Sheet mask

  • | Annica

 

Hej på er!

Någon fler än jag som har upptäckt hur underbart det är med sheet masks? Jag har länge varit ett fan av den typen av masker. Dvs. masker i arkform som ligger engångsförpackade, perfekt färdigdoserade med rätt mängd aktivaingredienser för en behandling. Jag har föredragit denna typ av masker rätt länge, vet inte om det har att göra med att jag arbetat med ett japanskt märke. Japaner och asiater är väldigt pro sheet masks. I Asien har i princip varje märke sheet mask både för ansikte, händer, läppar och jag i princip för alla kroppsdelar om man så vill. Det finns flera märken som bara jobbar med sheet mask.  Några av fördelarna förutom det jag nämnt är att allt ligger tätt slutet inför varje behandling, sheet maskens funktion brukar vara att kapsla in de aktiva ingredienserna för ökad penetration i huden. De är dessutom ypperliga att ta med på resa då man inte behöver ta med en hel tub utan kanske bara en eller två masker. Perfekt är att man kan välja olika också t.ex. en fuktgivande/lugnande och en lyftande. När jag hade salong arbetade jag ofta med sheet masks, då jag tycker att de blir lite mer djupgående behandlingar. Lite som en inpackning för huden!

I Shanghai köpte jag lite roliga typiskt asiatiska masker bara för att jag älskar förpackningarna och för att det är kul att testa. Det blir inga revolutionerande resultat av dessa men sköna och behagliga måste jag säga. Ingrediensmässigt relativt enkla. T.ex. denna Green tea mask från Watsons som är uppfriskande och återfuktande:

Eller denna handmask som bara får stå och pryda mitt badrumsskåp för den är så söt från Bihada Ichizoku.

handmask-asia

Vill man ha riktigt bra grejer så tipsar jag gärna om följande sheet masks:

SK-II Facial Treatment mask som är packad med Pitera (unik ingrediens för japanska SK-II) en fusion av vitaminer, aminosyror, mineraler och organiska syror för att vitalisera och intensivt återfuktar huden.

Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Eye Mask är som en energi drink för dina trötta ögon. En idealisk produkt för dig som vill fejka en 8 timmars sömn! Så säger leverantören och jag håller med. Tog med mig ett sheet till Shanghai och jag intygar, mina puffiga trötta ögonpartier var som borttrollade! I love it!

En favorit är Sensai by Kanebos Lifting Radiance 3D Mask  som fyller ut linjer, boostar och verkligen ger ett minilyft! Perfekt inför festen eller när du vill ge din hy ny vitalitet.

Så ut och shoppa sheet masks nu!

With love,

annica

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.