Ekologisk hudvård – Neals Yard Remedies

  • | Annica

Neals Yard, london, skincity.se

För ett par år sedan när jag var i London så upptäckte jag en liten oas. En plats mitt i London som inte var lik någon annan. Platsen hette Neals Yard.

blue bottles

Det var ingen slump att jag hamnade just där. Jag hade läst en hel del om ett engelskt familjeägt företag som tillverkat ekologiska produkter och gjort det i över 30 år. Märket utmärkte sig tydligt från mängden med de blå lite medicinska glasflaskorna och den familjära approachen. Förutom att flaskorna/burkarna är väldigt vackra att se på så har de en väl genomtänkt funktion. Nämligen att konservera produkterna.

 

Neals Yard Remedies, COvent Garden , skincity

Hursomhelst, efter mycket läsande och suktande om märket på nätet så beslöt jag mig för att besöka deras flagship butik i London som ligger i Neals Yard i Covent Garden och som även är deras första butik. Alltså den känsla som sköljer över mig när jag tar stegen in på denna lilla gränd är helt magisk. Det är som London möter Karibien. En liten gränd med miljoner färger härliga små ekologiska restauranger och coola butiker.

herbs, örter, ekologisk hudvård

Jag går in i Neals Yard Remedies butiken och vill bara dö…….av lycka. Alltså det är som ett ”Apotek” fast i professionell hudvårdstappning, ekologiska kosttillskott, torkade örter, ekologiska teer, doftstickor, tjocka lexikon med allt om örter och växter och GAAAAAAHHHA jag blir helt upprymd av känslan i butiken. Den dagen bestämde jag mig för att Neals Yard ska bli att av våra märken i vår Skincity-familj.

Som sagt det var ett par år sen, ibland tar det tid att få det man vill ha men nu äntligen för någon vecka sen så lanserade vi märket, väntan har varit lång men den som väntar på något gott. Vill ni läsa mer om konceptet Neals Yard, historia, värdegrunder, certifieringar etc. gör det under ”Läs mer om Neals Yard”

 

Lite kort om serierna för ansiktet…

Palmarosa för blandad och fet hud

Återfuktar torra områden och samtidigt balanserar hudens talgutsöndring och fetapartier. Palmarosa och ört cleavers renar och ger huden en jämn matt ton. Ringblomma, mahonia och citron har alla anti-inflammatoriska egenskaper som återställer irriterad hud.

Rose för normal/torr och känslig hud

Innehåller Damascenerros från bergen i Iran. Rosen som ingrediens är både lugnande och anti-inflammatorisk på huden. Kombinerat med geranium, aloe vera har de en magisk effekt på huden. Neal´s Yards Ros serie är en av Kate Moss stora favoriterJ

Starflower – Känslig hud

Neals Yards Starflowers odlas högt upp i Mount Kenya området av ett kooperativ bestående av mer än 250 bönder i olika små gårdar. Många av produkterna i Starflower innehåller även bl.a. lugnande gurkört kombinerat med aloe vera, skyddande alpblomma och lugnande lakrits.

Orange Flower för torr till mycket torr- och mogenhy

Varje Neroli (pomerans) blomma plockas för hand, det behövs 800 kilo blommor för att erhålla ett kilo Neroliolja. Serien är utmärkt för att bekämpar torr, fettfattig hud. Serien förebygger även tecken på åldrande. Havtornsbär och granatäppleoljorna är rika på fettsyror och antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.

Frankincense för torr och mogen eller förtida åldrad hud

En skyddande mjukgörande serie med starka anti-age egenskaper. Ekologisk frankincense från Kenya samt myrra och gotukola stimulerar hudens mikrocirkulation, läker och återställer. Andra aktiva ingredienser i serien är marina alger (rika på antioxidanter), baobab kärneolja (rik på E-vitamin och omega oljor), gurkmeja (uppljusande och full med antioxidanter) m.m. Neal’s Yard Remedies kallas ofta för ’house of frankincense’ pga. av dess väldigt stora urval av produkter med denna anrika ingrediens. Frankincense är en högaktad ingrediens och har varit det i över 2000 år för sina otroliga hudförbättrande egenskaper. Fuktcremen i serien är den produkt som säljer mest i hela serien!

Här får ni lite häääärliga handplockade Neals Yard tips…

Torrhud, torris, balm, ekologisk hudvård

Tips för megatorrisen!

Två magiska balmer en för ansikte och en för kropp för den som är (eller blir nu till vintern) så där riktigt snustorr… Ni vet när man känner sig som en finncrisp i på ansikte och kropp. Lösningen är Wild Rose Beauty Balm och Orange & Geranium Body Butter.

 

I liter

dusch gele, shower gel

Så härligt med stooora förpackningar. Jag ser lite galen ut, förkyld och eländig;)

Tips för hela familjen till duschen!

Jag bara älskar att de har 1liters förpackningar av produkter att ha i duschen. Att de är ekologiska och passar la grande familia är också suveränt. Min personliga favvo är Citron Hand Wash som självklart passar lika bra till hela kroppen. Jag har den som 1 liter body wash i duschen och den lilla förpackningen på handfatet just nu.

 

nattbehandling, askungebehandling, sovgott, sömnproblem

Tips för att en askunge natt!

Beauty Sleep Concentrate och Beauty Sleep Body Balm är två nattprodukter som passar alla hudtyper.

Produkterna innehåller en blandning av aroma-terupeutiska eteriska oljor som lugnar sinnet och förbättrar sömnkvaliten! NiceJ! Concentratet absorberas lätt som en plätt in i huden och är vetenskapligt utvecklad för att stödja hudens naturliga föryngring nattetid. Låt huden och sinnet vakna utvilat!

 

Antiage ansiktsmak, plumping

Tips på plumpande anti-age ansiktsmask!

En mask som ger lyft, spänst åt torr hy. En blandning av potenta naturliga ingredienser som föryngrande frankincense, ultra återfuktande hyaluronsyra, uppstramande havsalger och en utjämnande kollagen-stimulerande tri-peptid. Me like! Hjälp mot torrhet och en antiage puff till huden behövs denna årstid (och ålder;).

 

mamma, baby, baby&mama, present, gift, newborn

Finaste presenten till blivande mamman/bebisen!

Alltså mamma, baby och mamma & baby kiteten från Neals Yard är de finaste jag sett. Den perfekta presenten som man inte kan bli annat än överlycklig för!

 

aromaterapi, neal yard

Tips för energi till knoppen!

De små aromaoljorna sprider ljuvlig doft och stämning till rummet. Välj efter humör! Jag gillar Vitality som hjälper till att boosta när energinivåerna är låga. Energigivande ingefära och kryddnejlika hjälper systemet att återhämtas. Härligt uppiggande. Kan användas på fler olika sätt, i ånga, värmelampa, massage. Läs mer HÄR.

Jaha… då hoppas att jag inte tråkat ut er med min lilla avhandling utan inspirerat er att kolla in detta gedigna fina och ärliga märke som jag e så stolt över att ha i min butik! Sist några bilder från kursen:)

Å och E

Åsa och Emelie från Skincity!

Anna

Anna från Skincity läser på om Bee Lovely serien och funderar på att skaffa bikupa hemma:)!

kurs neals yard, skincity, skin therapists

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Ekologisk hudvård – Neals Yard Remedies”

  • (24) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Nina skriver:

    Åh!! Neils Yard verkar fantastiskt. Önskar jag hade sett ditt inlägg innan jag åkte till London. Hade varit jättekul att kolla in affären live. Ska beställa lite från deras serie med rosor. Tack för ett underbart inlägg.

  2. lollo skriver:

    Kan du inte skriva om produkter för gravida och tips??!!:)

    kramar

  3. Lovisa skriver:

    Hej!
    Skulle verkligen behöva lite guiding vad det gäller hudvårdsrutinen. skriver även i kommentarsfältet då jag vill ha hjälp med lite olika produkter. Känner också att det är lite svårt att beskriva min hud så blir lättare här. Jag har använt både sensai & MD formulations men kan nog inte säga att det gjort jättemycket även om Sensais produkter är helt underbara! Använder PTRs mattifying gel, sulfur mask & punktbehandlare. Tycker att PTR gelen mattar ner när man lägger på den och gör skillnad under dagen men är fortfarande blank i hela ansikte & oljig i T-zonen. Sulfur mask vet jag inte riktigt men använder den Max 10 min för tycker att jag kan bli ännu blankare dagen efter jag använt även om jag bara har på den 5 min så det kan ju vara att den kan vara för stark för mig.
    Men till min huds tillstånd, jag skulle väl säga att jag har blandhy(med normal hud på kinderna isåfall) eller fet hy sedan vet jag inte om jag har känslig i hyn för har aldrig reagerat jättemycket på andra billiga märken heller även om jag fick en väldig försämring när jag använda formula 10.0.6 ett tag. Har blivit lite torr på vissa ställen nu det senaste vilket säkerligen beror på att det börjar bli kallt. Fick även små små i princip hudfärgade knottror lite över halsen & käkbenen för ett tag sedan men det har aldrig hänt förr & gick över ganska fort. Just nu använder jag Sensai mud soap & Silk emulsion light ihop med PTR produkterna då. Har fått lite sämre hy på senaste vilket jag inte kan skylla på produkterna tycker jag då jag använt dom ganska länge. Har fått svarta pormaskar på näsan vilket jag aldrig haft förut,har sånna små små knottror på och runt näsan och även på hakan nu + 1-3 ”riktiga” finnar tillsammans med denna hemska blanka & oljiga hyn som jag verkligen skulle vilja bli av med!! Det som jag har kollat på nu då är Maria Åkerberg vilket jag tycker verkar vara intressant efter som det bara är naturliga ingredienser som är då lite annorlunda från anda märken och priset är ju även så bra! Är bara 14 år & tycker allt med produkter är väldigt kul & är väldigt intresserad av att få min hy att se så bra ut som möjligt även om inga produkter kan trolla. Men känner att t.ex. Sensai blir för dyrt då man ska ha pengar över till annat också 😉 Sensai har ju inte heller utövat mirakel på mig, tror sensai passar bättre på äldre kvinnor eller de med normal/ torr hy. Tycker du att Maria Åkerberg kan göra något för mig? Vilka produkter ifrån MÅ passar mig bäst då? Eller vilket annat märke om man tänker bort priset isåfall?

    Om jag då tänker bort ”grunden” av hudvårdsrutinen så är det lite andra problem också. På bilden kan man se mina fräknar & dess färg vilket jag har i princip hela ansiktet bara att de syns olika mycket. Vill inte basera hela min rutin på pigmenteringen/fräknarna men vill verkligen se om det finns något serum eller mask som kan förbättra/ reducera det lite åtminstonde. Har även fått ärr/märken från tidigare finnar, så området är helt platt & det finns ingen finne där men det är ändå ett ganska tydligt blå/lila/rött märke kvar. Finns det någon mirakel produkt mot dessa hemska saker?? Man vill ju gärna kunna lämna de gamla finnarna bakom sig 😉 Sedan har vi ögonen, är ganska mörk under ögonen, har en ganska tydlig ”rynka” under ögat & har som små prickar längst in. Kan även bli lite torr, eller kan iallafall inte använda t.ex. Glo under Eye concealer då det funkar utan att bli lite fnasigt trots primer & kräm. Är inte särskilt puffig under ögonen dock.
    Dessa andra saker behöver inte komma från samma märke som grundrutinen.

    Detta blev en väldigt lång text men hoppas att du kan ta dig an den någon gång även om jag förstår att det kan ta lite tid innan du svarar. Så himla bra att du alltid svarar på kommentarer osv. Tack så mycket!

    Kram

  4. f skriver:

    hej annica! jag har använt matis vitaminic cream sen i början av året efter att ha blivit rekommenderad den av er på skincity. älskar den! eftersom den är så ”lätt” i konsistensen passar den perfekt för min hy som inte klarar av för feta cremer då jag lätt får finnar då. är väldigt intresserad av hudvård och älskar allt som har med det att göra, men trots det vet jag fortfarande inte riktigt vilken hudtyp jag har. jag TROR att jag har någon sorts blandhy då min hy kan kännas lite fet ibland och jag lätt får någon enstaka finne/innebrännare om jag t ex äter för mycket choklad. dock vet jag att jag är väldigt yttorr, och jag vet att jag skulle behöva komplettera med en riktig fuktbomb till serum i min hudvårdsrutin men då jag som de flesta andra 18-åringar lever på studiebidraget känner jag att jag inte vill lägga nästan 1000 spänn på ett serum som varar i några månader. på sommaren tycker jag min rutin funkar utmärkt (använder som sagt matis vitaminic cream + rengöring och multi-active toner från dermalogica samt kompletterar med scrub och fuktmask från matis ca 2 ggr i veckan), men nu när det börjar bli kallare behöver min hy ännu mer fukt. vet inte riktigt var jag vill komma med det här haha, vet ju egentligen att ett fuktgivande serum är svaret på mitt ”problem”. jag tycker bara att de serum ni säljer på skincity är så fruktansvärt dyra! tvekar absolut inte på att de inte skulle vara värda pengarna, men som sagt så känner jag inte att jag i dagsläget har råd att lägga SÅ mycket pengar på hudvård. jo, nu vet jag var jag vill komma! jag älskar the body shop’s kroppsprodukter, älskar deras bodybutter, handcremer och lip-butter. har dock aldrig testat deras produkter för ansiktet, men har sett att de har ett så kallat ”vitamin e moisture serum” som ska vara extra fuktighetsbevarande och som dessutom bara ligger runt 200 spänn. så jag undrar vad du vet om deras produkter? har deras ansiktsprodukter gott rykte i hudvårdsbranschen? tycker du det är värt att testa eller bara waste of money? är även lite sugen på att testa deras bb-cream! använder annars bareminerals som jag älskar, men du vet, ibland är det kul att testa lite nytt att variera med då och då. så ja, jag tänkte bara höra med dig så inte deras ansiktsprodukter/smink är big nono eller nått 🙂
    kram!

  5. Linda skriver:

    Hej:) Nu till höst och vinter blir mina händer torra, nariga och lite känsliga. Spritar och tvättar händerna ofta på jobbet så det gör inte saken bättre. Hade behövt tips på en bra handkräm:)
    Kram Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, Dagtid är Bliss handcreme mkt skön tycker jag. Ger en slöja av fukt men blir inte klibbig! För att verkligen råda bot på extrem torrhet så kan jag varmt rekommendera tex denna: http://skincity.se/sv/product/3634/neals-yard-citrus-hand-softener. Gör gärna en inpackning några dagar i veckan. Lägg först Maria åkerbergs jojoba olja och sen denna creme. Sätt på två plasthandskar och låt verka ca 30 minuter Gör det ett par gånger i veckan. Massera in resterna och låt vara över natten. Kram Annica

  6. Fanny skriver:

    Hej Annica! Måste först och främst säga att jag älskar din blogg, skincity och din otroliga passion för hudvård!
    Nu till min fråga… Jag har alltid upplevt min hud som otroligt fet, även om jag inte har speciellt mycket akne men glansig och så. Därför har jag användt uttorkande produkter och där med har jag nu en otroligt torr hy! DUMT! Så torr att huden spricker på vissa partier. Men samtidigt upplever jag min hy fet och otroligt glansig under dagarna! Idag i panik sprang jag in på åhlens och köpte cliniq produkter för torr hy då jag blev rekommenderad det… Vet dock inte om dessa har någon effektivitet mot finnar för dom vill jag ju inte ha tillbaka?! Snälla Annica, hjälp mig!! Hur ska jag få en välbalanserad hy utan finnar, glans och torrhet? Vad gör jag för fel? Vad skulle du rekommendera till mig? Tack på förhand! Tusen kramar till fina dig <3

    • annica skriver:

      Hej Fanny,Tack söta du , vad roligt att höra! Söta, fina! Du ska inte ha produkter för torrhy om du har en fet hud. För att bota det yttorra behövs fukt inte fett. Har du nu en fet creme för en torrhy kommer du bara få ny obalans för huden kommer få ännu mer fett som den inte behöver. Den behöver fukt, fukt fukt. Enda sättet att bli av med yttorrhet. och du… gillar inte att prata illa om märken men jag skulle verkligen inte ha clinique.. Gör vårt hudtest på Skincity så får du en komplett rekommendation. poängtera ditt problem som du gör här. Det är viktigt att du har en hel rutin som harmoniserar och inte bara försöker lösa det med en produkt. Om du vill ha bra resultat. Du kommer förmodligen få rekommenderat fuktserum, en lätt men intensivt återfuktande fuktcreme. Läg gärna fuktmask 5 kvällar i veckan under en vecka och sov med för att snabbt få kontroll på det yttorra. Sen kan du lägga den 2 ggr i veckan. Bra fuktmask är dermalogicas Hydrating Mask. Kramar Annica

  7. Jenny skriver:

    Hej fina Annica
    Tänkte fråga dig om vilka rekommendationer du har när det gäller barn? Mina två 8 och 6år är lite som sin mamma, torrisar, speciellt nu på vintern. Vad använder du på dina barn på kroppen och vad skulle du välja till ansiktet. Nu efter en vecka i varmare väder (smörjde och smörjde med solskydd) är båda två torra som fnöske och jag vill ju smörja dem med bra saker som passar dem. Vad rekommenderar du?
    Kramar Jenny

    • annica skriver:

      Hej fina Jenny:) Har barn inga problem så tycker jag inget. Men har man problem med t.ex. torrhet etc som i värsta fall kan leda till eksem etc när det blir riktigt kallt så har både Maria Åkerberg och Neals Yard bra produkter för barn. Mina barn är 4 och 7 år och jag använder inget på dem om de inte har något problem. Ofta blir man torr när man kommer hem igen till vårt torra klimat. Är det inte ett problem på barnen dvs super torrt så det spricker eller irriterat så det kliar så tycker jag inte du gör något på så små barn. Vill du ha något lite mjukgörande så föreslår jag denna partiellt på supertorra partier: http://skincity.se/sv/product/3663/neals-yard-baby-balm. Denna är lite lättare och underbart mjukgörande: http://skincity.se/sv/product/3661/neals-yard-baby-lotion. Slut just nu, går åt som smör men kommer in nu i veckan igen! Kram Annica

  8. Natta skriver:

    Jätteintressanta kroppsprodukter man verkligen vill prova;)
    Efter köksrenoveringen skulle verkligen tvålflaskorna passa där;)

  9. Kristin skriver:

    (med matt menar jag inte blank, men lite lyster vill man ju såklart ha! 🙂 )

  10. Kristin skriver:

    När du skrev vilka produkter de har för olika hudtyper så tänkte jag igen på att jag verkligen inte vet vad jag har för hudtyp. Vad kan man kalla en hud för som på haka, näsa och panna är konstant yttorr? På kinderna är jag ”klassiskt torr” dvs blir inte blank och huden stramar om jag inte smörjer in den ordentligt. T-zonen blir alltid flottigt blank och får pormaskar om jag inte är noga med återfuktning. Jag har hittat produkter nu som gör huden mjuk på riktigt med rengörande (lätt peelande) mask, fuktmask, serum, mist innan fuktkräm på dagen (gud vad bra det blir – fuktkrämen sugs in i huden på ett helt annat sätt!). Då blir den åandrasidan också blank, men på ett mer hälsosamt sätt och huden ”äter” inte upp sminket under dagen. t-zonen ser dock aldrig lika fin ut som huden på kinderna. T-zonen blir också lätt flammig och irriterad vilket gör att jag tror att den är rätt känslig.

    Jag har gjort hudvårdstestet på skincity och fick produkter för känslig hy och det tror jag är bra, men det balanserar ju inte upp den ojämna återfuktningen. Vad ska jag eg satsa på för produkter (och går det att göra t-zonen mjuk och matt som huden är på kinderna?)

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Kan säga med 99% säkerhet att du har en BLANDHY (som hudtyp) och tillstånd som är : Yttorr och känslig. När man då sätter samman produkter så utgår man från hudtypen och nyanserar produktvalen med hänsyn till hudens olika tillstånd. Det fins olika produkter för känslig hud. Tex känslig blandhy, känslig fet hy, känslig torryhy. Så om du angett blandhy så har terapeuten med all säkerhet tagit hänsyn till din hudtyp i valen av produkter som är anpassade för tillståndet känslig. Det är oxå så att man sätter känsligheten rätt högt upp på prioriteringslistan som hudterapeut om man är rätt känslig. Det är et bästa att börja med att stärka upp huden så kommer den oxå bli mer balanserad. Dock har du säkert fått rek. på en produkt som gör både och! Vill du ställa mer frågor och prata om ditt test svar ring oss på skincity så får du prata med våra duktiga hudterapeuter 08-684 001 00 Kram Annica

      • Kristin skriver:

        Tack!! Det låter som en väldigt rimlig beskrivning, ska utgå från den när jag väljer produkter. Var hos en hudterapeut för något år sen som felaktigt sa att jag var torr (och känslig) -mao var det en hudterapeut som inte ser skillnad på yttorr och torr hy (vilket t.o.m. jag faktiskt gör nuförtiden – tack vare en väldigt bra blogg 😉 )Kram!

  11. Eva skriver:

    Jag har Md s fuktmask som jag tycker gör min hud mjuk men jag får en lite stickande känsla till att börja med då jag applicerar den! Brukar den kännas så? Tänkte att en del krämer kan svida lätt om huden är torr. Fast min hud i ansiktet är mer yttorr på kinder, inte t-zon. Deras illuminating mask ger inte alls sån känsla tex. Sen undrar jag om man kan ha md serum anti age kväll och deras illuminating morgon? För att jobba på både linjer och pigment.. Har deras anti age serum just nu. Finns något läppbalsam som gör läpparna riktigt mjuka nu i kylan? Helst inte dyrare än runt två tre hundra!

    • annica skriver:

      Hej Eva, Den kan sticka lite initialt. Ingen fara alls. Det gör den på mig med! Dels innehåller den lite glycolsyra som kan sticka lite vid applicering. Sen är set så att om man är väldigt yttorr och lägger en fuktmask så kan man uppleva att set sticker och svider lite på huden. Ja så kan du göra med serumen! Här kommer tips på ett riktigt härligt uppmjukande och vårdande lipbalm: http://skincity.se/sv/product/3376/clarins-moisture-repl-lip-balm Kram Annica