Scrolla för att läsa mer

Foundation fever – Kanebo!

Just nu frossar jag i foundations. Jag lite nya tips till alla er som är sugna på en ny foundation. Sensai by Kanebo har nyligen lanserat en efterföljare till deras Fluid Finish.  Stjärnan heter Fluid Finish Lasting Velvet.  En så otroligt sofistikerad (om man kan kalla en foudation så) produkt som typ inte syns, men finns fast inte känns. Velvet är precis vad den blir på hudytan.

Leverantören skriver själva att sen smälter på hudytan. Jaja tänkte jag, så säger dom alla. Men faktum är att den gör det. Den gifter sig med huden och det blir en väldigt snygg finish. Jag gillade även den ”gamla” Fluid Finish, men denna är hästlängder bättre. Det går inte att jämföra. De ser tillsynes rätt lika ut både i förpackning och i konsistens. Men resultatet på huden blir helt annorlunda. Ingredienserna är extremt utarbetade för att få en perfekt finish. Man har tänkt på allt i denna fondation som jag är rätt övertygad kommer att krossa foundation värden, den är det bästa jag provat. (nu tänker jag flytande foundations och ej mineral foundations som är en annan typ av produkt).

För att få en extra tvist och glow på huden så blandar jag i Illuminating High Definition Moisturiser från Peter Thomas Roth.  Den trollar lite extra med huden, reflekterar ljuset och förvillar ögat så man ser så där extra snygg ut.

Jag har bloggat om den förut, det är en av mina favoriter som får bo kvar i badrumsskåpet trots konstant stort byte av produkter för att hinna testa allt.

Jag applicerar alltid med mina fingertoppar, aldrig med svampar. Jag tycker resultatet blir bäst och jämnast så. Dessutom så värms produkten upp lite innan applicering då och smälter fint på hudytan. Här dutteliduttar jag runt ögonen för att dölja lite smått och gott. Min favorit färg är 203 som passar en medel ljus hy med lite gult i sig.

Ni som följt mig vet att jag även älskar Mineral Veil från bareMinerals. Jag toppar gärna detta med den som avslutande produkt.

Har även satt ihop en liten 3 i topp foundation lista!

Budget: Artdeco Mineral Fluid Foundation 319kr

Perfekt för den som vill använda mineral makeup men föredrar flytande foundation.
Ger en enastående vacker lyster. Fri från konserveringsmedel, talk och parfym – passar även känslig hud

Mellan: Sensai by Kanebo Fluid Finish Lasting Velvet: 439kr

Som mjukaste silke lägger sig denna foundation som en vacker slöja över ansiktet. Den smälter på huden på ett magiskt sätt. Täckningsgrad mellan, passar alla hudtyper. Namnet avslöjar resultatet.

Lyx: bareMinerals Matte SPF Foundation 469kr

En helt matt foundation som dämpar glansiga hudpartier och håller huden snyggt matt. Passar alla hudtyper men är idealisk för normal till fet/blandhud som lätt blir glansig.

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Foundation fever – Kanebo!”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jag har faktiskt både ID’s och ArtDeco’s foundations om du luft fram här, de tillhör mina favoriter med. Jag fingrade på Kanebos föregångare när jag var inne på Kicks för ett tag sedan, den är verkligen BRA! Spännande att de kommer ut med en ny, som dessutom är BÄTTRE!
  Trevlig kväll!

 2. Tanci skriver:

  🙂 håller själv precis att testa den. Jag brukar testa en foundation MINST 3 gånger innan jag vågar ge ett uttalande. Nu är jag på 2 dagen och jag vågar i alla fall viska om att den är OTROLIG! Kraam

 3. Lulillan skriver:

  Jag älskar Sensai:s concealer brush men jag har aldrig testat någon foundation. Just nu har jag fastnat för Lancome när det gäller flytande foundations. Jag använde mycket ID förut men det finns andra mineralfoundations som jag gillar bättre. Även om jag ofta grundar lite med just ID:s matta variant. Tycker den ger en bra grund och mattar ner. Däremot gillar jag lite mer glow i finishen så huden inte ser så “platt” ut. Men det där är ju en smaksak hur man vill att det ska se ut.

 4. Nor skriver:

  Hej Annica,

  jag söker efter illuminating high definition moisturiset från Peter Thomas roth som du har skrivit om här men hittar den inte? Har den utgått och i så fall finns det något annat likvärdigt som du kan rekommendera? Kram

  Nour

 5. Linda skriver:

  Hej! Är så sugen på denna foundation. Vilken färg skulle du rekommendera mig då jag använder färgen Bisque i Jane Iredale pure pressed base.
  Kram:)

 6. Johanna skriver:

  Hej Annica! Vilken nyans tror du skulle passa mig? 🙂 jag har en ganska ljus gul hudton och kan endast ha foundations i enbart gul nyans den för inte gå åt rosa/rött eller orange.
  Kram:)

 7. Sofia skriver:

  Hej Annica!
  Kan man använda denna foundation om man har blandhy med tendens till acne? Jag vill ej ha en foundation som täpper till porerna nämligen.
  Mvh Sofia

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »