Vinterboosta din hud – Nyhetsmorgon TV4

  • | Annica

Kan du inte se filmen ovan så KLICKA HÄR så kommer du direkt till TV4 play!

I morse pratades det vinterboostning så det stod härliga till med de härliga programledarna Tilde och Peter! Alltså jag kan inte få nog av att prata hud! Det är så kul! Tur att de har begränsat antal minuter på TV annars hade jag kunnat göra om hela nyhetsmorgon till ett enda långt hudvårdsprogram:) hehe… det hade väl varit nått? Lite Sköna söndag så;)

Well, well… I morse tipsade jag om 4 viktiga saker man ska tänka på om man vill behålla huden mjuk, vacker och välmående all winter long

  1. Klä huden efter årstiden
  2. Stärk huden med ampuller
  3. Sov med fuktmask (hann inte med denna i sändning)
  4. Olja till kroppen

 

Nummer ett….Klä huden efter årstiden

Många blir väldigt torra när kylan kommer. Ett generellt tips är som sagt att byta till en rikligare creme. Många cremer kommer i olika konsistenser så att an kan anpassa efter hudens skiftade behov. Kolla upp vad som gäller på det märket du använder!  Ofta finns cremer i en fluidversion d.v.s. lättare passar på sommaren (tänkt T-shirt) och en rikligare creme version till hösten (tänk höstjacka)

För de som är riktigt torra eller de allra kallaste dagarna kan man gå på med en s.k. klimatcreme. Det kan liknas med en dunjacka för huden.

vinterboost

 

Något som dock ALLA bör ha hemma nu till vintern och som passar lika bra till små barn som blir torra och nariga på som till vuxna, är denna SOS produkt. Ett riktigt Universalbalsam. Perfekt till att punktbehandla torra partier, torra läppar, röd torr runt näsvingarna, torra spruckna händer, armbågar etc. Perfekt även för barn. Denna ska bara finnas i alla familjers husapotek. BASTA;)!

boost

Nummer två…Stärk huden med ampuller

Just övergångarna mellan årstiderna upplever många att huden kommer i en FORMSVACKA. Detta kan yttra sig i torrhet, fetare hud, finnar, plitor ökad reaktivitet. Jag får extremt mycket samtal och frågor just när det skiftar från sommar till höst, höst till vinter då man undrar vad som hänt med sin hud och att de inte alls känner igen den. Det största problemet denna period när det blir kallare brukar vara yttorrhet. Som jag säger i inslaget… du vet att du är yttorr när du känner dig som en havrefras i ansiktet.

För att slippa en obehaglig formsvacka av huden så kan man boosta huden med en kurbehandling. Jag gillar denna som ni ser i inslaget, en 7 dagars vitamin återställare för huden. Kuren är en ampullbehandling som stärker och balanserar huden. En ampull om dagen i 7 dagar. Har man en hud som är i balans så klarar den också yttre påfrestningar bättre.

Nummer tre…. Sov med fuktmask

Oavsett vad du har för hudtyp eller vad du använder för hudvård så rekommenderar jag varmt att 2-3 gånger i veckan när det börjar bli kallt ute att byta ut nattcremen till en fuktmask som du kan sova med.

Tipsade om detta även i somras på Nyhetsmorgon, då även solen torkar ut huden. Det blir som en djupverkande återfuktande inpackning för ansiktet och är perfekt då huden känns obalanserad eller torr. Observera att detta passar lika bra oavsett om man har torr hud, acne, ung som gammal. Alla mår bra av fukt!

boostolja

Nummer fyra…Olja till Kroppen

Vill slå ett slag för kroppsolja. Perfekt till kroppen på vintern.

Shower and Bath Oil  är en härlig produkt tycker jag. Du kan använda den i duschen som duscholja, och i badet. Det är verkligen sant det jag säger att den är så bra att man knappt behöver smörja in sig efter man duschat. Innehåller lecitin från soja bönan som tillför fukt och fett och gör att det stannar på huden. En slöja på huden gör att vattnet pärlar sig efter applicering och huden är inkapslad i fukt.

Perfekt även vintertid då den innehåller eukaluptus som är bra vid förkylning (anticeptiskt). Så Tag gärna ett bad med denna när du börjar känna förkylningen smyga sig på.

Tre goda ting: Svensktillverkad, ekologisk och har ett bra pris: 189kr.

Hoppas ni fått lite nya tips idag!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

39 svar till “Vinterboosta din hud – Nyhetsmorgon TV4”

  • (39) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. […] i grind, det är ju just det vi ska göra för att inte få det där brevet. Kolla gärna in detta inslag från Nyhetsmorgon för en tid sen som handlade just om […]

  2. corinne skriver:

    Hej!
    Såg dig på nyhetsmorgon, superduktig var du! Jag får supertorr hud på vintern och har ganska atopisk hud + vitiligo. Har provat en massa olika duscholjor som experter rekommenderat men alla torkar ut.. har provat bla. Alla duscholjor som apoteket har + barnängen mm. Tänkte kolla med dig om den oljan du rekommenderar, tror du den funkar för mig eller blir den också för uttorkande?

    Supertacksam för svar!
    Mvh,
    Corinne

    • annica skriver:

      Hejsan Corinne, Tack:)! Tillbaka där på onsdag morgon igen så håll utkik;). Jag ka bara säga att jag tycker den är suverän. Sen kan jag inte garantera hur du kommer uppleva den. Dock vet jag flera med atopisk hud som tycker den är bra. Lite ytterligare tips: Peela med Maria åkerbergs Salt scrub. Det svider (om du är torr och nästan sårig men resultatet blir fantastiskt. Scrubba så att det torra försvinner. Låt Salt scrub kvar och glid ner i badet, så det kan fortsätta verka. Duscha av efter badet och se till att all Salt scrub är borta. Smörj med Foot Balm om det är på kvällen eller om oömma kläder kan användas. Smörj med Body Lotion på morgonen. Allt från Maria Åkerberg. Kram Annica

  3. Sadde skriver:

    Hej,

    Undrar om du har någon mail man kan fråga lite frågor? Har panik och vet inte vad jag ska göra!

    • annica skriver:

      Hej Sadde, Mig kommer du kontakt med här via kommentarsfältet. Annars tipsar jag dig varmt att kontakta någon av mina lika duktiga kollegor på Skincity. via mail: info@skincity.se eller per telefon alla vardagar mellan 10-15 08-68 400 100. Kram Annica

  4. Annie skriver:

    Tack för att du länkar till inslaget och sammanfattar delar så att vi som missat kan hänga med ändå 🙂

    Gissa om jag är sugen på Babors ampuller. Det verkar ju helt magiskt 😉 Vilken ampulltyp från babor rekommenderar du för just hud som kräver liye extra inför kommamde vinter/temperaturväxling? (har exuviance serie).

    En annan fråga, min hud är tydligen väldigt tunn..alltså mkt tunn tom enligt min hudterapeut. Jag har aldrig kommit mig för att fråga, men finns det ngt jag kan göra för att förändra det hudtillståndet? Borde jag göra ngt?

    Önskar dig och familjen en glad 1a advent imogon!! *dubbelmys!*
    KRAM

    • annica skriver:

      Hej Annie, så lite:)! Dessa ampuller är magiskt bra mot torr hy ger både fukt och fett. Riktigt nice:) : http://skincity.se/sv/product/2662/babor-beauty-fluids-algae-active-fluid. Tunn hud… generellt inte så mycket syra på det. Du har ju exuviance…kanske du ska se över och testa något annat utan syra. Syran ger trots allt en daglig peeling effekt på huden.. Hoppas du får en fin första advent med!! KRam annica

      • Annie skriver:

        Jättebra m ampullerna, det ska jag testa! Tack för tipset.
        Hrm…och den tunna huden då, jag får göra ett nytt hudtest hos er så får vi se vad ni kan hitta på för lämplig rekommendation 😉 (snyft, love exuviance)
        Kram

  5. Sofi skriver:

    Hej!!
    Kul att se dig på tv! Måste säga att du gör ett fantastiskt bra jobb på nätet o nu i tv. Heja!

  6. Majlinda skriver:

    Hej Annica!

    Kan ni inte ha någon härlig rabatt… Med alla dessa julklappsköp så får man endast en liten slant över att unna sin hy .

    Tack för den bästa sidan i världen! Ni räddade min hy när den var som sämst!

    • annica skriver:

      Hej Majlinda, Vad härligt att höra att vi räddat din hud! Det glädjer mig oerhört att höra!! E du sugen på bra erbjudanden så är det vår starkaste sida på skincity nu i december!! Hål utkik nya magiskt bra erbjudanden varje dag. Kram Annica

  7. malin skriver:

    hur fungerar julkalendern? är det en tävling varje dag där man kan vinna dagens produkt eller är det olika erbjudanden varje dag?

    snart är det jul… 😀

    kram!

  8. Charlotta skriver:

    Hej detta hör inte till ämnet men jag undrar om du har tips på utbildningar man kan gå för att bli hudterapeut?

    Kram Lotta

  9. Maria skriver:

    Hej!
    Jag skulle behöva tips ´på en bra foundation och concelar. Har testat Sensai Kanebos fluid luquid och gillar den rätt bra. Tycker om flytande produkter och jag vill inte att det ska vara supertäckande. Utan för att jämna ut lite småfläckar. har du någon annan i tanken som skulle kunna vara något med i likhet med Sensai. Min hudfärg är ganska lik din tycker jag.
    Vad gäller concelar har jag aldrig haft någon men som ganska nybliven småbarnsmamma så kan mina ögon se lite trött och urgröp ut:-)

    MVH Maria

    • annica skriver:

      Hej Maria, Kan varmt rekommendera PTR CC Cream som alternativ. Sensais concealer är bra. Vill du ha lite mer täckning så är även gloMinerals och Clarins concealer är mkt bra! Kram Annica

      • Maria skriver:

        Hej & Tack Annika för tipsen. Nu kan jag inte hålla mig längre PTR måste jag köra på. Alla pratar gott om den:-)
        Tänkte vara nyfiken och fråga om eran braiga julkampanj…om ni kommer ha sådan där rolig december kalender som ni haft tidigare?
        Och om PTR CC cream finns som prov??
        MVH Maria

    • Mona skriver:

      Hejsan!

      Kan inte låta bli att svara, hoppas det är ok! Jag har tre små, en man som rese jobbar och ett galet intensivt jobb själv – min räddning under ögonen är Rodials BB Venom Eye, i den ljusaste nyansen. Gillar att den känns så ”fuktig” och inte lägger sig i dom rynkor som i alla fall mitt fall finns 🙂 Sen har jag nyligen upptäckt PTR CC crème (ljusaste tonen) – väldigt väldigt fin om man bara vill ha en jämn ton! Kram Mona

      • Maria skriver:

        Tack snälla Mona för ditt svar. PTR har jag länge funderat på:-) ska genast kolla upp dina rekommendationer. Tack:-):-)

  10. Hilde skriver:

    Det gick hur bra som helst denna gången med. Du borde ha ett eget program där du får prata ostörd 🙂 Jag tyckte programledarna tog över för mycket med egna åsikter om dofter och annat. Hoppas du börjar videoblogga, det vore toppen!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Hilde, Tack söta!! Eller hur… mer hudvård på TV:)) Videoblogging coming upp… och massa annat nytt och fräscht här på bloggen… stay tuned;) Kram annica

  11. Sofie C skriver:

    Hejsan Annica! Gissa om jag blev (glatt!) förvånad när du plötsligt dök upp i rutan när jag drack mitt morgonkaffe! ”Tyvärr” så blev jag bara ännu mer sugen på Neal´s Yards Beauty Balm, något min studentplånbok inte riktigt gillar 😉 Till saken! För några veckor sedan köpte jag Sensai by Kanebos 38 C mascara från er, men jag får verkligen inte till borttvättningen av den! Trots att jag använder rikligt med varmt vatten så slutar det med att jag petar mig själv i ögonen, drar loss fransar och slutar likväl upp som en panda runt ögonen.. Har du några bra tips?
    Mvh Sofie

    • annica skriver:

      Hej Sofie, Så roligt;) Beauty Balmen är härlig och så bra med en produkt som man kan göra så mycket med:) Super Mona gav dig tips och jag säger likadant. Håller med om att den kan vara lite svår (just volymising) om man inte har BASE under. De andra 38 graders mascarorna i sensai är hur lätt som helst men Volymising är lite svårare. DOCK med BASEN under är det lätt som en plätt. Sen tänk att det är bara mkt vatten och över 28 grader som gäller. Då sväller fibrerna i mascaran och den släpper från fransen likt suddigum. Det går alltså inte att gnuggga bort den utan den måste släppa. Man kan om man vill lägga två bomullspads indränkta i mkt varmt vatten en stund på för att lösa upp men jag tycker inte det behövs. Satsa på BASEN som BONUS får su 3 gånger så långa och fylliga fransar:) Kram annica

    • Mona skriver:

      Hejsan!

      Jag är ju inte super Annica men jag tycker konstigt nog att den är väldigt mycket lättare att få bort om man har mascara basen under. Sen blir det mkt snyggare på dagen oxå 🙂 Jag hade inte heller tillräckligt varmt från början. Så mitt tips är basen under, när den ska av mkt vatten och varmt! Kram

    • Karin skriver:

      Hej Sofie, jag har också precis köpt den mascaran och har problem att få bort den, men jag har provat med jättevarmt vatten och en celulosa svamp som jag gnor med. Vet inte om det är rätt men mascaran går bort i alla fall. Efter det så tvättar jag ansiktet med rengöringscreme som vanligt. Då försvinner ev ”panda-märken” runt ögonen. Hoppas du får det att fungera. /Karin

      • annica skriver:

        Hej Karin, Håller med om att den kan vara lite svår (just volymising) om man inte har BASE under. De andra 38 graders mascarorna i sensai är hur lätt som helst men Volymising är lite svårare. DOCK med BASEN under är det lätt som en plätt. Sen tänk att det är bara mkt vatten och över 28 grader som gäller. Då sväller fibrerna i mascaran och den släpper från fransen likt suddigum. Det går alltså inte att gnuggga bort den utan den måste släppa. Man kan om man vill lägga två bomullspads indränkta i mkt varmt vatten en stund på för att lösa upp men jag tycker inte det behövs. Satsa på BASEN som BONUS får du 3 gånger så långa och fylliga fransar:) Kram annica

  12. Natta skriver:

    Alltid lika kul att se dig på nyhetsmorgon! Älskar din tröja också! =)

  13. Nixole skriver:

    Du var jätteduktig i Nyhetsmorgon imorse! Kul att lyssna på dig även om man gärna hade hört ännu mer 🙂 Du kanske ska börja med videoblogga? Tror det hade varit uppskattat!

    Ser även att du tipsat om fuktmask. Jag har själv börjat sova med Dermalogicas fuktmask på natten och den är underbar. Huden blir verkligen återfuktad. Har du fler tips på fler liknande fuktmasker?

    /Nicole

    • annica skriver:

      Hej Nixole, Tack:) Ja jag borde göra det… ska ta tag idet snart! Har en ny spännande grej med bloggen på G som jag jobbar med just nu, sen ska det bli mer video.. promise! KRAM a

  14. Daniel skriver:

    Hej!

    Använder md’s rengöring, continuous renevel serum samt deras moisture-defense-antioxidant-lotion. Jag har blandhy med en fet t-zon, eller hur man nu säger. Men nu när det börjar bli vinter har jag blivit knottrig och torr i pannan även om den är fet, svårt att förklara. 😛 Men kan jag byta ut antioxidant lotion mot en creme? 🙂

  15. petra I skriver:

    Hej Annica!
    Jag har en fråga. Jag använder Dermalogica ultra calming serien,rengöring, mist o solskydd för sensitive skin som mjukgörare active moist.,använder även masken. Har ganska mycket svarta pormaskar på hakan, kan det bero på yttorrhet? Vad gör jag åt den isådannfall?
    Kram Petra

    • annica skriver:

      Hej Petra, Det kan bero på många olika saker, svårt att säga bara rakt av. Mitt tips är Daily Microfoliant. Supr bra! Kram annica

    • annica skriver:

      Hej Petra, Tycker definitivt du ska addera dailymicrofoliant till din hudvårdsrutin. Den kommer göra susen och förbättra ditt hudtillstånd. Kram Annica

  16. Eva skriver:

    Jag har senaste två veckorna fått riktigt dålig hud i form av flera inombordare som verkligen är stora (blir bulor i pannan..) och de är jätteröda och det kommer bli röda ärr efter dem:-( Har nämligen redan några röda fläckar efter någon enstaka jag haft tidigare. Jag hade ju börjat precis att använda Neostratas enlighten trio men jag hade ingen fuktkräm utan kände mig aning torr men sen på en vecka så fick jag flera pormaskar som sen utvecklades snabbt till dessa bulor.. det ser alltså ut som jag har svullnad i halva pannan. Inte alls roligt. Jag har nu börjat med MDs produkter och deras critical care kräm samt har PTRs acnekräm på finnarna där de är. Finns något mer jag kan göra? Hur kan man få bort de röda fläckarna efteråt snabbare? Känns som huden blev helt förstörd och jag vet inte om det var att jag testade nya produkter enkom eller hade med andra saker att göra också. Tycker jag märker en liten tillbakagång nu senaste dagarna i att de inte blir fler iaf. MD har fungerat för min del tidigare. Neostrata ska ju vara ett bra märke! men kanske blev väldigt yttorr.

    • annica skriver:

      Hej Ewa, Jag tror inte du har förstört din hud. Du kan vara lugn. Dock vande du in huden långsamt? Om inte kan man få väldiga reaktioner. Jag du bör vara konsekvent med ett märke och hålla dig till en hudvårdsrutin anpassad efter din hudtyp. Blanda helst inte. Är du osäker på vilka produter du skall ha så gör gärna vårt hudtest på skincity.se så hjälper vi dig med ett personligt program. Kram Annica