Fabulous Phytomer

  • | Annica

Så möts vi igen…våra vägar korsas på nytt. Är det inte märkligt hur det är här i livet. Jag upplever ofta hur saker som jag tycker om, människor som har betytt mycket för mig helt plötslig efter flera års anonymitet kommer tillbaka till mig. Det är nog ändå så att allt är förutbestämt och att allt har en mening. Det finns nog en sanning bakom begreppet ”The law of attraction” för er som sett filmen ”The Secret”. Det ligger oxå något i det begrepp som en känd profil i branschen en gång på en kurs lärde mig ”Affirmera mera” …. I förra veckan ringde det på min dörr, det var ett bud, en kartong fylld av produkter som vill skall ha till en plåtning för Skincity´s första sida.Det var ett kärt återseende! I kartongen fanns bl.a. produkter från det marina hudvårds och SPA märket Phytomer från Bretangekusten i Frankrike. Jag öppnade korken på Alguomarine, som är ett ljuvligt avslappnande och slimmande bad och fick en sån riktig nostalgi tripp.

2004 arbetade jag som produktchef för Phytomer i Sverige och hade då förmånen att få grotta ner mig i detta gedigna märke. Phytomer kommer från en stad som heter St. Malo och huvudingredienserna är hämtade i havet utanför Bretangekusten. Man har tagit tillvara på väderfenomenen och naturens samspel när man utvecklat produkterna. Man använder sig bl.a. av alger som vid flod samlar på sig vätska och mineraler och när det är ebb och torka klarar sig utmärkt ändå pga. sin förmåga att kapsla in fukt. Denna geniala funktion har man åter skapat i sina produkter. Jag fick även möjlighet att besöka huvudkontoret, fabriken och laboratoriet där Phytomer utvecklas och tillverkas när jag arbetade för dem. Det var väldigt intressant att se produkterna växa fram, på riktigt. Konceptet är det samma som när jag arbetade med det. Designmässigt har det dock hänt mycket, förpackningarna har fått sig ett rejält ansiktslyft och är verkligen supersnygga. Underbart material att hålla i, nästan lite gummikänsla. Riktigt Schysst! De underbara rengöringsprodukterna är något jag saknat! Perfect Visage Cleansing Milk och Rosée Visage Face Dew är milda och mjuka mot huden, som en sammetslen smekning samtidigt som de rengör riktigt bra! Dessa tre produkter är måsten i badrumsskåpet! Snart hittar du dem på skincity.se! With love, Annica

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Fabulous Phytomer”

  • (9) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Elisabeth siemiencoff skriver:

    Hej eftersom jag är utbildad av phytomer både i sverige och St. Malo. Återkommer jag hela tiden se 80 talet till nu. Var kan jag lättast beställa.

  2. Lotta Roos skriver:

    Hej!
    Var på spa i helgen och för användes phytomer.
    I duscharna fanns både schampoo o balsam med det märket och de kändes så bra för håret, men jag kan inte hitta de produkterna att köpa. Vet du nåt om det?
    Med vänlig hälsning,
    Lotta

  3. […] Vill ni läsa mer om Phytomer så kan ni göra det i ett tidigare inlägg HÄR! […]

  4. Ulrica skriver:

    PHYTOMER är underbart!
    Dofterna, konsistensen,förpackningar,känslan och resultaten.
    Produkterna är riktiga hantverk.Har själv besökt St Malo och sett tillverkningen från skördandet av alger till färdig produkt.
    TESTA får ni se!
    Ulrica