Ny Design!

  • | Annica

Kaboom! Så var nya designen av bloggen uppe! Vad tycker ni om den? Ge mig feedback… Good and bad! Allt kan ändras och korrigeras men vill veta vad ni tycker? Snyggt, fult, svårläst, lättläst, bättre förr, bättre nu, ta bort, lägg till, muppigt, stilrent.. etc! Några saker är kvar att finjustera, b.l.a. kommer en hudguide att ligga i höger spalten med lite supertips för huden. Samt kategorisera alla inlägg från början…pust… men det blir bra när det blir klart 🙂

Som tack för att ni hjälper mig att göra bloggen bättre så kommer jag belöna en av kommentarerna med en hemlig hudvårdande överraskning!

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 svar till “Ny Design!”

  • (36) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Anna-Karin skriver:

    Jätte fin design. Bra med rubrikerna så man lätt kan navigera och hitta. Det enda som jag skulle vilja ändra på är bakgrundsfärgen, själva färgen är fin och mjuk. Men jag tror att en ton i ljusare eller mörkare i samma nyans skulle göra att din högra översta bild skulle göra sig bättre. Din hudton blir lite grå på den bilden. Medan den övre bilden som är klippt som en cirkel och som har den vita bakgrunden runt omkring sig, så ser din hy mer rosig och fräsch ut. Kan ju vara mina ögon som spelar mig ett spratt men det är de jag ser 😉 Super fin blogg o tack för alla tips!

  2. Lisa skriver:

    Hej Annica, ville bara gratulera dig till vinsten Kosmetic Guld.

  3. Hanna skriver:

    Hej!
    Superfin design! Jättebra med kategorier, lätt att gå tillbaka då om man vill läsa något igen. Kanske även skulle finnas kategorier med alla hudvårdsmärken som du skrivit om och som finns på skincity så kan inläggen som innehåller produkter kategoriseras efter märke.
    Tack för en superbra blogg. Läser den varje dag och lär mig mer och mer 🙂
    Kram

  4. Annie skriver:

    Hej Annica!
    Hoppas du mår bra! Jag ser att du sliter hårt, med bloggen och med att ge god service till oss kunder genom ditt företag. Vilken ork sen, att mitt i allt arbete strukturera om bloggen, för det är inget litet jobb – strongt! =p

    Du vet att jag bara ääälskar att hänga härinne så jag hoppar direkt till feedbacken.

    Positivt:
    – Jag tycker om det högra fältet med kategorier så att jag lätt kan läsa in mig på det jag vill. Du hjälper alltså mig som besökare att navigera & sortera i all information. Kanon!
    – Extra relevant tycker jag att indelningen (länkningen) till hudtyp är. Den tror jag kan bli riktigt användbar för mig som läsare då jag efter att ha gjort skincitys hudtest blivit medveten om vilken typ av hy jag har osv. Att då direkt se att ”jag hade ju torr hy, då ser jag vad som står där först”. Du stöttar mig som besökare i att lära mig mer om vad jag ska tänka på utefter mitt hudtillstånd.
    – Jag tycker om att du valt att behålla den vita bakgrunden, det ger ett rent intryck när jag läser dina inlägg samtidigt som övriga sidan andas harmoni.
    – Ett extra plus för sökfältet, sååå bra placering, så tydligt och explendedo =p

    Tips på eventuella utvecklingsområden:
    • Länkningen till skincity upplever jag kan få en mer framträdande roll, gärna lite högre upp på sidan (jag ser den inte nu eller så hittar jag den bara inte..). Fundera över om du vill ha loggan som en större klickbar ikon som länkar vidare till butiken. Jag tror tom att Skincity loggan skulle platsa utmärkt där du nu har rutan ”följ bloggen på blogovin”. De läsare som vill följa dig där kommer ändå leta upp den infon lätt, sådan info kan vara bra att ha i footern istället. Använd det utrymmet som är precis i blickfånget till något du verkligen tycker förtjänar utrymmet (kanske dina bäst i test tips, länkning till butiken osv).
    • Ett sätt att lyfta sidan ännu mer och skapa den där kreativa och harmoni jag tror du är ute efter är att lägga till ditt eget typsnitt istället för ”standardvalet”. Men se upp, välj ett typsnitt som är lite extra men tillräckligt lättläst, det får inte vara snirkligt utan ditt budskap i det du skriver är såklart viktigast 😉 Personligen älskar jag fina, rena och lyxiga typsnitt, de lyfter mer än man först tror.
    • Sidan har ett väldigt rent och fräscht intryck, det ska du behålla! Sidan innehåller också mkt raka linjer, vad händer layoutmässigt ifall du bryter av med lite ”runda” intryck i exempelvis kategorierna? Tex textboxar med runda hörn, om kategorierna integreras som vågräta sidoflikar till det vita istället för som raka spalter? Det kan bidra till att skapa ännu mer flow och mjukhet till sidan.
    • Vänstra sidan är tom – kan/vill du utnyttja det till något? Exemeplvis att i en rund ruta lägga datumangivelsen? Tänk som en rund knapp där halva knappen ligger på det vita området och resterande halvan går ut över vänstra fältet. Det skulle ge mig som läsare när jag scrollar en tydligare bild över när ett nytt inlägg påbörjas. Något som bryter av. Ofta går det så snabbt att scrolla och då skulle den bli min vägmarkering när jag bara ”slösurfar” på sidan vilket jag ofta gör. Du får in mjukheten och du utnyttjar överblivet utrymme på ett minimalt och diskret sätt.
    • Skincity på Facebook – den tycker jag att du kan fronta mer. Inte för att du inte har trogna läsare men för att få dina kanaler (bloggen + facebook) att samspela med varandra (detta gör dem ju i övrigt). Jag skulle personligen skriva om texten ”Skincity på facebook” till ”Gilla skincity på Facebook” – ju fler gilla, desto större viral spridning. Desto större spridning = mer attention och det vet du om någon vad det innebär i slutänden. Du kan även sätta F-loggan där för att få en igenkänning snabbt. Tycker du att den klassiska loggan inte passar ditt typsnitt på sidan i övrigt så kan du piffa till den så att den matchar och integreras i bloggen som helhet. När jag ändå pratar om spridning till befintliga och potentiella kunder – gör det lätt att rekommendera en artikel du skrivit, precis som jag idag kan rekommendera den på FB. Du kan ha en ikon som symboliserar e-post dvs jag kan mejla sidan direkt till en vän /bekant. Eller varför inte tweeta den. Vem vet.. =)

    Slutligen, inte det mest centrala kanske MEN..vackra vackra Annica. Bilden på dig själv som förut dominerade headern är så underbart fin. Den bör få större utrymme här i det nya gränsssnittet. (förutom att den finns under ”om mig”) Varför? För att den är fin, vacker, fräsch, ger mig en känsla av sundhet och för att jag blir glad bara av att mötas av den när jag först kommer in på sidan. Den tycker jag du ska behålla och ge ännu mer utrymme =)

    Ok Annica, det var det jag kunde komma på. Passar på att önska dig en skön och avkopplande helg. Och hälsa dina kollegor och medarbetare på skincity också, du och dem gör ett kanonjobb!

    // Trippel-KRAM från mig!

    • annica skriver:

      Kära Anna, STOOOORT STOOORT tack för all tid du lagt ner på att ge mig feedback på bloggen! Jag blir alldeles rörd!!! KRAM TILL DIG! Gillar allt du skriver! Tar det till mig och sammanställer allt så ska vi se vad vi kan förverkliga. SUPER bra tips med datum grejen.. den är otydlig nu.. håller med!! STOR KRAM och hoppas du får en helt underbar helg trots KYLAN 😉 Annica

  5. Vivian E skriver:

    Hej!

    Skrev ett långt inlägg och skicka från mobilen.
    Men ser det inte här 🙁

    Orkar inte skriva nytt…Men!

    Du är en alldeles super serviceminded person som svarar på kommentarer, och uppdaterar med snygga bilder, och välskriven text! 6 PLUS!!

  6. Isabelle skriver:

    + Fina och lugna färger (För tankarna till spa och wellness, vilket känns harmoniskt)

    + Överskådligt. Menyerna står uppstaplade på ett snyggt sätt och gör det lätt att hitta kategorier.

    + Sökverktygen högt upp på sidan (istället för långt ner som förekommer på andra bloggar och är mindre praktiskt när man vet att man vill söka efter något.)

    + Klickbar länk till Skincity. Oftast slutar läsandet här med ett klick där 😉

    Förslag på förbättringar.

    1: Mer utrymme för vem du är, eller framför allt bättre marknadsföring av ditt domännamn Hudspecialisten.se

    2: Överlag så känns hemsidan på något sätt lite för ”enkel”. Lite mer fina detaljer (utseendemässiga/effekter) skulle göra att hemsidan känns mer ”ombonad.

    I övrigt en kanonblogg med massa inspirerande läsning som samtidigt ger mig kunskap 🙂
    Tack för det !

  7. Ulrika Wendel skriver:

    Snyggt och stilrent även om ” höger fältet” är för stort . Vore bättre att bredda själva blogtexten…
    Tack Annika för ditt engagemang och att du delar med dig av all din kunskap! Detta är den enda blog som jag personligen läser…

  8. Catrine skriver:

    Riktigt snyggt. Passar när man är inne på mobilen och läser bloggen som jag oftast gör. Snygga färger och lätt att hitta vad man vill läsa om. Bara positivt 🙂 passar på att tacka för inspererande blogg och alla fantastiska hudtips.

  9. annika skriver:

    Jättesnyggt, lättanvänd och lätt navigerad 🙂

  10. LMK skriver:

    Toppen sida du har!
    Nya är riktigt snygg & färgerna harmoniska, precis som jag förväntar mig av en hudterapeut 😉
    Dock håller jag mig till skaran som tycker att Högersidan är på tok för stor. Textdelen på det vita blir för litet & man får skrolla onödigt mycket, samt att dina fina bilder blir mindre 😉

  11. Nina skriver:

    Jätte fint blev det men tyvärr blev bloggtexten svårläst eftersom det vänstra fältet blev så smalt 🙁

    • annica skriver:

      Hej Nina, Det ska åtgärdas, spalten ska bli bredare.. håller helt med! Tack för dina tankar! Kram Annica

      • Annika skriver:

        Jättefint och stilrent! Älskar de rosa rubrikerna och kategorierna till höger, mycket lättare att hitta bland alla inlägg. Skulle dock vilja ha kategorier baserat på märke också men det går ju bra att söka också såklart 🙂

  12. Ulrica skriver:

    Hej Annica!
    Vilket jobb du lagt ner! Gillade den gamla designen och det tar alltid lite tid att vänja sig med något nytt, men spontant känns det stilrent och användarvänligt. Uppdelningen på kategorier är superbra! Gillar även de milda färgerna.

    Det vita området tycker jag är för smalt och högersidan tar upp för stor del. Lägg ”Kategorier” under ”Hudguide” så är det löst 🙂
    Jag skulle också önska lite större typsnitt (gäller det vita området).

    • annica skriver:

      Hej Ulrica, Ja eller hur visst tar det tid att vänja ögat.. Man vill ha en förändring men så kommer förändringen så tycker man det gamla var rätt bra ändå.. 🙂 Så funkar jag iallafall:) Håller med spalten måste bli bredare, det kommer åtgärdas, även större text! Var inne på en spalt men velade fram och tillbaka.. men .. nej det får bli en spalt! Tack för bra kommentarer! 🙂 Kram Annica

  13. Linda skriver:

    Supersnyggt!! men rubrikerna får gärna vara större så man hittar fort när man scrollar:) BTW, Annica, du abar inte hur glad jag är som fick chansen att upptäcka Prioris mineralpuder, Alltså, det är gaaalet bra!!! kommer aldrig mer köra BareMinerals igen då min rosacea reagerade på det, Priori for ever!! Tack!!

    • annica skriver:

      Hej Linda, Tackar! Bra input med rubrikerna…Tack! VAD ROLIGT att höra! Tack själv för att du berättar, underbart när man tipsar om något och det blir bra! Ja, kan inte annat än att hålla med Det är gryyymt! Kram Annica

  14. Sanna skriver:

    Hej Annica!

    Gillar bloggen verkligen, tycker den är bra överlag det enda som jag tänker är att texten om dig skulle kunna vara lite större (lite svårläst på en mindre dator som jag har.

    Fortsätt blogga på du är väldigt inspirerande!

    Mvh
    Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, Tack för din kommentar. Roligt att du gillar den. Håller med Texten måste bli lite större. Jag noterar allt nu och sammanställer så kommer vi göra en uppdatering inom kort! KRAM Annica

    • Mona skriver:

      Hej!

      + Färgvalet. Stilrent. Lugna färger som är behagliga för ögat. Bra att bloggen har den vita bakgrunden som gör den lättläst.
      + Kategorierna till höger är en fantastisk förbättring som gör bloggen ännu mer lättnavigerad.
      – Tycker möjligen att högersidan tar upp en för stor del av skärmen (sitter oftast och läser på iPad). Förstår dock om det är en kompromiss för att få med all information.
      – Saknar den klickbara länken till Skincity – den använde jag ofta när jag läst om något i bloggen och ville kolla det noggrannare med den underbara infon som finns på Skincity.se.
      * Förslag på förbättring som jag inte har någon aning om det är möjligt är att göra även kommentarerna sökbara. Du svarar alltid så korrekt med massa kompleterande info mer än bara själva inlägget i bloggen. Dessutom lämnar många läsare otroligt många bra tips och bidrag. Jag går ofta tillbaka och läser kommentarerna när jag letar något men då måste man komma ihåg vilket inlägg dom var kopplade till. Har dock ingen aning om detta är möjligt eller praktiskt? Kanske skulle man få för många träffar? Kanske skulle dessa träffar delas upp från träffarna i dina blogginlägg?

      Det var allt jag kom på nu – kanske något mer dyker upp när jag tittar in imorgon! 🙂

      Ha en härlig vecka!

      • annica skriver:

        Hej Mona, Stort tack för din utförliga kommentar! Det första minuset är redan åtgärdat 🙂 + att jag lagt till en länk under SKINCITY som heter Skincitys aktuella erbjudanden. Via denna länk kommer du till en samlingsida med skincitys ALLA aktuella erbjudanden. Bra va ;)! Ska kolla upp det om man kan göra kommentarerna sökbara, bra ide! Tack och Kram Annica

  15. karolina skriver:

    Superfint! Ser mer proffesionellt och ”cleant” ut. Vet inte om du ändrat färgerna men tror det? Bakgrundsfärgen påminner om min hudkräm från Matis, första jag tänkte på=)

    • annica skriver:

      Hej Karolina, Jo det e nytt allt 🙂 Ja det gör den kanske haha har jag inte tänkt på men det var ju passande 🙂 Kram Annica

    • Tessan skriver:

      Önskar att jag kunde komma med nån konstruktiv kritik,men kan tyvärr inte det för jag tycker sidan ser jättebra ut,och gillar bakrundsfärgen,den ser mjuk ut.
      Och sidan ser proffesionell ut 🙂

      • annica skriver:

        Hej Tessan, tack tack ! KRAM Annica

      • therese skriver:

        Hittade hit igår å här hittar jag ju ALLT, så himla bra!!
        Yvärr har jag nog inte sett den gamla designen, gillar verkligen denna!

        Ska försöka hitta lite produkter till mitt fejs;-) men vet inte vad, är ju en djungel;-)
        Vad rekomenderar du till en på 32 år, normal till torr å lite känslig?
        Är lite inne på peter thomas eller jan marini..

        • annica skriver:

          Hej Therese! Välkommen till min blogg! Roligt att du har hittat hit. Ja, det är en djungel och det är svårt att hitta de perfekta produkterna för just sin hy. Jag skulle vilja rekommendera dig att göra vårt hudtest på Skincity.se. Då får vi ordentligt underlag för att kunna ge dig en bra rekommendation! Kram Annica

        • Carro skriver:

          Hej! Älskar den nya designen,ser verkligen proffsig ut:D Jättebra med kategorier på allt vilket gör det lätt att hitta! Kan även passa på för svar på mina mail jag skickat,hjälpen är guld värd:) Hittils har jag inget negativt o tycka till om sidan,inte vad jag sett än:)