Vilken hudtyp har du?

  • | Annica

 

Skärmklipp 2016-01-13 19.20.17
Vilken hudtyp har jag? Kanske en av de vanligaste frågorna till en hudterapeut. Man vill liksom veta vilken hudtyp man har.. det är viktigt.

Inför det nya året så tar ju många tag i sina rutiner och så även hudvårdsrutiner. För att få en hudvårdsrutin som är anpassad till sin hud så måste man som terapeut ta reda på  vilken hudtyp personen man ska hjälpa har. Vill man leta produkter själv så är det också bra att veta. Vet man inte det så är det svårt behandla sin hud rätt. Ni kan läsa mer om respektive hudtyp + lite olika tillstånd i HUDGUIDEN. Det är inte alltid så lätt att man är en hudtyp rakt upp och ner utan hudtypen kombineras ofta också med en rad olika hudtillstånd som kan komma och gå. Men för att börja med grunden..dvs vilken hudtyp man är så ger jag er här kortversionen av de fyra olika hudtyperna som man pratar om.

Blandad hy

Blandad hy är den hudtyp som är absolut vanligast. En bland hy kan vara på flera olika sätt men den består alltid av en kombination av olika hudtyper uppdelat på olika zoner i ansiktet. Det vanligaste är att en bland hy har ett fetare parti/pormaskar på det som man kallar för T-zonen d.v.s. panna, näsa och haka. Huden på kinderna är då oftast normal eller torr.

Fet hy

Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. En fet hy visar sig på ett eller flera av följande sätt; stora vidgade porer, finnar, glansighet, oljig hudyta över hela ansiktet. Både pormaskar och finnar kan förekomma. Pormaskar visar sig som en liten svart prick på hudytan. Det är talg och pigment som har fyllt talgkörtelns gång. Det svarta är alltså inte smuts eller orenheter av något slag som är en vanlig missuppfattning.

Normal hy

Normal hy är inte den vanligaste hudtypen som många tror. Normal hy är mjuk och spänstig, varken för torr eller för fet utan helt enkelt väl balanserad. Den normala huden har en jämn färgton, inga fjälliga områden och inga synliga porer. Normal hy är det som många anser vara den finaste hudtypen att ha då den är problemfri och som askunge hud.

Torr hy

En torr hy har en brist på både fukt och fett. Huden kan vara lite till mycket fjällig och sträv på hudytan och detta är just pga. otillräcklig talgproduktion och en allmänt dålig fuktbalans. Torr hy är finporig, dvs. porerna är mycket små och knappt synliga. En torr hy har aldrig problem med finnar då här finns inget talg överskott utan ett talg underskott.

Skärmklipp 2016-01-13 19.20.44

När du kommit fram till vad du har för hudtyp, om du nu inte går till en hudterapeut och får proffshjälp med detta så kvarstår att ta reda på eventuella hudtillstånd. Det kan vara t.ex., yttorrhet, känslighet, acne, pigmentering etc. Man kan ha alla tillstånd oavsett vilken hudtyp man har. Man kan ha ett eller flera samtidigt och de skiftar och förändras medan hudtypen är lite mer beständig eller den kan förändras men mer över åren.

Skärmklipp 2016-01-13 19.21.14

Vet inte om alla ni känner till det hudtest jag har utvecklat och som vi erbjuder helt GRATIS på Skincity.se?

Det är utformat som när man gör en analys på en salong och vi har så många nöjda kunder som sen start ( 5 år snart) gjort hudtestet och blivit hjälpta med sin hy. (kanske någon som läser detta nu? Ni får gärna er till känna.. så roligt att höra om ni blivit hjälpta och hur och vilka produkter etc.)

Skärmklipp 2016-01-13 19.21.40

Jag tog fram detta test för jag vet att det är så många som itne har råd att gå till en hudterapeut och så många som inte vågar/vill gå till något fysiskt ställe.

Skärmklipp 2016-01-13 19.22.11

Du kan ladda upp en bild på din hud om du vill  för bästa tänkbara rekommendation.

Så har du inte gjort hudtestet och vill ha bra tips på hur du ska behandla din hud med anpassade produkter.. Klicka in och gör det nu. Det är helt gratis och du får svar av mina superduktiga kollegor på Skincity inom 48h (vardagar). Du förbinder dig inte till något.. och var det länge sen du gjorde det.. varför inte göra det igen och se så du har en uppdaterad rutin efter hur din huds behov ser ut nu?!

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

66 svar till “Vilken hudtyp har du?”

  • (66) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna skriver:

    Hej Annica!
    Jag har alltid haft mkt torr hud och har haft svårt att hitta ett passande hudvårdsserie. Har det senaste 1 1/2 året använd dermalogica och använt de produkter jag blivit rek. av hudterapeut. Det torra i huden har blivit mkt bättre. Men. Jag har ganska stora problem med acne framförallt på kinderna mot öronen. Har inte haft spec. mkt acne som tonåring. Nu är jag 37. Jag har ca 30 kg övervikt. Gjorde hundtestet på hemsidan men glömde att klicka i dermalogica och blev rek exuviance. Ska jag byta märke eller ska jag prova några specifika produkter från dermalogica?tack på förhand Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Dermalogica har många bra produkter för att kunna arbeta på en mogen blandhud. Så känner du dig fortfarande nöjd med produkterna men behöver de lilla extra kan det vara en bra början att endast ändra i din hudvårdsrutin. med ett helt nytt märke behöver huden ofta börja om och kan få en försämring innan du ser en förbättring. Så återkom gärna till info@skincity.se med ditt referensnummer så hjälper mina fantastiska kollegor dig med en ny hudvårdsrutin från Dermalogica 🙂 Kram Annica

  2. Jennifer skriver:

    Hej Annica! Vill först tacka för en fantastisk blogg och hudvårdsbutik, en räddare i denna djungel av hudvård! Jag har gjort hudtest hos er och fått bra hjälp, nu senast med produkter från PC men min hud känns fortfarande väldigt ”tilltäppt” så jag kände att jag ville fråga dig om expertråd! Jag har använt mig av syror i omgångar både Excuviance och PC och får mindre blemmor men porerna är fortsatt tilltäppta. Är yttorr och fet omvartannat och min hud mår alltid bäst av snälla rengöringar och rikliga krämer för att hålla yttorrheten i schack, men jag får inte bukt med mina stora porer, svarta och vita pormaskar….
    Bör jag fortsätta med PC och satsa på en starkare BHA (anv gel 2% nu) eller tycker du att jag skall kliva över på Jan Marini?
    Jag är 30 och är trött på tonårshuden nu 🙂
    Dessutom undrar jag om man kan anv en shinestopper ovanpå en rikligare kräm för att minska att makeupen glider av t-zonen efter några timmar?

    Tusen tack på förhand,
    MVH en nöjd kund

    • annica skriver:

      Hej Jennifer, jag älskar nöjda kunder! Glad att du hittat till min butik : )))
      Du kan absolut använda en shinestopper ovan din mer rika creme. PC´s är grym! När det kommer till pormaskar så kommer de alltid att finnas. Finns inget mirakel som tar bort dem helt. Hade gärna sett en bild så om du vill så mailar du den till info@skincity.se Är det mer rikligt så borde vi kunna få kontroll över det. Att välja Liquid nu i vintertid är ej att rekommendera för dig som är fuktfattig. Du kommer bara att bli torr. Möjligen att du alternerar i vår dvs tar Liquid varannan eller var 3:e dag. och sen gel övriga dagar. Har kollegor som får grymma resultat på pormaskar med Clinical Retinol 1%, Transform Serum och 10% weekly peel. Testat dem? kram Annica

      • Jennifer skriver:

        Tusen tack för att du tar dig tid att svara! Fantastisk service 🙂 åh, Retinol har jag aldrig använt så det låter spännande, kanske det är pricken över iet som jag behöver!? Har weekly resurfacing och älskar den effekten, så då fortsätter jag med den och lägger till retinolen och även shinestopper dagtid. Jag kan absolut skicka bild, bra för en själv också stt kunna se vilka resultat man får på huden!
        Tusen tack för hjälpen!!!

  3. Elin skriver:

    Hej!

    Har också gjort ert hudtest och är nöjd över de produkter jag beställde!

    Har problem med tilltäppta porer och yttorrhet och undrar om du tycker att man ska tvätta av ansiktet(smink) innan man går och tränar? Jag brukar träna på eftermiddagen/kvällen och då har jag oftast smink. Tvättar jag mig innan träningen känner jag att jag vill göra det igen på kvällen, vilket resulterar i 3 gånger per dag(morgon, innan träning och efter träning). Tränar också ibland ute och undrar hur nytvättade hud reagerar på det?

    Tack för hjälpen 🙂

    • annica skriver:

      Hej Elin, Jag tycker absolut att du kan tvätta ansiktet före träning. Vissa hudar klarar att ha makeup medan andra upplever att de faktiskt får sämre hud med makeup på. Att tvätta tre gånger per dag fungerar men det är jätteviktigt att du har en skonsam rengöring som bevarar och skyddar din hudyta/skyddsmantel. Välj den mest milda i den serie du använder. Antingen så kör du på den vida samtliga tvättar eller så har du två en mild två gånger per dag och en mer tuff en gång per dag. Lycka till!

      kram Annica

  4. Natasha skriver:

    Tur att hudtestet finns. Trodde att jag hade fet hy/problemhy och jag torkade alltid ut den med uttorkande produkter för finnig hud.
    Aj, så fel jag hade. Med ert test och besök till hudterapeut fick jag reda på att jag hade känslig hy. Många produkter gjorde att jag fick stora finn-utslag i ansiktet och fick ofta stora röda fläckar under ögonen och vid näsvingarna. Fick en rosacealiknande hudåkomma då och då men med hjälp av inga produkter alls och sedan en introduktion av mycket milda produkter så fick jag min hy tillbaka. Nu mår min hy bättre tack vare att jag blev medveten. En stor del av det var ert test. Få fortfarande blämmor osv men oftast pga vad jag stoppar i munnen. Är väldigt känslig på så sätt oxå. Nu slipper jag gå runt och se som en finnig fjortis trots att jag är 30 år. Tack!

  5. tova skriver:

    Hej! Uppskattar att du tar dig tid att svara på en massa frågor trotts att man kan mail skincity och få en analys! 🙂 Men skulle gärna vilja fråga dig ändå trotts de..

    Jag har varit och gjort ansiktsbehandlingar 3 ggr, känner att jag aldrig fått riktigt svar på vad jag har eller hur jag ska göra etc. De säger bara att jag har känslig hy, torr. MEN, jag har atopisk eksem, har även haft rosacea när jag varit hos hudläkaren, dock sa de bara atopisk eksem sist. Men såg den bilden skincity la upp och ALLT precis allt stämde in på vad som irriterar och gör att det blir värre och börja klia etcc i ansiktet, men vet att även atopisk eksem gör att allt klia och det blir värre av en del av de grejor också så väldigt svårt då jag bara kan använda ex kortison då jag inte har några andra smörjor som passar mig.

    Beställde senast MÅ olja gentle och samma balm plus face dream, trodde det var face dream som gjorde att jag blev röd (men bli nästan alltid det på eksemen av nya smörjor) så slutade använda den men beställde sedan hem deras gla och neroil och kände att dem funkade helt ok så det var nog gentle som inte funkade (vilket känns konstigt? ) Men fick tips om barbor neuro serie rich cream något så beställde hem den och få se hur den funkar nu.

    (Ber om ursäkt för min uppsats) men hur rekommendera du att jag sköter min rutin och vilka produkter? Känns som det funkar bättre att inte tvätta det så ofta? Ibland smörjer jag bara över där jag ahr mina eksem, och efter ex en dusch när jag ska smörja mig så bara sugs allt in och blir nästan torr direkt efter..
    (tovawilliamsson@hotmail.com skicka ett mejl om du vill ha lite bilder på hur det kan se ut ibland)

    TACK! och förlåt för detta långa…

    • annica skriver:

      Hej Tova, alltid bra att ta input från alla håll och kanter. Tjejerna är superduktiga på SC och jag håller med dig till 100% att Neuro-serien från Babor är helt rätt val. Eksem och rosacea är knepigt ofta får man pröva sig fram. Att tänka på är att ekologiskt och naturligt kan trigga en eksemhud….men kan också funka.. jag du hör ju att det är individuellt. Börja med Neuro cleanser och creme det är mitt råd till dig. kram och stort lycka till. Vill du så hör du av dig och meddelar hur det går. kram Annica

  6. Sofia skriver:

    Hej Annica! Jag är 22 och har börjat få en rynka i pannan. Är noga med rengöring, återfuktning, exfoliering och mask några gånger i veckan (har börjat med Paula’s Choice-produkter efter hudtest hos er på Skincity). Finns det något jag kan göra för att angripa (den hittills enda) rynkan? Tack på förhand!

  7. Mimmi skriver:

    Hej Annika!
    Har nyligen gjort ett hudtest hos er. Jag fick lite tips om exuviance även fast jag hoppades lite på att det skulle bli något annat haha men kryssade inte in något för jag ville få det ni tycker är passar mig. Efter att ha läst många av dina inlägg så känns det som att jan marini är ett märke som kommer upp ofta på tal. Om du vill och har tid så skulle jag bli jätteglad om du kollar på mitt hudtest och tipsar om det du tror skulle bli bäst för mig, kanske något från jan marini eller något annat märke du tycker om.
    refnr 109886
    hoppas det är okej ❤️ tack på förhand annica! KRAMAR!

  8. Madeleine skriver:

    Hej!
    Finns inte Peter thomas roth cc deep längre? Eller är den bara tillfälligt slut,?
    Kram

  9. Cathrine skriver:

    Hej Annica!

    Jag har en liten fråga. Är så att jag fått väldigt tunn hud i ansiktet efter medicin, vill såklart inte få den ännu tunnare.
    Använder Dermalogica ultracalming cleanser att tvätta mig med på kvällen. Kan den på nått sett tunna ut huden mera? Står ju att den ska vara skonsam, men jag måste fråga dig då jag är lite nojig att förstöra min redan ömtåliga tunna hud mera.
    Tack för en fantastisk nätbutik och toppenbra service. 🙂

    • annica skriver:

      Hej Cathrine! Den rengöring som du har är toppen om din hud är skör. Rengör men på et riktigt milt sätt. Hela Ultracalming serien är toppen så jag hade kompletterat med misten, Ultracalming koncentrate och passande creme. kram och lycka till nu! Annica

  10. Sanna skriver:

    Hej! Vill ha tips till min son på 20 år. Han är supertorr i ansiktet, lite rödfnasig och har lite acne fortfarande. Han är lat 😉 vill inte ha massa krämer och procedurer. Det får inte vara för dyrt( men mamma kan beställa i smyg) Har ni nåt jag kan beställa hem till honom så han får igång sina rutiner nu när han flyttar hemifrån? Tacksam för svar!
    Ps. Tack för snabba leveranser och fina små tester 🙂

  11. Victoria skriver:

    Hej! Välkommen hem från semestern 🙂 Hoppas ni haft det underbart! Har en fråga angående ansikts- peeling. Använt MÅ’S papayapeeling och älskar resultatet och den rena mjuka känslan. Dock är jag mindre förtjust i doften. Har lite torr och känslig hy. Har du nåt annat tips på liknande peeling som verkligen peelar? Har använt Dermalogicas Daily Microfoliant men tycker den är för ”mesig” och inte ger resultat 😉 Använder Dermalogicas produkter i övrigt. Tack på förhand! //Victoria

  12. Kristina skriver:

    Hej Annica! Eftersom jag vet att du håller Jan Marini högt, kan du hjälpa mig? Jag gillade Age intervention Regeneration mask jättemycket men den verkar ha utgått? Vill ha något som är så lika den som möjligt. Lera som inte stelnar typ…:) Har Elemis Herbal mask men den ger inte samma resultat. Har också provat en från Neils yard men den var för kraftfull för mig. Tack på förhand.

  13. Emeli skriver:

    Hej, jag tänkte höra om du har något tips på en bra ansiktskräm som är bra i kallt klimat?

  14. Felicia skriver:

    Hej!
    Vilka är dina bästa tips för att motverka yttorr hud?
    Jag använder produkter från Exuviance, peelar regelbundet (2 ggr/v) och lägger fuktmask efter. Jag har blandhy med lite fetare t-zon men min panna är konstant yttorr och jag förstår inte vad jag gör fel. Börjar fundera på om det finns något man kan ändra via kosten eller liknande? Alla tips är välkomna! 🙂

    • annica skriver:

      Hej Felicia, det finns mycket man kan testa. Börja med att faktiskt minska på peelandet till en gång per vecka. I alla fall nu i vintertid. Peelar man en yttorr hud för ofta så kan det göra den egna skyddsbarriären mer skör. Sedan skulle jag använda Vespera serum morgon och kväll och gärna Gentle rengöringen på morgonen för att inte gå på för mycket på hudytan. Som sista råd så testa att äta Omega 3, att tillföra oljor inifrån är inte dumt för huden : ) kram Annica

  15. Ida skriver:

    Hej Annika!!
    Gillar din blogg super mkt, lär mig så otroligt mycket!!
    Jag har en fråga och hittade inte vart man kunde maila så ställer den här i kommentarsfältet, hoppas det är okej.
    Hur vet man om en produkt tex primer, foundation täpper till porerna? Är det någon speciellt man ska kolla efter ingrediens eller så?
    Tack på förhand! Kram Ida

    • annica skriver:

      Hej Ida, hos mig finns inga primers som täpper till : ) Siliconer har en negativ klang hos vissa att de skulle täppa till men det beror hel och hållet på hur de ser ut molekylärt. De i min butik är oftast ”kantiga” och det bildas därför luckor mellan dessa så huden andas. kram Annica

  16. Erika skriver:

    Jag har gjort hudtestet många gånger och kommer alltid göra det inför ett större köp, annars konsultera jag er direkt på mail eller chatt istället 🙂 Tycker testet är kanon! Min enda anmärkning är nog när man ska välja ålder. Ni borde ha så man kan skriva i sin exakta ålder istället. Jag ligger i spannet 20-29 men eftersom jag är 29 i år och har 2 barn så känns min hud mer som en 30+. Känns lite fel att välja 20-29 då :). Men brukar skriva det under övrigt min exakta ålder. Mvh Erika

    • annica skriver:

      Hej Erika, kul att du tar hjälp av testet. Jättebra att du noterar om det är något du vill lägga till under övriga kommentarer. Som du säger så kan en hud ha olika ålder. Samtidigt så ska man inte binda upp sig allt för mycket vid åldern tycker jag för det är olika när vi åldras. Att lägga med bild är det allra bästa tycker jag och som sagt lägg gärna till en kommentar om det är något som behöver förtydligas.

      Alltid bra att stämma av om något känns oklart via chatt, mail eller tele. Har de bästa hudterapeuterna som kan ge många bra tips och råd.

      kram Annica

  17. Frida G skriver:

    Hej Annica! Tack för en grym blogg och proffsig hjälp!
    Jag har använt PC i snart 2 år men har fortfarande en del akne mitt på kinden och massor av röd-bruna fläckar längst kinderna. Ser ut som jag har rött rough från kindbenet ned mot näsan när jag är avsminkad.!
    Använder moisturizer-boost serien ( rengöring, toner, hudkräm) och BHA 2% och transforming serum, morgon och kväll.
    När jag applicerar transformingserum blir jag ofta röd i huden innan det lägger sig någon halvtimma senare, så ibland hoppar jag över serumet så huden får vila.
    Var 3e-4e dag kommer det nya pormaskar och småfinnar just på det röda rough-området.

    Ska jag använda mig av ännu mildare produkter? Använder jag 10% AHA så får jag små röda utslag direkt morgonen efter.
    Mer fuktgivande produkter ( recovery?) och mildare exfoliering?

    Är 29 år och torr/blandhy med stora porer.
    Tack, och ha en fin dag! <3

    • annica skriver:

      Hej Frida, bra att du trappar ner när du blir röd av serumet. Det gäller att lyssna på huden och lagom är bäst vilket betyder att ibland kan resultat uppnås vid minskad användning. Blir du röd av 10% aha så skulle jag skippa den helt. Hur är det med din makeup, det kan inte vara den som täpper till. Även viktigt att du rengör dina borstar varje vecka så att du inte tillför bakterier till huden den vägen. Testat tillskott av vitamin B5? Det hjälper många med envis acne. INte helt ovanligt att vi kvinnor lider brist på det och att det visar sig på huden.

      Såvida du inte blir röd eller torr av din 2% bha så kan du fortsätta med den. Att lägga masker kan också ge huden en push framåt i rätt riktning. Den här är skonsam och lugnar en hud som får plitor. Verkar avstressande: http://skincity.se/sv/product/3211/elemis-herbal-lavender-repair-mask

      kram Annica

  18. Paula skriver:

    Jag fick faktiskt bättre hjälp via ert hudtest än i fysisk butik, det är något att vara stolt över! Ni är bäst!

    • annica skriver:

      Hej Paula, WOW vad glad jag blir att du tycker så!!! Testet är uppskattat och ger en bra fingervisning. Kul att det hjälpt dig till en mer fin hud. Det är hela tanken att det ska ge resultat, resultat, resultat. kram till dig! Annica

  19. Ammi skriver:

    Hej!

    Jag har en fråga, jag har rätt så bra hy men innan jag ska få mens så får jag finnar… Vet du vad man kan göra förr att slippa få dessa finnar? 🙂

  20. Maria skriver:

    Vad passar till en 14-årig kille som har finnar och pormaskar? Jag skulle vilja ha något snällt till honom.

    Är det här för starkt:

    PAULA’S CHOICE SKIN BALANCING OIL-REDUCING CLEANSER

    PAULA’S CHOICE HYDRALIGHT HEALTHY SKIN REFRESHING TONER

    PAULA’S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA GEL

    PAULA’S CHOICE MOISTURE BOOST HYDRATING TREATMENT CREAM

    • annica skriver:

      Hej Maria, De kan mycket väl passa honom men det om han blir väldigt blank i huden. Blir han inte det kan de torka ut huden och det vill vi undvika. Torkar man ut huden kommer den i obalans och det blir svårt att uppnå resultat. Även viktigt att lägga till en dagcrem med spf. Hydralight day cream här är bra för en blandad hud som kan bli blank. Återkom om du upplever att han inte blir så fet/blank i huden så guidar jag dig vidare. PC är ett bra val absolut! kram Annica

  21. Emelie skriver:

    Hej Annica,

    Jag tänkte kolla med dig om du har någon tips på en bra hälsosam deo nu när man är gravid. Övergick från min fuldeo till La roche posay (aluminium-paraben- och alkoholfria) men jag tycker inte riktigt den håller måttet. Såg att du tidigare nämnt om Maria Åkerbergs saltdeo, kan man använda den när man är gravid?

    Mvh Emelie

    • annica skriver:

      Hej Emelie, grattis : ))))) Kan varmt rekommendera dig Maria Åkerbergs Saltdeo, den i fast form är den jag gillar bäst. kram Annica

  22. Michelle skriver:

    Hej! Vad har du att rekommendera för rakfel eller liknande om man har extremt känslig hud? (Användningsområde ben, intim)

  23. Frida G Svensson skriver:

    jag älskar skincity! köper typ bara hudvård från er! jag har precis blivit affiliate hos er och är så pepp så pepp! nu önskar jag bara att ni tar in följande märken: charlotte tilbury, tata harper och kate sommeville! KRAM!

    • annica skriver:

      Hej Frida, välkommen till min värld!!! Kul att ha dig on board. Ska genast notera dina önskemål om märken. Gillar att bli tipsad : ) kram Annica

  24. Charlotte skriver:

    Hej Annica!

    Jag har en fråga angående olika serum och boosters. Jag är lite nyfiken på olika serum och undrar hur och om man kan kombinera dessa. Transderma M och C, Elizabeth Arden Pro cellular recovery serum och Peter Thomas Roth laser free serum. Jag är 40+ och har en känslig yttorr hud med ytliga blodkärl.
    Med vänlig hälsning Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, Härliga Serum du kikat på. Jag tycker att man kan ha flera serum men det är också viktigt att man använder dem kontinuerligt helst en gång per dag för att de verkligen ska hinna ge effekt. Om man tex tar Laser Free serum som ett exempel så behöver man använda den produkten en till två gånger per dag om man vill påskynda läkning av ärr. Med den hudtyp som du beskriver så hade jag valt två serum och applicerat det ena på morgonen och det andra på kvällen. Förslagsvis Arden Pro på kvällen och C på dagen. Möjligen kan man addera Transderma M de dagar du känner dig extra fuktfattig eller använda det under mask.

      kram Annica

  25. Fatima Brorsson skriver:

    Off topic.
    Har du testat Maria Åkerbergs foundations?
    Fixade hem prover och hon jag fick dem av sa att de var för tjocka för att användas som dom var. Man skulle blanda ut den med sin dagcreme. Färgerna var jättemörka men cold kan nog passa. Maria Åkerbergs produkter brukar lukta så gott men foundationen luktade unken plast.
    Vill så gärna tycka om Maria Åkerbergs foundation då jag älskar hennes hud och kroppsvård.
    Hur använder man foundationen?

    • annica skriver:

      Hej Fatima, Jag tycker att Maria Åkerbergs foundations är jättebra men de har en konsistens som man inte är van vid och därför kan det kännas ”märkligt” första gångerna man applicerar. De är lite tröga och det för att de inte adderar konsistensgivare i sina produkter. Antingen blandar man den med sin dagcreme, man kan ta lite lite bara för att göra den mer smidig. Eller så får man helt enkelt jobba lite mer med den om man väljer att lägga basen direkt. En vanesak. Tycker att den sitter bra och blir fin. Nyanserna blir dessutom ljusare på huden äv vad de först verkar. Massera in ordentligt och de gifter sig med den egna hudtonen. Ett jättebra ekologiskt alternativ.

      kram Annica