Scrolla för att läsa mer

Sommarens fuktdusch!

Bästa fuktsprayen!

Herregud jag missade ju häromdagen i inlägget där jag presenterade produkterna jag hade med mig till TV4 att berätta lite mer om världens skönaste fuktspray för ansiktet. Om ni såg Nyhetsmorgon Live på morgonen så kanske ni såg efter inslaget när Tilde de Paula gav sin kollega en rejäl fuktdusch i ansiktet?! Efter inslaget om lyster så pratade jag lite med Tilde som var superintresserad av produkterna jag hade med mig. Jag gav henne Matis ansiktsvatten i sprayform Lime Blossom Lotion (som förövrigt är en favorit till mig med, ni kan läsa mer om det här i ett tidigare inlägg) Tänkte att denna är ju helt perfekt att ha i studion och spraya på med mellan inslagen för att fräscha upp ansiktet och makeupen!

Matis bästa fuktsprayen för ansiktet

Tilde verkade bli så glad så hon visade den direkt i sändning och berättade att detta var ett måste i studion och så vips gav hon sin kollega en dusch över hela ansiktet inklusive ögon och mun:) Han tyckte det var skönt.. dock inte i ögonen och munnen:) Det kan man ju förstå… så stängda ögon och munnar när man duschar:)) Perfekt att ha stående vid datorn och spraya på när man känner sig trött eller torr i ansiktet som man lätt blir när man sitter mkt inne och framför dator t.ex. Jag brukar även köpa en liten refill spray flaska (finns på apotek och kosmetik butiker) och fylla över lite så att man även kan ha en i handväskan!

Ett härligt tips som är lika skönt varma sommardagar för att friska upp som kalla vinter dagar när huden känns torr.

Just denna är även super om man är känslig i huden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 svar till “Sommarens fuktdusch!”

 • (18) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linda skriver:

  Hej!

  En liten fråga, har nyligen börjat använda produkter från JM. Undrar nu om jag kan göra en ansiktsbehandling på en salong där de använder Dermalogica?
  Eller rekommenderar du något annat märke?

  Tack för hjälpen!

  Vänliga Hälsningar
  Linda

 2. Mona skriver:

  Hej du vackra!

  Min önskelista växer ständigt av någon anledning 🙂 Nu funderar jag lite över det här med lyster efter tv inlägget. Har glominerals highlightern och också Glodust – som jag bara älskar! Blev lite sugen på Sensais Silk Brightning Cream som du skrev om. Använder JM, alla stegen, skulle man nu till sommaren när man kanske inte vill sminka massor ha denna som alternativ dagcreme? Eller blanda med sin bb creme? Blir det fint tror du? I så fall kan man de dagar ersätta sin steg fyra creme med denna?

  Funderar oxå om jag måste prova mineral veil som jag inte testat än. Är den fin ovanpå Prioris foundation eller bör man hålla sig till Bareminerals foundations i så fall? Hur är veilen jämfört med Prioris egen finishing touch?

  Ha en fantastisk dag!

  Mona

  • annica skriver:

   Halloj Mona! Vet du.. jag har samma problem… hur kommer detta sig?? Förstår ingenting;)! Ja glodusten har jag skrivit om förut och är även den super bra.. hade med mig den till studion med då det är en av mina favvisar med men hann aldrig visa det:). Det blir jätte snyggt! Den är riktigt fin Silk brihtening. Den innehåller dock bara SP8 så du behöver ju ett solskydd.. men har du BB cream på så är det lugnt! MAO Yes du kan ersätta steg 4 med denna.

   Mineral Veil måste du ha….. Jag har alltid bMs Hydrating Mineral Veil ovanpå Prioris foundation eller Kanebos foundation som oxå är super fin. Jag gillar bM veil bättre även om prioris är bra!

   Stor Kram Annica

   • Mona skriver:

    Tusen tack för svar! Då åkte mineral veil upp ett par placeringar på önskelistan 🙂 Hm då kanske man skulle ha en sån där silk brightning …. Har ett gott öga till Sensai. Använder alltid solskydd, antingen JMs egna som är fantastisk, och ovanpå det Priori foundation. Så jag ska vara skyddad 🙂 Det har jag lärt mig här att man ska inte fuska så jag är numer såååå duktig!

    Stor kram tillbaks, Mona

    • annica skriver:

     Hej Mona, Haha.. härligt att du har en liten lista;) Ja sensai är ett mkt trevligt märke…. Så duktig du ääääär!!! :)))) HÄRLIGT :))) KRAM Annica

 3. Felicia skriver:

  Hej jag behöver akut hjälp med min hud som har gått bananas efter att jag slutat med p-piller. Det har ploppat upp mycket små små plitor i t zonen där jag också blivit ganska mycket fetare än förut. Jag ska gå på studentbal om 3 veckor och behöver få bukt med problemet. Jag vill byta ut min dagliga rengöring så jag gjorde om skincitys hudtest och blev rekommenderad några produkter från dermalogica ultra calming serien. Är intresserad av Peter Thomas Roth aha/bha acne clearing gel som jag har tittat på en del. Vad ska jag göra?

  • annica skriver:

   Hej Felicia, Åhh svårt att svara bara på det rakt upp och ner när jag inte vet mer om din hud. Tyvärr är det ju så med nya produkter att huden kan bli sämre först så jag hade varit försiktig att exprimentera för mkt med nya kraftfulla produkter nu om balen är om 3 veckor. Vet ju inte vad du har idag men se till att du har hudvårdande icke tilltäppande produkter tex Dermalogica som du blev rekommenderad och gör gärna fuktmask 2 gånger i veckan. Tex hydrating mask från dermalogica eller om du är mer känslig ultra calming masken som även den gör fukt. Så du inte stressar huden för mkt nu innan. KRAM Annica

   • Felicia skriver:

    Jag har Maria Åkerberg nu. Ska jag fortsätta med det nu tills vidare? Eller ska jag börja med Dermalogica?

    • annica skriver:

     Hej Felicia, Dumt att byta märke så tätt inpå balen kanske… fortsätt och komplettera upp med fuktmask 3 ggr/vecka tycket jag. Antingen från MÅ eller Dermalogica! Kram Annica

    • Anneli skriver:

     Felicia: Jag har också haft problem med en hud som strejkat vid p-pillerbyte. Mitt tips är nog att vänta med hudvårdsseriebyte ett tag annars vet du inte ifall din hud reagerar mot produkten eller om allt kommer inifrån. Och blir det inte bättre så fundera på att byta p-piller igen, vissa funkar bara inte som man vill.

     Jag fick tillslut stora bölder och var desperat i jakten på hudvård som skulle hjälpa men bytte tillslut tillbaka till samma p-piller som jag hade haft tidigare och då började det bli bättre igen. Summa summarum, ta det lugnt för att huden skall hitta tillbaka till sin balans men komplettera gärna med masken som Annika rekommenderar vilka är jättehärliga.

 4. nathalie skriver:

  Hej igen Annica 🙂

  Jag har en liten fråga, jag är 23 år gammal, har inga direkta hudproblem egentligen men däremot har jag lite porer i pannan som man ser om man tittar rätt nära ( jag ser dem dock på långt håll hehe 😉 ) sedan har jag märkt att ja börjar få små tunna linjer i pannan,syns dock allra mest när jag rynkar pannan , men lite syns dem annars också. Låter kanske lite löjligt men detta stör jag mig på.

  Finns det ngt som man kan göra för att minska detta? eller är det ngt man ska vara extra noga med ?
  Kanske inte lätt för dig att säga eftersom du inte sett min hud ” in real life” ..

  Men är tacksam för alla tips jag kan få 🙂

  • annica skriver:

   Hej Nathalie, För porer och eftersom du inte i övrigt har problem så rekommenderar jag att du kör en peeling ca 3 gånger i veckan. Gärna en enzympeeling som ärskonsam man effektiv tex: Dermalogica Daily Microfoliant, Jan Marini SkinZyme och Cleanzyme. Vad gäller linjerna så tror jag det handlar om yttorrhet. Satsa på ett bra fuktserum under din hudcreme i kombo med att du peelar så tror jag du kommer mjuka upp dessa linjer. Kram Annica

 5. Agneta skriver:

  En liten undran bara Vilken mist hade inbyggd brun-utan-sol? Det var inte Matis va?

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »