är PERFEKT som necessär. Bästa storleken och jag slapp ha 5 olika necessärer.  Eller jag hade några små necessärer i denna men kunde liksom transportera allt snyggt och samlat i denna. Lööve it.

Kan avslöja för alla er som älskar Maria Åkerbergs ekologiska produkter att det kommer många härliga jubileumserbjudanden ( några finns redan nu) och en såå fin gåva lite längre fram.. håll utkik:)

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

25 svar till “MARIA ÅKERBERG 20 år!”

  • (25) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. May-Britt skriver:

    Hej.
    Det är sant 🙂
    Måste ha en fuktmask
    Använd alltid det en gång i veckan.
    Vilket av de två till Exuviance ger mest fukt?
    vänliga människor som arbetar med dig har maila med mig 🙂 och vi fant ut på att det var rengöringsmedel till Thalion som iriterad min hud.
    Jag har nu köpt och använt den fån Exuviance och nu är hud super igen 🙂
    Kram.

  2. May-Britt skriver:

    Hej.
    Kan jag bruke MÅ blåbär mask som inneholder Mjölksyra tillsammans med Exuviance ?
    Tror jag fick ett mail från någon hos dig om det men kan inte hitta mailen nu.
    Kram

    • annica skriver:

      Hej May-Britt, det kan gå bra att kombinera masken med Exuviance men jag kan inte lova det. Bäst är alltid att inte blanda så mycket om man är känslig i sin hud. kram Annica

  3. Malin skriver:

    Hej Annica!
    Jag läser din blogg, följer dig på insta.och kollar alltid när du är med på ex.tv4 och ger tips. Tack för alla råd och att du alltid svarar!!!
    Har en undran; en vän har köpt en concealer Terry touche veloutee brush som hon lovordar. men hur vet jag vilken av de fyra nyanserna jag ska ha+ Har light i Bareminerals mineralpuder. Blir lätt röd har en reaktiv hy. Känner du till den concealern? är den bra och snäll för hyn?
    tack på förhand!
    Stor kram från Malin K

    • annica skriver:

      Hej Malin, Concealern som du är nyfiken på är SC storfavorit. Ger fukt, fin täckning och ger en lite matt yta utan att lägga sig i linjer. Nr 2 är den vanligaste färgen, passar absolut om du har light i BM. Är man väldigt, väldigt ljus med en rosa underton så väjer man 1:an. Har inte hört att någon reagerat på den, trots allt så är det en produkt som är gjord för att användas kring ögonen. Jag älskar den! kram Annica

  4. Linda skriver:

    Hej Annica!
    Wow, vad snygg du var! Även utan smink 🙂

    Jag har ett stort problem som har förvärrats den senaste veckan. Jag har använt Paulas Choice sedan i höstas. Rengöring och toner i Skinbalancing, serum och nattkräm i Skin Recovery. BHA- syra 1% i gelform, men den har jag knappt rört sedan i januari då min torra och extremt acnebenägna hud blir för uttorkad.

    Jag använder Skinbalancing eftersom det funkade så himla bra i början, alla milier försvann och jag fick mindre problem med att håren under hakan inte fastnade så mycket precis under huden så det blev infekterade små bölder. Det är också därför jag skulle behöva BHA-syran minst 3 ggr/veckan.

    Mina fula ärr efter alla infekterade hårsäckar började äntligen blekna när jag lätt kunde få bort de nya hårstråna. Men nu är syran omöjlig, huden blir bara torr och flagnar, hur mycket jag än smörjer.

    Använder Skin recovery serum och nattkräm varje dag och nu verkar det som min hud inte gillar serumet längre, jag får pormaskar. Ibland använder jag serumet och Resist intensive repair creme. Kan det vara krämen frän Resist som ger mig alltfler milier och vanliga pormaskar?

    Som dagkräm har jag Skin balancing spf 30, men gillar den inte så mycket. Istället har jag använt Resist youth extending daily mattifying fluid med spf 50.

    Den är helt underbar i konsistensen, tunn och funkar perfekt under sminket. Men jag har redan melasma som inte har bleknat på flera år nu, gjorde det i början under vintern.

    Nu har jag inte ätit p-piller för mina hormonproblem sedan i januari och tack vare den nya hudvården från PC så började både acneärr och melasma och resten av huden se riktigt bra ut.

    Men förra veckan satt jag ute i solen i max 60 min med Resistkrämen och då mörknade genast melasmafläckarna.
    🙁
    Jag tror verkligen inte att jag använder för lite kräm. Jag är ju alltid snustorr, trots att jag slutat med BHA och är alltid rädd för att få för dåligt solskydd då Resistkrämen är så tunnflytande. Så jag smörjer in ett ordentligt lager, men blev ändå påverkad av solen?

    Räcker det inte ens med spf 50 för att skydda melasmafläckarna från att bli mörkare?! Jag blev även röd strax under halsen, där jag också hade smörjt in krämen. Solen var inte så stark, det var efter kl 14 och enligt appen Min soltid från ”Strålsäkerhetsmyndigheten” var UV-index 2 el 3. Vet ej om appen är pålitlig, men det brände inte i huden, som det gör om solen är för stark för mig (pga soleksem).

    Använder jag fel kräm? Jag trodde PC var noga med att spf skulle skydda mot både UVA och UVB?

    Jag är så förvirrad nu. Min hy bli bara sämre, men det kan också bero på att gynläkaren vägrar skriva ut de p-piller jag behöver mot pco.

    På våren brukar huden bli mycket mindre torr, men inte i år, jag är fortfarande snustorr och kan inte sminka mig längre, det ser bara hemskt ut med torrflagorna.

    Jag köpte tom ett nytt mineralpuder, den som heter/hette Priori. Jag fick dock välja concealern istället för alla färger var för mörka. Den skulle vara bra mot torr hy och det var utförsäljning då Priori har blivit en del av Elizabeth Arden om jag minns rätt? Men jag har knappt använt den då jag är så torr.
    Jag förstår att det måste vara jättesvårt att hjälpa mig, men jag har knappt råd att köpa Paulas Choice, där går min smärtgräns.

    Jag vet inte vad jag gör för fel? I början testade jag även rengöring och toner från Skin Recovery, men jag blir lika torr med den som Skin balancing, så det var inget svårt val att välja Skin b. istället med alla fördelar.

    Använder Skin Recovery serum 2 ggr/dag innan kräm, men torrheten försvinner aldrig.
    Kan det vara någon produkt från PC som torkar ut min hud? Obs! Använder BHA max 1 gg/ mån så det är inte den. Försöker peela huden med en mild peeling där jag inte ens känner kornen eller bara torka ansiktet med en varm, fuktig handduk efter duschen för att få bort den gamla huden…

    Jag ger snart upp! Har ju inte råd med fler och dyrare produkter nu, men snart måste jag köpa ny dag- och nattkräm. Vad ska jag välja då? Det är tyvärr ingen idé att jag gör ert hudtest igen, jag är ju tillbaka på ruta 1 igen.
    Och som sagt: jag trodde PC skulle bli bra för mig, inte ens parfym i produkterna som kan irritera huden. 🙁

    • annica skriver:

      Hej Linda, Förstår på din beskrivning att det känns tröstlöst. Som du säkert redan vet så är det många faktorer som påverkar huden. Funderar på det du säger med din PCO kan det möjligen vara så att det är någon medicinering i samband med det. Förstås ingenting som du behöver diskutera här utan det kan vi ta via vår vanliga mail om du vill. Tänker bara att det är ovanligt att man använder så många produkter för en torr hud och att huden fortsätter att vara torr. Det kan vara en anledning. Blir du torr av gelen så är Lotion en gång per dag produkten för dig och sedan att du inte peelar med en annan peeling. En hud i obalans och som lätt tappar fukt ska under vissa perioder inte peela alls skulle jag säger. Lotion 1% hade jag valt för att peela med samtidigt ge fukt och på mildaste sättet. Peela inte halsen.

      Tänker att du behöver bygga upp din skyddsbarriär. Även om Skin balancing hjälper mot vissa problem så hade jag låtit den vara och valt enbart Recovery serien som rengöring. Kan mycket väl vara den som sätter hela balansen på din hud-obalansen. Sedan gäller det att inte byta produkter så ofta så länge som du inte känner att de är något som direkt torkar ut. Har du testat Renewal Oil booster från Paula, det kan vara en produkt som hjälper dig att motverka torrhet utan att på något sätt täppa till huden. Har hjälpt mååååånag Skincity-kunder sen den kom. Oljan blir mitt främsta tips, den kan också blandas i cremerna om man vill få extra återfuktning.

      Så börja med mildaste, mildaste rengöring och toner, peela sällan och så oljan.

      kram Annica

      • Linda skriver:

        Hej igen,
        Tack för ditt svar. Jag förstår att jag behöver bygga upp hudens skyddsbarriär, det är därför jag inte använder varken syra el peeling i ansiktet längre. Torkar bara ansiktet direkt efter duschen med en varm, fuktig handduk, försiktigt för att få bort gammal hud som täpper till.

        Jag har ingen medicinering alls mot pco, så hårväxten i ansiktet har exploderat sedan i januari.

        Nya hårstrån fastnar precis under huden VARJE DAG, jag kan snart odla skägg och hårsäckarna blir givetvis inflammerade och fulla med var.
        Och sedan slutar det med ytterligare ett fult ärr/märke som sitter kvar i åratal 🙁

        Skin balancing rengöring och toner är det enda som hjälper till att hålla pormaskarna och fastväxta hårstrån i schack. Alla milier försvann i början, men en del är tillbaka nu.

        Jag testade ju ALLA produkter i Skin recovery-serien i början, det var det första jag köpte från PC.
        Men jag upplevde att rengöringen och tonern gjorde mig lika uttorkad som den serie jag testade som nr 2: skin balancing.

        Den serien hjälpte mig däremot med alla pormaskar och tillsammans med BHA blev min hud äntligen bättre och jag slapp hårstrån som växte och fastnade under huden.

        Jag är alltså jättetorr och fuktfattig i huden, samtidigt som jag är extremt acnebenägen. Om jag väljer fel hudkräm så exploderar ansiktet av pormaskar och finnar.

        Jag kan mycket väl börja med alla produkter i Skin Recovery-serien igen, men då får jag ansiktet fullt av pormaskar och acne.

        Kanske oljan kan hjälpa mot torrheten, men det känns som en ond cirkel att ha för torr hy för BHA, oavsett formula (kommer inte överens med lotionen, jag fick finnar och pormaskar av lotion 1%).
        Klarar inte heller av AHA-syra, det gjorde ont i ansiktet av PCs lägsta koncentration.

        Samtidigt kan jag inte använda för feta krämer utan någon slags peeling/syra eftersom huden reagerar med finnar, milier, vanliga pormaskar och förstorade porer.

        Jag behöver mer fukt, men det tycks alltid följa med fett på köpet el så reagerar min hud på ngt annat och får pormaskar osv ändå. 🙁

        Att ha acne och förstorade porer samtidigt som huden flagnar av torrhet dygnet runt är ingen rolig kombination.

        Jag får väl ge upp hoppet om att se någorlunda normal ut, eftersom jag inte heller får någon medicinsk hjälp för hormonproblemen.

        Det är ju omöjligt för mig att hitta rätt hudvård då jag inte har råd med dyrare än PC, som inte tycks passa mig längre, då jag fortfarande är så torr utan BHA och använder krämer och serum från Skin recovery och Resistserierna.

    • Helen skriver:

      Hej!
      Nu är ju inte jag någon expert men tänkte ändå dela med mig av min erfarenhet. När jag använder skin balancing serumet blev jag yttorr, jag bytte till en mer återfunktande rengöring och bytte ut skin balancing serumet mot ett annat mer återfuktande serum 🙂

      • annica skriver:

        Hej Helen, du har så rätt Skin balansing ”tar” från huden så bara för de som verkligen blir blanka. Härligt att du hittat rätt med ett annat serum. Ibland får man testa runt lite innan rutinen blir perfekt! kram Annica

  5. Kasia skriver:

    Hej Annica och tack för att du delar med dig av dina härliga upplevelser! Maria Åkerberg är mitt absolut favomärke och jag varit mycket nyfiken på hur eventet var. Spännande med jubileumserbjudanden, ser fram emot dessa 🙂

    Varma hälsningar,
    Kasia 🙂

    • annica skriver:

      Hej Kasia, Vad kul att du följer bloggen och eventet var så himla kul. Håll utkik efter jubeleumserbjudandena : ) kram Annica

  6. Sandra skriver:

    Hej Annica!

    Tack för en fantastisk blogg som lärt mig massor om hudvård! Jag undrar hur ofta man vågar färga sina ögonbryn utan att de tar för mycket skada.. Jag tycker att mina blir bleka på 2-3 veckor (använder RefectoCils.

    Mvh
    Sandra

  7. Lina skriver:

    Hej hej!

    Har problem med milier på hakan. De syns enbart då huden spänns men är ofta orsaken till de stängda och ömma finnarna jag får på hakan. Har du tips på hur en kan bli kvitt dem? Använder dagligen exfoliering men verkar inte vara en tillräcklig åtgärd.

    Tack på förhand!

    • annica skriver:

      Hej Lina! Att du har en peeling är toppen men efterföljande vård är om än ännu mer viktig. Funderar också på vilken exfoliering du har. Vissa ska man ha varje dag men din hud kan ha blivit överpeelad. Peelar man för ofta så kan huden tappa sin skyddsmanet och på så sätt komma i obalans. Hos vissa hudar visar det sig med tex milier. Jag skulle därför vilja veta mer om din hud för att ge bästa råd. Vill du så gör ett hudtest, ange att du lätt får milier så kan vi guida dig till en fin rutin:

      http://skincity.se/sv/skintest

      kram Annica

  8. Anna skriver:

    Hej!
    Mina skolbarn använder solkräm och jag har funderat ett tag på detta med rengöring av ansikten. Nu är det ganska lite solkräm men under sommaren kletas det på desto mera. Vad kan de tvätta sig med tycker du?
    Vänligen
    Anna

  9. Victoria skriver:

    Hej Annica! Funderar på att börja använda Maria Å istället för Dermalogica och undrar om det funkar att göra det successivt efterhand som produkterna tar slut? Alltså blanda märkena? Har även Bare minerals foundationpuder och vill prova motsvarande av Maria Å. Använder färgen Light på sommaren och blandar Golden fair med Light på vintern. Vilka färger i Maria Å. sortimentet rekommenderar du då? Tack på förhand 🙂 //Victoria

  10. Mari skriver:

    Hej Annica!
    Vilka härliga bilder!! Och du är ju precis lika fin utan makeup som med!!!
    Jag har frågat dig om concealer innan, men jag måste bara fråga igen, får inte till det… När jag ler eller skrattar så får jag en massa rynkor under ögonen (vi snackar MASSA)…. Så ca 30 min efter att jag lagt på min make up så ligger concealern i rynkorna… Jag har testat Sensei, clarins, glominerals under eye och make up store cover all mix. Sämst blir det med flytande concealer då det varken täcker ordentligt eller sitter där det sitter. Har jag en fast och hård concealer så krackelerar den efter ett tag och ser jätteojämn ut… Jag har försökt att dutta på by terrys setting powder men hur jag är gör så flyttar sig concealern och sen lägger det sig ändå i rynkor.
    Vad göra???
    (Jag använder babor lifting cream som ögonkräm)
    Jättetacksam för svar!!!
    Kram bästa du

    • annica skriver:

      Hej Mari, att undvika helt att det lägger sig i linjer är svårt just kring ögonen. Jag brukar ”dutta till” lite under dagen för att få ytan slät igen och det bara med ett finger eller en concealerborste. Eller så blir det till att testa vidare bland concealers. Den här är härlig tycker jag; http://skincity.se/sv/product/4816/by-terry-terrybly-densiliss-concealer-anti-wrinkle-dark-circle

      kram Annica

      • Emma skriver:

        Det bästa man kan göra med mogen hy som har lite rynkor under ögonen är att med en makeupsvamp dutta in concealern under ögonen. Lägg på vilken concealer som helst faktiskt det är inte den det handlar om, vad det handlar om är att med hjälp av svampen pressa in concealern i huden, med lätta tryck, om och om och om och om igen, du förstår poängen. Inga hårda tag utan lätta tryck tills all concealer pressats in. Sedan låter du det gå några minuter så att den hinner sätta sig, många gör det felet att dom väntar inte 1-3 minuter mellan allt som läggs på och då hinner inte makeupen sätta sig. Vänta som sagt ngn minut och fortsätt sedan med din makeup som vanligt så ska du se att din concealer oavsett märke, kommer att hålla hela dagen lång utan att lägga sig i fina linjer eller rynkor.

        Mvh Emma