Scrolla för att läsa mer

Foundation fever – Kanebo!

Just nu frossar jag i foundations. Jag lite nya tips till alla er som är sugna på en ny foundation. Sensai by Kanebo har nyligen lanserat en efterföljare till deras Fluid Finish.  Stjärnan heter Fluid Finish Lasting Velvet.  En så otroligt sofistikerad (om man kan kalla en foudation så) produkt som typ inte syns, men finns fast inte känns. Velvet är precis vad den blir på hudytan.

Leverantören skriver själva att sen smälter på hudytan. Jaja tänkte jag, så säger dom alla. Men faktum är att den gör det. Den gifter sig med huden och det blir en väldigt snygg finish. Jag gillade även den ”gamla” Fluid Finish, men denna är hästlängder bättre. Det går inte att jämföra. De ser tillsynes rätt lika ut både i förpackning och i konsistens. Men resultatet på huden blir helt annorlunda. Ingredienserna är extremt utarbetade för att få en perfekt finish. Man har tänkt på allt i denna fondation som jag är rätt övertygad kommer att krossa foundation värden, den är det bästa jag provat. (nu tänker jag flytande foundations och ej mineral foundations som är en annan typ av produkt).

För att få en extra tvist och glow på huden så blandar jag i Illuminating High Definition Moisturiser från Peter Thomas Roth.  Den trollar lite extra med huden, reflekterar ljuset och förvillar ögat så man ser så där extra snygg ut.

Jag har bloggat om den förut, det är en av mina favoriter som får bo kvar i badrumsskåpet trots konstant stort byte av produkter för att hinna testa allt.

Jag applicerar alltid med mina fingertoppar, aldrig med svampar. Jag tycker resultatet blir bäst och jämnast så. Dessutom så värms produkten upp lite innan applicering då och smälter fint på hudytan. Här dutteliduttar jag runt ögonen för att dölja lite smått och gott. Min favorit färg är 203 som passar en medel ljus hy med lite gult i sig.

Ni som följt mig vet att jag även älskar Mineral Veil från bareMinerals. Jag toppar gärna detta med den som avslutande produkt.

Har även satt ihop en liten 3 i topp foundation lista!

Budget: Artdeco Mineral Fluid Foundation 319kr

Perfekt för den som vill använda mineral makeup men föredrar flytande foundation.
Ger en enastående vacker lyster. Fri från konserveringsmedel, talk och parfym – passar även känslig hud

Mellan: Sensai by Kanebo Fluid Finish Lasting Velvet: 439kr

Som mjukaste silke lägger sig denna foundation som en vacker slöja över ansiktet. Den smälter på huden på ett magiskt sätt. Täckningsgrad mellan, passar alla hudtyper. Namnet avslöjar resultatet.

Lyx: bareMinerals Matte SPF Foundation 469kr

En helt matt foundation som dämpar glansiga hudpartier och håller huden snyggt matt. Passar alla hudtyper men är idealisk för normal till fet/blandhud som lätt blir glansig.

With love,

Annica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Foundation fever – Kanebo!”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jag har faktiskt både ID’s och ArtDeco’s foundations om du luft fram här, de tillhör mina favoriter med. Jag fingrade på Kanebos föregångare när jag var inne på Kicks för ett tag sedan, den är verkligen BRA! Spännande att de kommer ut med en ny, som dessutom är BÄTTRE!
  Trevlig kväll!

 2. Tanci skriver:

  🙂 håller själv precis att testa den. Jag brukar testa en foundation MINST 3 gånger innan jag vågar ge ett uttalande. Nu är jag på 2 dagen och jag vågar i alla fall viska om att den är OTROLIG! Kraam

 3. Lulillan skriver:

  Jag älskar Sensai:s concealer brush men jag har aldrig testat någon foundation. Just nu har jag fastnat för Lancome när det gäller flytande foundations. Jag använde mycket ID förut men det finns andra mineralfoundations som jag gillar bättre. Även om jag ofta grundar lite med just ID:s matta variant. Tycker den ger en bra grund och mattar ner. Däremot gillar jag lite mer glow i finishen så huden inte ser så “platt” ut. Men det där är ju en smaksak hur man vill att det ska se ut.

 4. Nor skriver:

  Hej Annica,

  jag söker efter illuminating high definition moisturiset från Peter Thomas roth som du har skrivit om här men hittar den inte? Har den utgått och i så fall finns det något annat likvärdigt som du kan rekommendera? Kram

  Nour

 5. Linda skriver:

  Hej! Är så sugen på denna foundation. Vilken färg skulle du rekommendera mig då jag använder färgen Bisque i Jane Iredale pure pressed base.
  Kram:)

 6. Johanna skriver:

  Hej Annica! Vilken nyans tror du skulle passa mig? 🙂 jag har en ganska ljus gul hudton och kan endast ha foundations i enbart gul nyans den för inte gå åt rosa/rött eller orange.
  Kram:)

 7. Sofia skriver:

  Hej Annica!
  Kan man använda denna foundation om man har blandhy med tendens till acne? Jag vill ej ha en foundation som täpper till porerna nämligen.
  Mvh Sofia

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »

Vinnarna av Paulas nya serie!

Åhhh så roligt att det var så många som vad med och tävlade! Jätteroligt att ni är så sugna på Paulas nya linje, jag har testat produkterna och kan inte annat än att säga att de är grymma! Nu finns även dagcremen, för ni som var sugna på att testa den, tillgänglig på siten HÄR! […]

Se hela inlägget »

Sovmasker-Tid att andas ut

Idag söndagen till ära vill jag tipsa er om riktigt härliga höst masker som verkligen bäddar in huden som i ett tjockt duntäcke . Som jag var inne på i ett tidigare inlägg så är det lätt att huden hamnar i obalans i årstids övergångarna. Vi har haft en lång och härlig sommar och nu […]

Se hela inlägget »