Scrolla för att läsa mer

Fina fossingar – Hemma pedikyr!

Fina sommar fötter

På denna bild har jag gjort franskmanikyr med gele på tånaglarna: på salong efter det att jag fixat mina fötter enligt nedan:)

Hur många mer än jag känner när sommaren kommer att man faktiskt vanvårdat sina små fossingar under vinterhalvåret. Eller vanvårdat och vanvårdat men man har helt å hållet glömt bort att ge dem lite extra kärlek. Så känner jag i alla fall. Får alltid lite dåligt samvete gentemot mina fossingar första gången på säsongen när man ska gå med öppna skor..

Men som tur e, så är det faktiskt riktigt snabbt gjort och lätt att få dem på rätt köl igen.  Fotbad i all ära men jag brukar ofta skippa det momentet (gör det gärna om du vill ha en härlig stund) men jag som är en rastlös själ ”orkar” oftast inte sitta still med fötterna i fotbad utan gör mina fötter på annat sätt som jag tycker är snabbare, mer praktiskt OCH mer effektivt. Fotbad är skönt men lite överreklamerat om man bara pratar resultat.

Idag får ni min kompletta FINA FÖTTER GUIDE!

Den innefattar inte bara huden utan även naglarna och inte minst nagelbanden.

Detta behöver du för att komma igång..

bild 5

1. PEELING

Kroppspeeling med korn och syra. Mitt förslag är Jan Marini Resurfacing Body Scrub

 

2. EN FOTCREME SOM PASSAR DIG

Exuviance Heel reapir

Fotcreme om du har mycket förhårdnader och sprickor: Exuviance Heel Repair

 

Maria åkerberg foot balm

Fotcreme/ balm om du främst bara är riktigt torr: Maria Åkerberg Foot balm.

 

fotsvett, varma fötter

Fotcreme om du har varma fötter och problem med fotsvett: Bliss Foot Patrol

Vid varma fötter komplettera även gärna med denna att spraya på fötterna och i skorna: Maria Åkerberg Foot Deo Spray

 

Clarins Fotcreme

Fotcreme for dig som inte har några direkta problem utan bara vill ha en riktigt skön och rik fotcreme som går in snabbt utan kladd:

 

nagelbandsolja

3. NAGELBANDSOLJA

Jag tycker Apricot Oil från essie pro är bra eller Myrrh and curticle oil från Maria åkerberg

 

Pedikyrkrok och nagelfil

4. FOTFIL & NAGELFIL  & PEDIKYRKROK (pedikyrkrok finns på fotakuten.se) eller ta en liten sked som du avsätter för detta.

 

nagelband

5. OXIDANT 3% Du hittar den HÄR!

6. 3 LITERS PÅSAR (2 st)

 

fötter, pedikyr

 

SÅ HÄR GÖR DU!

 1. Klipp tånaglarna till önskad längd. Klipp alltid tånaglar rakt för att minska risken för problem framöver med inåtväxta tånaglar etc.
 2. Ta en nagelfil och fila PÅ tånaglarna. Fila fram och tillbaka så du får en slät fin yta. Tvärsöver går bra. OBS! Detta gäller endast tånaglarna. Naglarna på fingrarna ska man ej fila på.  Fila även där du klippt så det inte blir några vassa kanter.
 1.  Skölj av allt damm och handukstorka. Tag Kroppspeeling med korn och massera in fötterna först på rätt torra eller bara lätt fuktade fötter och sen addera mer vatten allt eftersom. Då blir det mest effektivt. Låt peelingen verka någon minut på fötterna så syran får göra sitt och massera sen lite igen så du får veck det som lösts upp. Glöm inte under fötterna och hälarna noga. Skölj av.
 2. Tag Oxidant 3% ( den som man använder när man färgar fransar och bryn) och droppa/klicka på några droppar på varje tås nagelband och fördela. Låt verka en stund medan du filar fötterna.
 3. Fila med fotfil. Nu är fötterna lite varma och mjuka så det går lätt att fila bort de sista förhårdnaderna. Har du förhårdnader på tårna så kan det vara lättare att ta nagelfilen till det.
 4. Tillbaka till tånaglarna. Har oxidanten torkat till kan du ta en droppe till på varje nagelband och massera lätt. Tag sen pedikyrkroken och rensa runt nagelbanden och all hud som fastnat på nageln. Den är lätt att få bort nu efter att Oxidanten fått verka.
 5. Skölj sedan av hela foten igen.
 6. Nu är fossingarna släta och lena och naglarna fräscha. Dags för lite uppmjukning.
 7. Tag din fotcreme och massera in riktigt rikligt på fötterna. Vill du så tar du även nagelbandsolja på nagelbanden och naglarna. Sätt på en plastpåse på varje fot, lägg dig i soffan och bara slappa ett tag. Ju längre desto bättre. Har du duntossor hemma eller värmekudde så kan du med fördel lägga på det. Tag sen av plasten efter minst 30 minuter (gärna längre) och massera in resterna av cremen.

GRATTIS– Du har nu fått nya fötter!!

Håll gärna efter sen med fotcreme morgon och kväll. Jag brukar tycka att denna procedur är lagom att upprepa ca en gång i månaden.

Vill man så lite lack efter tycke och smak. Eller bara ett transparent som håller dem shiny och Fräscha!

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 svar till “Fina fossingar – Hemma pedikyr!”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Charlotte skriver:

  Hej Annica!

  Vad rekommenderar du för peeling till mig? Är 41 år och har ganska känslig hy (cuperoser). Skulle jag kunna använda Jan Marinis Clean zyme eller är den för stark. Skulle även vilja ha tips på serum då jag upplever att min hud är väldigt sliten och trött.
  Kram Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Absolut kan du ha JMs Clean zyme och skinzyme. Den peelar med milda enzymer, är mild och lämpad för känslig hud men ändå effektiv. Vad använder du för serie i övrigt? Hör av dig med svar så tipsar jag dig om en bra produkt i den serien du har! Kram annica

 2. Victoria skriver:

  Hej Annica! Skrev här om dagen och har en ytterligare fråga. Jag använder exuviance produkter, kan man använda BEAUTÉ PACIFIQUE
  SUPER3 BOOSTER som komplement till exuviance serie tror du? använder främst exuv. produkter för känslig hy, alltså PHA syror. Fick råd av en hudläkare att avvända denna superbooster, tror du jag vågar blanda dessa syramärken? Tänkte använda Super3boster nattetid några ggr i veckan, eller borde det räcka med serum från exuviance? Osäker på om de har samma typ av funktion/effekt.
  Med vänlig hälsning, Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Skulle kanske spontant inte blanda dessa två aktiva serier. Speciellt inte om du har känslig hud. mitt svar blir nej. Håll dig till en av serierna och blanda inte. Man vill inte stressa en redan känslig hud. Kram annica

 3. Elin skriver:

  Hej Annica!

  Jag hittade ingen specifik mailadress att nå dig på, men testar att skriva här och se om jag kan få svar på några frågor. Jag har gjort erat hudvårdstest på Skincity för ett tag sedan där jag beskrev min dåliga hy (finnar och röda ärr) och blev rekommenderad Jan Marini som jag sedan beställde. Valde de tre viktigaste produkterna, rengöringen, face lotion och face cream. Jag har nu använt dessa flitigt i 8 veckor men tyvärr inte fått något resultat, nästan fått mer finnar, massa små små finnar, som små knottror, som jag inte haft innan. Vad ska jag göra nu? face lotion är dessutom nästan slut, använder morgon och kväll. Vill verkligen ha produkter som ger resultat direkt. Orkar inte vänta mer 🙁 Kan du rekommendera någon annan serie till mig? Älskar er service! 🙂 Mvh

  • annica skriver:

   Hej Elin, Det är här du kan kontakta mig:) Jag svarar på alla frågor! Det är inte alls ovanligt att huden först blir sämre innan den blir bättre. Har man haft acne/finnar länge så kan det ta flera månader innan det vänder. Det är IS i magen som gäller. Skulle rekommendera dig att ge produkterna minst 3 månader. Om du efter3 månader inte märken NÅGON SOM HELST för bättring så kanske inte JM är märket för dig. Var medveten om att det kan ta 6 månader upp till 1 år innan optimalt resultat nås. Detta helt beroende på utgångsläge och hudens egen förmåga att återhämta och stabilisera sig. Vill du ändå byta så blir mitt tips Exuviance. Kram annica

 4. Fanny skriver:

  Hej Annica, Har en fråga gällande något fuktserum.

  Gjorde hudtestet hos er och fick tips om jan marini – stort tack för den fantastiska hjälpen och de produkter jag blev rekommenderad. Använder nu c-esta rengöring, bioclear face lotion, clean zyme peeling samt skin smoothing från dermalogica (använt i många år så svårt att sluta 😉 ).

  Alla mina underliggande plitor är borta, är såå nöjd men min yttorrhet kvarstår. Var på behandling och hon kommenterade min torra hy och att jag borde komplettera med någon typ av fuktserum. Har du något att rekommendera som funkar med de övriga produkter jag använder? Vill helst inte sluta med de då de fungerar bra på mig men kanske komplettera med nåt?

  Tack för en underbar blogg och underbara skincity 😀 Kram Fanny

  • annica skriver:

   Hej Fanny, Kul att höra att produkterna fungerar så bra!!! KOmplettera och varva med oilless oil från Peter Thomas roth. Tag det tex på natten i stället för C-esta.
   Sen Beatute Pacifiques fuktmask som är toppen. gör den varje dag i 5 dagar med fuktserum under och sen gör du den var tredje dag. Lycka till! Kram annica

 5. Emilia skriver:

  Hej Annica,

  Jag tänkte fråga vad du tycker om Murads serie för akne och oren hud? Plus och minus med produkterna? Något särskilt man ska tänka på?

  • annica skriver:

   Hej Emilia, Kul att du frågar… Murad är lite bortglämd av mig ibland. En riktigt bra serie generellt med stort utbud av olika produkter för olika inriktningar. Acne produkterna är riktigt vassa. Inga direkta nackdelar som jag ser det. Tänk på att vänj in, de ät bra kraft i dem samt att inte blanda med andra syror. Beroende på hud gammal du är så har de ju även en serie för mer mogen hud med acne. kramar annica

   • Emilia skriver:

    Jag har än så länge bara köpt och börjat att testa Murad blemish control clarifying cleansern, och jovisst är den vass (det känns som att lägga tandkräm eller minttabletter på huden, vilket kan vara både himla fräscht och härligt och lite läskigt), fast än så länge har jag bara blivit blixt-torr i ansiktet av den och fått mer utslag och finnar (ett stort plus än så länge är i alla fall att den ju doftar schyst), men det har väl kanske lite med invänjning att göra då jag fick hem produkten i förra veckan. Jag är 22, är det en serie att föredra då eller bör jag kolla upp en annan serie för mina behov (yttorr, lätt att få finnar och utslag, mycket pormaskar, väldigt ojämn hy, oljig t-zon men torrare partier) och min ålder innan jag börjar köpa på mig resterande produkter ur den serien? Det är ju trots allt en smärre investering då produkterna kostar mellan 400 och 800 kronor.

    • annica skriver:

     Hej Emilia, Ja helt klart invändning skulle jag säga. Den funkar bra för alla åldrar. Se till att produkt kombinationen även ger dig fukt någonstans. Det är viktigt för balansen i huden eftersom du även verkar ha fuktfattiga partier. En fuktmask ett par gånger i veckan är allid bra på alla hudtyper. Varmt lycka till Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »