Scrolla för att läsa mer

Foundation fever – Kanebo!

Just nu frossar jag i foundations. Jag lite nya tips till alla er som är sugna på en ny foundation. Sensai by Kanebo har nyligen lanserat en efterföljare till deras Fluid Finish.  Stjärnan heter Fluid Finish Lasting Velvet.  En så otroligt sofistikerad (om man kan kalla en foudation så) produkt som typ inte syns, men finns fast inte känns. Velvet är precis vad den blir på hudytan.

Leverantören skriver själva att sen smälter på hudytan. Jaja tänkte jag, så säger dom alla. Men faktum är att den gör det. Den gifter sig med huden och det blir en väldigt snygg finish. Jag gillade även den ”gamla” Fluid Finish, men denna är hästlängder bättre. Det går inte att jämföra. De ser tillsynes rätt lika ut både i förpackning och i konsistens. Men resultatet på huden blir helt annorlunda. Ingredienserna är extremt utarbetade för att få en perfekt finish. Man har tänkt på allt i denna fondation som jag är rätt övertygad kommer att krossa foundation värden, den är det bästa jag provat. (nu tänker jag flytande foundations och ej mineral foundations som är en annan typ av produkt).

För att få en extra tvist och glow på huden så blandar jag i Illuminating High Definition Moisturiser från Peter Thomas Roth.  Den trollar lite extra med huden, reflekterar ljuset och förvillar ögat så man ser så där extra snygg ut.

Jag har bloggat om den förut, det är en av mina favoriter som får bo kvar i badrumsskåpet trots konstant stort byte av produkter för att hinna testa allt.

Jag applicerar alltid med mina fingertoppar, aldrig med svampar. Jag tycker resultatet blir bäst och jämnast så. Dessutom så värms produkten upp lite innan applicering då och smälter fint på hudytan. Här dutteliduttar jag runt ögonen för att dölja lite smått och gott. Min favorit färg är 203 som passar en medel ljus hy med lite gult i sig.

Ni som följt mig vet att jag även älskar Mineral Veil från bareMinerals. Jag toppar gärna detta med den som avslutande produkt.

Har även satt ihop en liten 3 i topp foundation lista!

Budget: Artdeco Mineral Fluid Foundation 319kr

Perfekt för den som vill använda mineral makeup men föredrar flytande foundation.
Ger en enastående vacker lyster. Fri från konserveringsmedel, talk och parfym – passar även känslig hud

Mellan: Sensai by Kanebo Fluid Finish Lasting Velvet: 439kr

Som mjukaste silke lägger sig denna foundation som en vacker slöja över ansiktet. Den smälter på huden på ett magiskt sätt. Täckningsgrad mellan, passar alla hudtyper. Namnet avslöjar resultatet.

Lyx: bareMinerals Matte SPF Foundation 469kr

En helt matt foundation som dämpar glansiga hudpartier och håller huden snyggt matt. Passar alla hudtyper men är idealisk för normal till fet/blandhud som lätt blir glansig.

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Foundation fever – Kanebo!”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jag har faktiskt både ID’s och ArtDeco’s foundations om du luft fram här, de tillhör mina favoriter med. Jag fingrade på Kanebos föregångare när jag var inne på Kicks för ett tag sedan, den är verkligen BRA! Spännande att de kommer ut med en ny, som dessutom är BÄTTRE!
  Trevlig kväll!

 2. Tanci skriver:

  🙂 håller själv precis att testa den. Jag brukar testa en foundation MINST 3 gånger innan jag vågar ge ett uttalande. Nu är jag på 2 dagen och jag vågar i alla fall viska om att den är OTROLIG! Kraam

 3. Lulillan skriver:

  Jag älskar Sensai:s concealer brush men jag har aldrig testat någon foundation. Just nu har jag fastnat för Lancome när det gäller flytande foundations. Jag använde mycket ID förut men det finns andra mineralfoundations som jag gillar bättre. Även om jag ofta grundar lite med just ID:s matta variant. Tycker den ger en bra grund och mattar ner. Däremot gillar jag lite mer glow i finishen så huden inte ser så “platt” ut. Men det där är ju en smaksak hur man vill att det ska se ut.

 4. Nor skriver:

  Hej Annica,

  jag söker efter illuminating high definition moisturiset från Peter Thomas roth som du har skrivit om här men hittar den inte? Har den utgått och i så fall finns det något annat likvärdigt som du kan rekommendera? Kram

  Nour

 5. Linda skriver:

  Hej! Är så sugen på denna foundation. Vilken färg skulle du rekommendera mig då jag använder färgen Bisque i Jane Iredale pure pressed base.
  Kram:)

 6. Johanna skriver:

  Hej Annica! Vilken nyans tror du skulle passa mig? 🙂 jag har en ganska ljus gul hudton och kan endast ha foundations i enbart gul nyans den för inte gå åt rosa/rött eller orange.
  Kram:)

 7. Sofia skriver:

  Hej Annica!
  Kan man använda denna foundation om man har blandhy med tendens till acne? Jag vill ej ha en foundation som täpper till porerna nämligen.
  Mvh Sofia

Vanligaste frågorna om NeoStrata

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata! Skillnad mellan Neostrata och Exuviance? Dessa två är syskonmärken kan […]

Se hela inlägget »

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »