Foundation fever – Kanebo!

  • | Annica

Just nu frossar jag i foundations. Jag lite nya tips till alla er som är sugna på en ny foundation. Sensai by Kanebo har nyligen lanserat en efterföljare till deras Fluid Finish.  Stjärnan heter Fluid Finish Lasting Velvet.  En så otroligt sofistikerad (om man kan kalla en foudation så) produkt som typ inte syns, men finns fast inte känns. Velvet är precis vad den blir på hudytan.

Leverantören skriver själva att sen smälter på hudytan. Jaja tänkte jag, så säger dom alla. Men faktum är att den gör det. Den gifter sig med huden och det blir en väldigt snygg finish. Jag gillade även den ”gamla” Fluid Finish, men denna är hästlängder bättre. Det går inte att jämföra. De ser tillsynes rätt lika ut både i förpackning och i konsistens. Men resultatet på huden blir helt annorlunda. Ingredienserna är extremt utarbetade för att få en perfekt finish. Man har tänkt på allt i denna fondation som jag är rätt övertygad kommer att krossa foundation värden, den är det bästa jag provat. (nu tänker jag flytande foundations och ej mineral foundations som är en annan typ av produkt).

För att få en extra tvist och glow på huden så blandar jag i Illuminating High Definition Moisturiser från Peter Thomas Roth.  Den trollar lite extra med huden, reflekterar ljuset och förvillar ögat så man ser så där extra snygg ut.

Jag har bloggat om den förut, det är en av mina favoriter som får bo kvar i badrumsskåpet trots konstant stort byte av produkter för att hinna testa allt.

Jag applicerar alltid med mina fingertoppar, aldrig med svampar. Jag tycker resultatet blir bäst och jämnast så. Dessutom så värms produkten upp lite innan applicering då och smälter fint på hudytan. Här dutteliduttar jag runt ögonen för att dölja lite smått och gott. Min favorit färg är 203 som passar en medel ljus hy med lite gult i sig.

Ni som följt mig vet att jag även älskar Mineral Veil från bareMinerals. Jag toppar gärna detta med den som avslutande produkt.

Har även satt ihop en liten 3 i topp foundation lista!

Budget: Artdeco Mineral Fluid Foundation 319kr

Perfekt för den som vill använda mineral makeup men föredrar flytande foundation.
Ger en enastående vacker lyster. Fri från konserveringsmedel, talk och parfym – passar även känslig hud

Mellan: Sensai by Kanebo Fluid Finish Lasting Velvet: 439kr

Som mjukaste silke lägger sig denna foundation som en vacker slöja över ansiktet. Den smälter på huden på ett magiskt sätt. Täckningsgrad mellan, passar alla hudtyper. Namnet avslöjar resultatet.

Lyx: bareMinerals Matte SPF Foundation 469kr

En helt matt foundation som dämpar glansiga hudpartier och håller huden snyggt matt. Passar alla hudtyper men är idealisk för normal till fet/blandhud som lätt blir glansig.

With love,

Annica