Scrolla för att läsa mer

Cocktail Kvällens Makeup

AnnicaMakeup

Jag är inte så mycket för att makea mig hårt. Speciellt inte på sommaren. Jag gillar att makea mig och står gärna 2 timmar eller mer framförspegeln innan en fest och fixar och trixar. Dock vill jag inte resultatet ska ge intrycket av mycket makeup. Den får synas men det ska se sobert elegant ut. Speciellt på sommaren tycker jag.

Vill jag se mer makead ut gör jag eg bara en liten förändring och det är att ge ögat en mer intensiv look. Det gör jag med en penna innanför ögat s nedre frans,

Jag har lovat er att berätta vad jag använde på Cocktail partyt i LA.

Först GRUNDARBETET. Har du inte peelat huden, haft serum, creme och sett till att huden är i god kondition och väl återfuktad kommer inte resultatet bli perfekt. Men det utgår vi från nu att du redan gjort.

Hudvården jag hade med på resan och preppade huden med inför festen i ordningen nedan:

Peeling: Dermalogica Daily Microfoliant

Rengöring: Dermalogica Special Cleansing Gel

Ansiktsvatten: Dermalogica Multi Active Toner

Serum: Transderma C

Serum Ögon: Dermalogica UltraCalming Eye serum

24h creme (ögon och ansikte): Sensai Cellular Performance Emulsion Super Moist (För att minimera packning samsades jag och min sambo om denna som vi båda gillar)

Ansiktsmask: Clarins Hydra Quench Mask
AnnicaSmink

Makeupen för kvällen i den ordning som jag applicerat:

Primer: Clarins Beauty Flash Balm

Foundation: Peter Thomas Roth CC Cream (light) + 1-2 droppar Carita Golden Oil blandas i den. (om du inte vill bli super lystrig så hoppa oljan)

Concealer : gloMinerlas (mellanljus/varm)

Mineral puder: Priori (nr1) Svep ett par drag ovanpå din CC-cream på panna kinder hakaför lite mer utjämning och maximalt snyggt resultat.

Puder: Sensai Total Matte TM03. Denna tar jag och duttar på näsan där jag vill fixera och täcka lite extra. Jag tar aldrig mineralpidret med borste på min näsa tycker det lätt flagnar och blir ojämt utan jag använder alltid detta puder. Perfekt även att ha i väskan för att bättra på sen under kvällen. Bra att dutta på sär du inte vill vara lystrig och blank.

Solpuder: Sensai Bronze Powder  Natural Tan 01Svep ett par 3:or panna kinder haka.

Ögonbrynspenna: Sensai i färgen Graish Brown.

Ögonlocksprimer: bareMinerals Prime Time. Färgen pearl

Basskugga: bareMinerals  skugga The Nick of Times. Här använder jag bara den ljusa över hela locket.

Highlighter: bareMinerals i färgen SOUL. Applicera som higlighter under ögonbrynet och i ögonvrån.

Ögonskugga: Jane Iredale färgen Dark Suede. Jag använder denna ögonskuggsborsre från gloMinerals. Denna skugga masserar jag in i globlinjen.

Mascara Base: Sensai Mascara Base

Mascara: Sensai 38 grader Volymising

Förstärka fransraden: Clarins 3 dot liner. När du applicerat mascaran så tar du denna lilla penna med tre uddar och pressar in mellan fransarna för att skapa illusionen av en fylligare och tätare fransrad. Super smidig.

Rouge: bareMinerals READY i färgen The Secrets Out.

Mineral Veil: bareMinerals Hydrating Mineral Veil

 Läppstift: Clarins Rouge Prodige 122 nude

Gloss: Clarins Instant Light 03 

KLART!

Ja, det är några moment att ta sig igenom..hehe..men det är ju roligt att fixa och trixa med detta:)

Lycka till!

11 annica forsgren skincity.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 svar till “Cocktail Kvällens Makeup”

 • (21) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Hilde skriver:

  Oj, jag gör nästan allt det där varje dag 😀 Dock kör jag inte så mycket ögonskugga på vardagar. Nu blev jag nyfiken på Clarins 3 dot liner, tror jag måste testa den. Clarins Beauty Flash Balm + PTR CC cream är helt klart sant.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Härligt …ja med faktiskt.. nästa iallalfall.. sen till fest bara mer av förgrena och vardags lite mindre. 3 dot är en smart uppfinning!! Att ingen komit på den innan. Lättare än att dutta i med en penna. Kram annica

 2. Jenn skriver:

  Superfint! Jag är lite nyfiken på vad du anser om Caroline Hirons åsikter om hudvård? Hon är ju hud-guden i England. Kram

  • annica skriver:

   Hej Jenn, Finn så många skincare gurus i england och känner till Caroline men inte tillräckligt för att ta ställning till hennes åsikter gernerellt. Jag passar;) Kam Annica

 3. Bea skriver:

  Så roligt att detta inlägg kom!! Mycket nya godbitar, tips och inspiration 🙂 Såklart så kommer det lite efterföljande frågor på det här!!

  Jag tänkte köpa en primer men kan inte riktigt bestämma mig över vilken jag vill ha, velar mellan tre stycken: Clarins Beauty flash balm, Clarins instans light complexion perfector och bare minerals prime time orginal/brightening?
  Vill ha en som ger lyster och gärna lite fukt också. Jag använder Clarins HydraQuench ansiktsprodukter och bare minerals smink men tänkte även köpa PTR CC-creme. Har normal till torr, lite känslig hy (är 21 år).

  Sen är jag väldigt sugen på Dermalogica Daily Microfoliant efter att ha hört mycket bra om den. Funkar den bra ihop med Clarins produkter? Man ska ju inte hålla på att blanda märken men använder Clarins i allt annat.

  Transderma C har jag varit sugen på länge också. Passar den för mig som är 21år??

  Blev en del frågor men finns så många godbitar som jag är sugen på att köpa!!

  Kram från Bea!

  • annica skriver:

   Hej Bea,Kul att du tyckte det;) Svar på frågan om primer: Clarins Beauty Flash balm tycker jag då.
   Ja du kan köra microfoliant med Clarins! Du kommer gilla den:) Alla gör det:)
   Japp Transderma C är perfekt även för en ung hud i förebyggande syfte. LYCKA TILL Annica

  • Bea skriver:

   Kom på en annan fråga också angående Clarins HydraQuench mask som jag såg att du också använde. Jag har den också och tycker huden blir återfuktad och mjuk efteråt men den torkar alltid in på mig väldigt snabbt och då har jag ändå haft dubbla pump av HydraQuench serumet under. Varför gör den det? Borde jag ta ännu mera creme i ansiktet?? tycker jag tar rätt så mycket! de senaste gångerna har jag bara låtit den vara och torka in! Blir ingen fet hinna eller något och det känns bra 🙂

   • annica skriver:

    Hej igen Bea, Är man väldigt yttorr så kan man uppleva att masken liksom äts upp under tiden den är på huden. Det är bara ett tecken på att din hud törstar och verkligen behöver den så det är inget konstigt. Istället för att bara ta mer när du gör den. Gör den som en kur för att mätta huden lite. Tex 1 gång om dagen i 5 dagar och därefter 2 gånger i veckan. kram Annica

 4. Rebecca skriver:

  Jag hoppas du kan hjälpa mig. Jag har “råkat” vaxa överläppen “a bit too much” och nu helt mörbultad ut, inte alls bra, två ärr har jag fått och den ena är som en sårskorpa, båda är väldigt torra. Any ideas som kan hjälpa mig att på snabbaste sätta få bort detta, och hjälpa huden på traven att reparera sig.

  Varma,

  • annica skriver:

   Hej Rebecca, Oj Testa Maria Åkerbergs Aloevera eller Decleors Prolagene Gel. Lägg ett tjocktlager som en mask 1-2 gånger om dagen! Lycka till! Annica

 5. Natta skriver:

  Å va fin du är! Roligt att läsa vad du använder och man får inspiration. Vad tycker du man ska använda för primer? Jag som är 26. Dermalogicas tycker jag ger så otroligt fint resultat men den är ju för mogen hy. Vad tror du kan passa? Älskar när du bloggar vad hade man gjort utan dig=) Kram

  • annica skriver:

   Hej Natta, Tack söta du..hehe… roligt att du känner så…härligt då fortsätter jag blogga ett tag till då 😉 Tycker dock även en yngre hud kan ha Dermalogicas primer. Det är ju en extremt ytlig produkt och kommer inte jobba på djupet i huden så gillar du den, köp den! KRAM Annica

 6. malin skriver:

  Peter Thomas Roth CC Cream är ju beskrivet att passa ‘alla hudtyper’ men är samtidigt anti-age, kanske inte passar känslig/reaktiv hy då?
  Vill inte ha så “tung Foundation” och har funderat på glominerals liquid också men är så osäker på nyans där. Brukar ha mineralpuder under sommaren men trivs bättre med något flytande mot höst-vinter 🙂
  Jättebra och inspirerande inlägg! och blogg i övrigt såklart!!

  • annica skriver:

   Hej Malin, Har sett många olika hudtyper nu som provat den och måste säga att alla är nöjda. Den funkar faktiskt utmärkt på en känslighud med. Testa den, den är så härlig,och som jag gör ibland några svep med mineralpuder ovanpå är topp! Kram Annica

 7. Cassie skriver:

  Hej!
  Jag använder exuviance serie men deras serum verkar bara vara för mogen hy. Är 20 år och skulle vilja ha ett bra serum men är helt lost då det finns så många olika. Jag har väldigt fet hy/acne. Skulle uppskatta ett tips!

  • annica skriver:

   Hej cassie, texterna är tyvärr lite missvisande på exuviance just i det hänseendet. Vespern serumet passar utmärkt även för en ung hud. Ger mkt antioxidanter och fukt vilket en ung hy behöver! Lycka till! Annica

 8. Lotta skriver:

  Hej!
  Har gjort Skincity hudtest och använder de produkter som rekommenderades. Känner att jag även skulle vilja gå till en hudterapeut. Bor i Göteborg har du någon bra att rekommendera?
  Med vänlig hälsning, Lotta

 9. linda skriver:

  hej ! Hur har du lyckats få så glansig och fin hud ( i pannan tex ) ?
  Hur jag än sminkar mig får jag inte den där glansen som du har och som är så snyggt!

  MVH

  • annica skriver:

   Hej linda, finns inga genvägar..;) Noggrann med min hud alltid och jag gillar ju transderma M so mverkligen boostar upp innan man gör makeup kram annica

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »